Het eerste T-shirt is weggegeven

Het eerste T-shirt is weggegeven

Of Lorenzo de koi kocht om een T-shirt te krijgen, of dat hij de koi kocht omdat hij de koi graag had is nog maar de vraag. Laat ons hopen het 2de anders is het een duur T-shirt.

Het weer is nog perfect om koi op te halen, ondanks dat de koiliefhebbers denken dat ze moeten wachten tot het voorjaar. Fout, maar wie ben ik om dat te zeggen. Het zit er ingebakken van vroeger en het gaat er niet uit.

Lorenzo weet beter en heeft er zo al verscheidene in deze omstandigheden meegenomen. Je moet er wel rekening mee houden dat deze koi al "winterhard" zijn, voor wat het ook betekent. De koi hebben al een winter meegemaakt en dan is het een voordeel, geen nadeel.

lorenzoHet zal vermoedelijk ook de laatste koi zijn die ik dit jaar moet inpakken, maar je weet natuurlijk nooit. Dit keer ging het over de 66 cm nidan kohaku van Dainichi. En zeg  nu zelf ze ziet er beregoed en sterk uit. Het zal een flinke joekel worden. Ik heb Lorenzo wel verplicht om een T-shirt aan te trekken om te poseren.

De temperatuur onder de kappen is nog 13° en ik heb de gelegenheid te baat genomen om 1 vijver nog vrij te maken voor de opvang van de koi die gaan komen. Het is een hele operatie dit najaar ! Trouwens nog even meedelen dat er nog 3 kappen te koop zijn, ik zal de foto's hierbij plaatsen.

Tevens zal ik iedere dag een video plaatsen van een aantal koi die ik verplaatst heb. Vandaag laat ik een sanke zien en een ogon, beide van Momotaro. De ogon groeit bijzonder gestaag en zal ook een flinke koi worden, ik verschiet me telkens een bult als ik hem zie.

De sanke is in mijn ogen een echte tategoi. Ik begrijp de koikenners niet dat ze hun geld niet durven inzetten op deze sanke. Bekijk haar goed en let vooral op de opkomst van het tsubo sumi, het is een bloedstollend toneel van ontwikkeling. Ik kan je garanderen dat dit een echt machtige sanke wordt, misschien niet in grootte, maar wel in schoonheid.

Nu is het zo dat alle koi die ik de volgende dagen presenteer op de website te vinden zijn. Zoek ze maar even op. Vermits volgend jaar mijn laatste jaar in de koiwereld zal zijn, ben ik bereid een tegemoetkoming te doen. Heb je interesse in één van deze koi, dan mag je een voorstel doen.

Ik kan er aan toevoegen dat alle koi gratis tot het voorjaar mogen blijven, en dat je voorstel eerlijk moet zijn. Vergeet ook niet het T-shirt dat je kan bekomen bij aankoop van een koi. Het zou fijn zijn om volgend jaar waardig afscheid te kunnen nemen. Neem maar een kijkje in vijver 4 en dan weet ik wat ik bedoel. Het is nu het moment om gouden zaken te doen.

Toen ik in Japan was, met name het central hotel in Okayama, werden de lichtjes over de rivier nog niet ontstoken. Spijtig want het is altijd machtig om te zien en dit jaar hadden ze extra moeite gedaan om de verlichting nog uit te breiden. Het is echt de moeite om te zien, en Olav stuurde me een video van de verlichting, vermoedelijk om me jaloers te maken. Zonde dat ik het gemist heb.

 

Meer afbeeldingen

Het eerste T-shirt is weggegeven: afbeelding 1
Het eerste T-shirt is weggegeven: afbeelding 2
Het eerste T-shirt is weggegeven: afbeelding 3
Het eerste T-shirt is weggegeven: afbeelding 4
Het eerste T-shirt is weggegeven: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Eric

Gefeliciteerd met die pracht kohaku daar zal je veel plezier van hebben .
Bedankt weer voor je mooi nieuwsitem ga je dit ook aan Andre uitleggen Luc ?

interkoi

wat zou ik moeten uitleggen Eric

Eric

@interkoi De nieuwsitems die je elke dag maakt waar ik erg van geniet ha ha  En waar je te weinig reacties op krijgt .


interkoi

Tja, daar is niet veel uitleggen aan. Dat is doen en eraan beginnen, maar ik kan je verzekeren dat het een fulltime ondankbare job is.

Eric

@interkoi Wat meer reacties zou wel fijn zijn toch !!!


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-NA23-0505

showa SH-NA23-0505
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml