Mijn Momentum

Mijn Momentum

Tja, de meesten zitten er steeds op te wachten of en wanneer er wel een momentum komt. Ik denk dat ik mag zeggen dat het vandaag is. Ik zou zeggen geniet ervan, want het is geen kattepis wie liefhebber is van grote koi.

Ik ga geen uitgebreide fantasie verhalen vertellen en geen opgefokte foto's laten zien, want ik wordt daar tegenwoordig kotsmoe van, maar ik laat wel de realiteit zien zoals het is. Het zijn bijzonder goede jumbo koi en ik zet ze hieronder één voor één onder elkaar.

Wie een zwak  heeft voor grote koi en interesse heeft zal zich zeker vergapen over dit aanbod. Wie interesse heeft mag mij of André contacteren voor de aankoop van één van deze superkoi. 

Wat moet er bij vermeld worden ? De bloedmooie sanke heeft aan zijn rechterzijde een vinnetje dat ietsje kleiner is dan het rechtse. Stoort het je, dan moet je gewoon niet kopen, zo eenvoudig is het. De geweldige kohaku van topkwaliteit heeft een shimi, maar die zou verwijdert worden. Een normale gang van zaken.

yamabuki van momotaroDe eerste en tevens de grootste is de enorme yamabuki van 93 cm. Voor mij hoeven ze echt niet groter te zijn. Zelfs 85 tot 90 cm hebben mijn voorkeur. Het geeft wel een boost als je deze klepper ziet, en geniet ook nog even van de kwaliteit. De koi heb ik wel snel verkocht aan Michael Grendel van Interkoi Germany, dus voor de prijs zul je bij hem moeten zijn. Ik laat je ook graag een filmpje zien van dit monster, ik weet zeker dat je er van kan genieten. Vergeet je zakdoek niet klaar te leggen om de boel zuiver te houden op je computerscherm.

showa van momotaroIk begin met de 2de grootste van de gosanke reeks., de showa van 86 cm. Bijzonder imposant als je dit in de bowl ziet zwemmen. Om een foto te maken echter een catastrofe. We hebben tientallen foto's gemaakt, maar eigenlijk kan geen enkele foto zijn schoonheid verduidelijken. Ik kan je verzekeren dat het niet eenvoudig is om een showa van dit kaliber aan te bieden. Ik st'el voor dat je het filmpje goed bekijkt en zeg me dan of ik gelijk heb of niet. Ik zou kansen zoals deze niet laten liggen, en de prijs is meer dan menselijk.

sanke van momotaroDe 3de is mijn persoonlijkte favoriet, namelijk de onvoorstelbaar mooie sanke met een patroon en een uitstraling om van te snoepen. Wat ik mooi vind heeft geen belang natuurlijk, jullie hebben een eigen oordeel, maar om dit op de kop te kunnen tikken  moet je niet alleen geluk hebben, want de relatie die ik opgebouwd heb met Daisuke speelt ook een grote rol. Dit kan je zomaar niet kopen voor een aanvaardbare prijs. Liefhebbers vergeef  haar het kleinere vinnetje, want anders hou ik ze graag zelf. Een klassebak, meer kan ik er niet  over zeggen.

kohaku van momotaroDe 4de is kwalitatief de beste wat betreft body. Een kohaku van de ontegensprekelijk geweldige kohaku reeks van Momotaro momenteel. Een body zoals je weinig ziet en een patroon om van te snoepen. Ze heeft een shimi op de rechterzijde zoals je kan zien op de foto.  Ik zou dat weg kunnen halen, maar dan bederf je weer de realiteit. Het zal mits een heel eenvoudige ingreep weg worden gehaald. Eerlijkheid troef want nogmaals ik ga me afzetten tegen die onrealistische foto's die de waarheid verbloemen.

yamabuki van momotaroDe 5de is ook de kleinste ocharme, maar ook de jongste. Ze is ocharme maar 76 cm, maar dat ze bloedmooi is zal niemand ontkennen. Wees er vlug bij zou ik zeggen als je van dit soort koi houdt, want ze worden niet zo snel aangeboden. Ik hoop dat je nog kan genieten van een kleine koi van 76 cm als je de vorige hebt gezien. Ik moet er nog even bij vermelden dat de foto met de yamabuki boven het nieuwsitem niet van mij is, maar van Charitha Ranasinghe mijn reisgezel en ondertussen vriend van Sri Lanka, die bijna éénzelfde yamabuki heeft aangekocht. Een iets donkerder type weliswaar, maar ik hou van het lichtere type.

Tenslotte heb ik nog 21 ginrin kogane oshiba geselecteerd voor Michael van Interkoi Germany. Wij zijn beiden bijzonder gefascineerd door deze koi, ze worden trouwens ook ontzettend groot. Deze zijn al gemiddeld 25 cm groot en zijn pas geboren bij wijze van spreken. Bekijk en geniet van deze aparte koi. Ook hiervoor zul je contact moeten opnemen met Michael. Vermoedelijk zal hij ze ook willen laten groeien, en dat doet ie meer dan goed.

Meer nieuws heb ik vandaag niet te vertellen. Morgen staan er nog een paar kwekers op de lijst, en dan is het in de namiddag richting de sakai cup. Je zult het wel lezen....

Oh ja, wat ik niet mag vergeten te zeggen is dat je per 250 euro aankoop een lotje krijgt waarmee je kans maakt om 1000 euro te winnen tijdens de opendeurdag van Ameide. Hier kan je een boel loten krijgen waarmee je al meer kans maakt om te winnen.

 

Meer afbeeldingen

Mijn Momentum: afbeelding 1
Mijn Momentum: afbeelding 2
Mijn Momentum: afbeelding 3
Mijn Momentum: afbeelding 4
Mijn Momentum: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

NH

555


Peter VDB

555


Jack

555


Matthijs

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-NA23-0505

showa SH-NA23-0505
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml