Morgen ga ik terug naar huis

Morgen ga ik terug naar huis

Het was een hectische week, geloof me. Ik hoop dat ik alle informatie correct heb genoteerd, want het was het één en ander. Morgen moet ik er om 5 uur uit,  niets speciaals want dat doe ik iedere dag, maar ik zal blij zijn als ik thuis ben.

Ik ga niet te veel vertellen en de volgende dagen geen nieuwsitem schrijven. Er staan meer dan 50 nieuwe koi onder de nieuwe koi aanwinsten, dus je kan je serieus amuseren. In de loop van dit weekend zal ik alle koi op hun plaats zetten en zullen ze verdwijnen uit de nieuwe koi aanwinsten.

Toch wil ik nog meegegeven dat bijna al deze koi in Ameide te bewonderen zullen zijn op 28 december tijdens de opendeurdag, en denk eraan dat je bij iedere aankoop een lot kunt bemachtigen per schijf van 250 euro. Dit geld enkel voor de koi van Ameide, hou daar rekening mee. Win je dan kan je 1000 euro verdienen, en tevens wordt er tijdens het bezoek ook nog eens een prijzenpot verdeeld. Inschrijven is niet verplicht, maar het toont wel van respect zodat we weten wie er allemaal aanwezig zal zijn.

Ik weet dat je het niet zult geloven, maar ik heb zelden of nog nooit zulke prachtige nisai aangekocht tijdens deze reis. Vooral de kohaku van Momotaro zijn begerenswaardig. De kwaliteit is niet te onderschatten.

Voor de kleinere maar niet onbelangrijke beurs, zijn we erin geslaagd om bijzonder sterke en goed uitziende sansai van Takigawa aan te kopen. De  prijs van 2450 euro is in principe een nooit gezien aanbod. Surf maar door de nieuwe koi, je zult versteld staan wat je tegenkomt.

Neen, het zijn geen goedkope koi misschien, maar ze zijn allemaal de moeite waard. Ik weet hoe moeilijk het is om koi degelijk aan te kopen.Gelukkig werd ik bovendien nog eens bijgestaan door 2 absolute kenners, en dat maakt het een stuk makkelijker. Zie ze maar staan samen onder de paraplu !

Ik kan het nieuwsitem ook niet eindigen zonder 2 geweldige filmpjes te laten zien. Een yamabuki van 95 cm - gosai heb ik speciaal voor een klant laten bowlen. Daisuke zou haar zelf bowlen en voorstellen. Het filmpje laat het hele verhaal van begin tot einde zien, inclusief het aanbrengen van een chip om de koi te kunnen scannen wanneer deze aangekocht wordt. Na aankomst kunnen we dan verifiëren of het dezelfde koi is. Bekijk het filmpje, maar geniet er vooral van.

Het 2de filmpje is van een showa die nog niet op de website staat vermeld, maar wel te koop is. De reden is eenvoudig, ik heb geen degelijke foto van de showa, maar wel een filmpje en daar laat ik jullie nu van genieten.

Ook hier heb ik het filmpje gemaakt van begin tot einde. Zoals je kan zien neemt hij niet de sok maar neemt hij een plastic zal om de showa te begeleiden. Het is veiliger en ik vind het ook een vorm van respect. Ik heb zelden een mooiere showa gezien. Die zijn er wel natuurlijk, maar deze heeft toch extra veel in zijn mars. Het is een sansai van 66 cm van de kweker Tamaura, en ik kan je garanderen dat hij dit jaar bijzonder mooie showa heeft rondzwemmen. Geniet van het filmpje en als je informatie wil dan hoor ik het wel.

Ik heb bijna alles af kunnen werken, maar verschillende dingen nog niet.  Het was een moeilijke week. De kwekers hadden een show, de Sakai Cup was er en de veiling van Momotaro. Het spijt me dat ik niet alles kan afwerken, maar er is me beloofd dat ze het  nog zullen opsturen.

Ondertussen dat ik dit schrijf is Taniguchi alles aan het doorgeven, maar ik heb vermoedelijk geen tijd meer. Dus dat is voor later, het spijt me. De sekiguchi koi kan ik ook nog niet laten zien, de Ogata koi hebben ook beloofd om info door te sturen deze week, de Nogami koi verzetten het ook iedere week, dus nog genoeg werk voor de boeg.. Er zijn ook nog een paar updates die moeten gebeuren en dan hebben we bijna alles gehad.

Normaal komt het eerste shipment 7 december binnen en ik hoop dat ik sterke mannen kan ronselen, want het is een massa. Ik neem een paar dagen rust !

 

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

wiechert

luc bedankt voor het werk wat u voor me hebt gedaan deze reis.
En een ik wens u een veilig thuis komen.


Jack

Lijkt wel een korte maar heel krachtige week . Complimenten met de aankopen.
Goede terugreis Luc !


Rob

Weer mooie vissen luc en andre 😎😎

Luc showa 2311024 en 2311025 staan volgens mij de zelfde foto’s bij


Huub

Veilige terugreis Luc!!


Pieter

Bedankt Luc, dat we weer mochten meegenieten. Mooie vissen.


Eric

Bedankt voor alle mooie filmpjes van de prachtige juwelen en een hele prettige terug reis .


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-NA23-0505

showa SH-NA23-0505
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml