Een bewogen en aartsdrukke dag

Een bewogen en aartsdrukke dag

Ik had flink wat biedingen lopen op een selectie koi die volgens ons tot de betere uit het aanbod behoorden.

We hadden de tosai links laten liggen, niet omdat ze niet goed waren, maar omdat ik uit ervaring weet dat verkooptechnisch de Europeanen er nog niet rijp voor zijn om goede mannelijke tosai te kopen, eeuwige zonde want er zitten bloedmooie exemplaren tussen.

Onze biedingen waren helaas niet hoog genoeg en zelfs dik onder het gewenste bedrag dat we er aan wilden geven om nog iets of wat prijstechnisch haalbaar te zijn.

Het bewijst wel één ding en dat is dat onze selectie de nodige waardering kreeg en voor 2-3 of 4 dubbele prijzen zorgde, wat onze zoektocht naar kwaliteit toch aardig ondersteunde, een bevestiging van het zoekwerk dat wij er voor moeten doen.

Sandan Kohaku nr. 7 - 55 cm geboren in augustus 2017

Prijs: 4250 euro ex Transport

Sandan Kohaku nr. 42 - 59 cm geboren in juli 2017

Deze staat in optie voor 3 dagen.

Naast de veilingkoi heb ik nog een deal gemaakt met één van mijn lievelingskwekers, namelijk Takigawa, die ik kon overtuigen om 2 kohaku af te staan. Je kan alle info bekijken in onder de knop “nieuwe aanwinsten”.

Kohaku het neuzeke 1902001 - 79 cm - gosai

Prijs: 4950 euro ex transport.

Meerstaps Kohaku 1902002 - 63 cm - sansai

Prijs 2950 euro ex transport.

Ik ben ontzettend blij met deze 2 kohaku die voor een menselijke prijs, bepaalde mensen gelukkig kunnen maken. Het neuzeke spreekt mij ontzettend aan en de meerstaps kohaku is ondanks het zware sashi een bijzonder populaire aanwinst.

Vandaag heb ik ook voor de laatste keer alle koi gefilmd die nog over zijn van opgroei 2, en persoonlijk vind ik dat de moeite om te bekijken.

Een filmpje zegt meer dan voldoende. Ik sta telkens versteld van de kwaliteit die hier rondzwemt, en kan hier bijzonder gelukkig van worden.

De temperatuur is nu naar 16° gebracht, want qua groei hebben ze ruim gebracht was gewenst is. Door het verlagen van temperatuur heeft het beni de tijd om zich terug aan te passen.

Ik ga 2 van deze tosai iedere dag opnieuw laten zien en aanbieden, inclusief een kohaku uit de serie die de ganse winter buiten hebben gezeten en die we ook graag willen verkopen.

De tosai mogen nog deel uitmaken om verder door te laten opgroeien in opgroei 1 waar ze hun evolutie naar nisai kunnen afwerken. Voor een prijsopgave dien je me te contacteren.

Sanke 1811072 – 40 cm – 7 maanden. Verwachtte grootte einde seizoen 2019, 53-58 cm

Sanke SA-V18-1182 – 37 cm – 7 maanden. Verwachtte grootte einde seizoen 2019, 51-56 cm

Kokaku 1800001 – 55 cm. Mannelijke sandan die juist uit de winter komt. Zeker aan te raden voor niet te grote vijvers.

Zoals je kan zien zijn alle koi die in promotie staan nu ondergebracht onder de knop “koi in promotie”. Ik hoop dat er toch mensen zijn die hier gebruik van maken, want het is een voldoening om voor iedere koi een goede plaats te vinden.

Tenslotte is gisteren alle voer binnengekomen. Ik heb me vermaakt om de 4000 kg 2 x om te zetten zodanig dat ik een bewijs geleverd heb dat ik nog niet versleten ben.

Alles werd netjes aan de kant gesorteerd, nagekeken en alle bestellingen die opgezonden moesten worden werden klaargemaakt voor transport, een serieuze taak.

Mag ik vragen aan de mensen die een bestelling hebben gedaan, om dit zo snel mogelijk op te halen, liefst zaterdag of zondagmorgen !

BELANGRIJKE MEDEDELING

De prijzen vermeld bij de koi die nog in Japan zitten zijn altijd ZONDER TRANSPORT. De reden is eenvoudig. Ik weet nooit wanneer een koi getransporteerd wordt, dit kan als nisai zijn of dit kan als sansai zijn. Bovendien zijn de prijzen voor transport momenteel onderhevig aan prijswijzigingen die ik niet kan voorzien.

Je moet rekenen voor een nisai op ongeveer 175 euro ex BTW aan de koers van vandaag

Je moet rekenen voor een sansai op ongeveer 350 euro ex BTW aan de koers van vandaag

De prijs van het transport zal doorgegeven worden enkele dagen voor transport op grond van de informatie die op de verschepingsdocumenten staan. Dit bedrag dient dan ook afzonderlijk betaald te worden.

Meer afbeeldingen

Een bewogen en aartsdrukke dag: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240