Het zal je maar gebeuren

Het zal je maar gebeuren

Zoals voorheen gemeld werden bijna alle lopende problemen opgelost tijdens mijn japanreis, uitgezonderd eentje. We waren een sanke verloren en niemand wist waar deze gebleven was. We kregen haar niet gevonden. Het verhaal.

In 2021 kocht ik een sanke tijdens de wekelijkse online veiling van Narita. Het was toen volop corona en je moest wel online kopen. De koi zou ook azukari blijven bij zijn kweker Sakai FF en iedereen weet hoe moeilijk het is om goede sakai aan te kopen.

Wiechert van Intakoi Fuit had zijn oogje laten vallen op deze sanke en besloot deze aan te kopen. Ondertussen verstreek de tijd en verleden jaar werd er nog een update doorgestuurd van deze sanke, maar door het verlies van mijn YouTube account kon ik geen filmpjes meer te voorschijn toveren. 

Heel onze Japanreis hebben wij geprobeerd de sanke te localiseren, maar zonder succes. Deze  morgen 5 uur kreeg ik bericht van Olav...."We hebben de sanke gevonden ! Hoera" 

Ze kwam te voorschijn op de Narita event van dit weekend. Narita wist niet van wie die koi was, en ook Sakai FF had er niets bij vermeld, totdat Olav in het overzicht van het aanbod van de koi op de foto van de sanke stootte en zei....die koi kan ik, dat is de sanke van Wiechert ! De zaken zijn nu geregeld en ik ben bijzonder blij dat ik het laatste probleem heb opgelost.

Je ziet ook meteen de aankoopwaarde die vermeld is, namelijk 600 000 yen, wat ongeveer neerkomt op ongeveer 3675 euro. Dan komen er natuurlijk nog kosten bij van transport, winst voor Intakoi Fuit en BTW. Kandidaat kopers mogen zich melden, want een sansai Sakai Sanke van 72 cm is niet zo eenvoudig meer aan te kopen.

Dit bewijst nog maar eens hoe belangrijk het is om de juiste mensen op de juiste plaats te hebben, hier wordt soms te weinig rekening mee gehouden. Je kan wel in je luie stoel koi kopen momenteel via onnline veilingen, maar er komt iets meer bij kijken, geloof me.

Ik had een lijst van bijzonder zware verliezen en problemen waar gewoonlijk nooit iets over gezegd wordt, maar we kunnen nu met de hand over 't hart strijken dat we bijzonder blij zijn dat alle, maar dan ook alle problemen zijn opgelost. En ik praat hier over problemen van 10 000 de euro. Niet over een habbekrats. Onze toewijding en volharding mogen we hier toch wel benadrukken en ophemelen. Ik ben blij voor Wiechert !

T-shirtsZo wordt je ook plezierig wakker natuurlijk.  Dan nog even wat publiciteit voor Interkoi Arendonk, want ik val wat uit de boot momenteel. Ik heb bij Daisuke een aantal T-Shirts gevraagd van Momotaro. Die zijn bijzonder populair. Ik heb 10 exemplaren meegebracht en die wil ik geven aan alle mensen die vanaf nu een koi bij Interkoi Arendonk kopen.

De locaties van de koi is weergegeven onder de koi. Ofwel Arendonk, ofwel in Ameide. Duidelijker kan het niet. De koi van onze collega's staan ook mooi afzonderlijk vermeld, laten we dat niet vergeten. Dus wie een koi koopt in Arendonk heeft recht op een T-shirt van Momotaro, voor wat  het waard is.

Het transport van ongeveer 100 koi is voorzien op 7 december. Dan zullen alle vijvers weer bevolkt worden. Ik heb mijn ontmoetingsplaatsje verhuist naar de binnenvijvers, want ik ga de chalet buiten wat verbouwen. Ik ben vandaag dus aanwezig van 11.00 tot 14.00 uur en morgen van 10.00 tot 12.00 uur; Iedereen is altijd welkom. 

sekiguchi showaOndertussen dat ik dit nieuwsitem schrijf krijg ik eindelijk ook bericht van de 10 Sekiguchi showa die ik aankocht. Ik hoop dat er tijd is om meer informatie door te geven, het enige dat ik momenteel weet is dat ze om en bij de 25 cm zijn. Op de foto kan je zien waar ze zitten, en op dit filmpje zie je er een paar verschijnen. Ik wacht af of ik nog meer informatie kan los krijgen.

Dit is het volgende filmpje dat ik binnen krijg. Ze zien er wel allemaal leuk uit moet ik zeggen. NIet groot maar wel plezierig om naar te kijken; Mooie showa !

Het filmpje van de verloren sanke is ook aangekomen. Wat een kanjer is het geworden !

Meer afbeeldingen

Het zal je maar gebeuren: afbeelding 1
Het zal je maar gebeuren: afbeelding 2
Het zal je maar gebeuren: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

8 reacties

wiechert

Matthijs, Jack en Eric bedankt voor jullie reactie.
En ja ik ben er heel erg blij mee dat ze er weer is .


Matthijs

Poh Wiechert! Die is heel best opgedroogd! Top dat ze terecht is!

De Sekiguchi zijn idd voor de liefhebber Jack .. jij weet wat er van kan worden!


Jack

Zo dat is ff mazzel dat de Sanke terecht is , daar wil je gaan vraagtekens aan over houden.
Heel mooi exemplaar . Gelukkig Wiechert ,beter zo !
De Sekiguchi Showa lijken wel aangenaam , voor de liefhebbers !


wiechert

Ja luc dit is nog eens fijn wakker woden. Ik opende het nieuwsitem en zag het direct .
geweldig nieuws en ze ziet er ook fantastisch uit.
Luc en Olav erg bedankt voor de zoektocht geweldig 

Eric

Je weekend begint niet verkeerd Wiechert  😂😂


Eric

Mooi dat de sanke terecht is , Wiechert zal blij zijn  .
Fijn weekend 

interkoi

Hij is volgens mij nog niet wakker.

Eric

@interkoi Ha ha ik ben altijd vroeg 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-NA23-0505

showa SH-NA23-0505
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml