Terug van weggeweest

Terug van weggeweest

Het was nog eens zo goed als in de oude tijden voor de corona. Het heeft me deugd gedaan om nog eens een live veiling bij te wonen, en geloof me, het is nodig om de koi live te zien. De online veilingen zijn een aanfluiting op datgene wat er zich werkelijk afspeelt.

We zullen de online veilngen helaas niet uit het normale koi leven kunnen schrappen, maar geloof me, er is een levensgroot verschil om de kleine foutjes en de minpuntjes van elkaar te onderscheiden.

En dat is toch waar wij ons sterk in maken. Wij zijn bij iedere live veiling in het Zuiden aanwezig en zullen daarom ook altijd de betere betaalbare  koi kunnen selecteren om onze klanten te bedienen.

Het online gedoe is een aanfluiting van de realiteit, maar men zal zeggen dat ik het weer beter weet ! Wel ik zal eens arrogant zijn: ik weet het beter ! Ik heb teveel ervaring in het selecteren van koi, en of  ik het goed doe of niet, daar moeten jullie maar over oordelen.

Het is juist niet de kunst om de betere koi er uit te halen. Die kan je echt niet kopen, vergeet het. Het is juist de kunst om er de betere en de betaalbare koi eruit te halen die voor iedereen haalbaar zijn. Niet dat ze goedkoop zijn, maar wel betaalbaar voor menigeen, en ik denk dat we dit keer meer dan geslaagd zijn.

Ik heb ondertussn de koi een beetje op zijn  plaats gezet, maar er zit een programmeerfoutje in het systeem, zodat niet alle koi op de juiste plaats staan. Maar dat doet in principe niets ter zake, dat zal vermoedelijk vandaag al opgelost worden.

Ik heb alle koi die in Ameide zullen komen apart gezet, zodat het overzichterlijker blijft. Wel moet ik erbij vertellen dat dit geen probleem hoett te zijn om de koi in Arendonk op te halen indien je dit wenst. Er zal op regelmatige basis een uitwisseling zijn tussen de 2 locaties, zodat hier ook een mouw aan te passen is. Trouwens Ameide is niet zover van Arendonk.

Als er hier of daar wat foutjes in de website sluipen, dan zal ik dit zo snel mogelijk laten oplossen. Juist is juist en krom is kom, maar we doen er alles aan om het zo correct en uptodate weer te geven iets wat ik trouwens al 17 jaar doe.

Ik kan je garanderen dat alle aankopen van meer dan goede kwaliteit zijn. Er zullen ook duurdere  koi in het overzicht komen, want André wil ook hier zijn koivisie in verwerken. Zelf blijf ik bij mijn eigen filosofie. Het was trouwens plezierig samenwerken tijdens de Japanreis.

Showa van maruhideIk kreeg nog een update binnen van een showa van Maruhide; maar meer dan een foto werd het niet. Ze is nu 54 cm en geeft me een goed gevoel. Van Taniguchi kreeg ik ook enkele video binnen van azukari maar de filmpjes werden helaas verticaal gemaakt en om de één of andere reden krijg ik ze niet op een fatsoenlijke manier horizontaal geplaatst. 

Showa SH-NA23-0588 (verkocht)

Showa SH-NA23-0589 (verkocht)

Kohaku KO-NA22-0904 (verkocht)

Meer info kreeg ik er ook niet bij qua grootte etc. dus moeten we het hier maar mee doen. De overige azukari zouden vandaag geupdate worden was beloofd, dus wachten we even gewoon af. Ik krijg het dit najaar moeilijker voor elkaar om alle updates binnen te krijgen en dat vind ik niet plezierig. Afwachten is dus de boodschap, maar dat is niet mijn sterkste punt.

Ondertussen werden er nog 3 bijzonder interessant azukari bij Tamaura aangekocht. Ik was er helaas niet bij. Ramon en Rob hebben ze geselecteerd maar ik heb geen info over ouderom en grootte ontvangen, dus ik wacht nog even af om deze te plaatsen. Ik wil je wel een filmpje al laten zien, het is de moeite. Deze blijven dus nog een jaar in Japan.

Sandan Kohaku 2311032 van Tamaura. 

Sanke 2311033 van Tamaura. 

Sanke 2311034 van Tamaura. 

De 3 koi van Tamaura samen 

Voor zover ik het van hier kan beoordelen zijn dit nisai, verdere info volgt asap. Tamaura staat er ook voor bekend om koi te kweken die over een hele goede huidkwaliteit beschikken. Het is geen grookweker zoals Momotaro of Sakai FF, maar zeker een verdienstelijke kweker vergelijkbaar met Takigawa die zeker onze aandacht verdienen.

Wij zullen ons in de toekomst ook meer en meer op het Zuiden blijven richten, zoals we eigenlijk altijd al gedaan hebben, maar door de samenwerking met André zal dit enkel nog bevestigt worden. Dit is trouwens een bewuste keuze.

Tenslotte wil ik nog eens de Momotaro Koifarm en in het bijzonder Daisuke bedanken voor de familiale ontvangst die me toch het gevoel geeft dat ik gewaareerd wordt, en dat 17 jaar toewijding toch zijn vruchten heeft afgeworpen. Alle lopende problemen zijn voor 99% opgelost, en ik hoop het laatst lopende probleem ook nog een plaats te kunnen geven. Denk maar niet dat altijd alles over rozen gaat. Het blijft een intense bezigheid waar ik altijd het voortouw neem voor onze klanten. 

Als eerbetoon aan Daisuke wil ik nog eventje een foto bovenaan het nieuwsitem plaatsen van Daisuke toen hij een bezoek bracht aan Arendonk. Hij was toen nog jong en onervaren, maar is ondertussen uitgegroeid tot een verantwoordelijke koi kweker met veel persoonlijkheid, waarvoor respect. De foto is dacht ik van 2017 of 2018.

 

Meer afbeeldingen

Terug van weggeweest: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Jack

Mooie aankopen en updates. Goed bezig Luc en collega medestrijders.
Snel naar het voorjaar zou ik zeggen !


Peter VDB

Er zijn weer stuk voor stuk mooie aankopen voorbij gekomen. Dank u wel voor het reisverslag. Fijn dat je terug bent!


Eric

Pracht aankopen Luc maar dat kan jij als de beste !! Welkom thuis 


Johan

Welkom terug Luc en gelijk na een lange reis een mooi geschreven nieuwsitem👍🏻👍🏻


Matthijs

Het is de moeite weer Luc! Hele mooie aankopen die je weer gescoord hebt!


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-NA23-0505

showa SH-NA23-0505
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml