De bezige bij

De bezige bij

Er komen langs alle kanten vragen, updates en informatie via alle kanalen in meerdere talen, het is dus een hele opgave om alles op de juiste plaats te zetten. Laten we het toch proberen bij te houden, zodat iedereen op de hoogte blijft indien ze geïnteresseerd zijn.

Laten we beginnen met de updates van Nogami. Het heeft een hele tijd geduurd vooraleer ik informatie over deze koi aankreeg, maar om 3 uur deze nacht ging het tjing tjing en ik wist dat er nieuws kwam uit Japan.

Kohaku 2210005 van Nogami - 65 cm

Showa 2210005 van Nogami - 61 cm

De kohaku is eigendom van Wiechert, de showa is verkocht aan Leon. Hopelijk zijn ze er tevreden mee. Ze zullen normaal gezien bij het volgende transport ingedeeld worden en dat is voorzien rond eind november, begin december, juiste datum is nog niet voorhanden.

Een beloftevolle sanke van Tamaura  SA-V23-0506 die ik aankocht op de Chugoku veiling van dit jaar werd verkocht aan Manuel uit Italië. Deze zal nog in Ameide blijven tot april 2025 om verder te ontwikkelen. De verwachtingen zijn altijd hoog gespannen, en bij sanke zoals deze is het natuurlijk af te wachten wat het sumi zal doen bij deze sanke. Bodywise en beniwise is alles in orde. We zullen het proberen op te volgen.

Sven kwam gisteren langs om informatie te verzamelen  over kohaku KO-V23-1110. Veel valt er niet over te vertellen. Alle kohaku die aangekocht werden op de veiling van Momotaro zijn meer dan hun geld waard. Er is geen enkele koi die niet voldeed aan onze voorwaarden. Muggeziften kan natuurlijk altijd daar zijn wij sterk in, maar  ik kan je garanderen dat iedere aankoop voldoet aan onze voorwaarden.

Ramon en ik hebben samen met Rob iedere koi samen geëvalueerd, bekeken en gekeurd. Dan pas gingen we over tot aankoop. Als de aankoopprijs beantwoorde aan onze doelstelling om nog een verkoopbare koi te bemachtigen, dan sloegen we toe. We hadden 1 geluk. Er zat normaal een heel vervelende chinees die alles, maar dan ook alles aankocht op de eerste dag van de veiling.

De tweede dag was hij echter te laat en verscheen niet op het toneel. Dat was ook de reden dat we ettelijke keren hebben kunnen toeslaan. Na enkele uren verscheen hij op het toneel en de pret was over, anders hadden we nog veel meer kunnen aankopen. Dat zouden we ook gegarandeerd gedaan hebben, want ik kan je verzekeren dat iedere kohaku die we geselecteerd hebben onze verwachtingen overtreft.

Tenslotte heb ik gisteren ook de tijd genomen om de winnaar van de koinobori wedstrijd te trekken. Ik had Huub met de geweldige naam "Huub Hamar de la Brethoniere" gevraagd om een nummer te trekken van de deelnemende mensen, en dat zou de winnaar worden van deze wedstrijd. De wedstrijd werd gehouden op zijn verzoek en bemiddelen in het schenken van de koinobori. De schenker was Diana Leenards. 

Het geld zal ook op haar rekening gestort worden, en Diana zal ervoor zorgen dat het terecht komt bij warchild. Dit was het doel waar voor gekozen werd. Het bedrag was niet zo groot, slechts 120 euro, maar alle kleintjes helpen zullen we maar zeggen. De winnaar was Richard en ik hou het bij zijn voornaam, want hij komt niet graag in het nieuws weet ik uit ervaring.

Tenslotte wil ik nog even melden dat ik het onverwacht bezoek kreeg van Joachim, bekend van tuincentrum Tiel vroeger en wat inmiddels is doorgegeven aan een jongere generatie heb ik begrepen. Het was een aangenaam bezoek met veel verhalen uit het verleden. Het werd op prijs gesteld.

Tenslotte wil ik nog even zeggen dat ik alle koi die gaan binnenkomen in de loop van de volgende maand en de koi die azukari blijven zal proberen op hun juiste plaats te zetten. Het  is mogelijk dat er dan nog fouten of wijzigingen in komen, maar dan ben je in ieder geval op de hoogte van veranderingen in de website.

Ook de locaties waar de koi zich zullen bevinden zou nu duidelijk moeten zijn. De locatie Arendonk of Ameide is vermeld onder de koi. De Interkoi collega's staan vermeld onder hun eigen pagina. 

1
2
1
2
1
1
1
1

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Huub

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml