Een bewogen zaterdag

Een bewogen zaterdag

Dat er veel volk zou komen stond als een paal boven water, maar dat er een massa volk zou komen had ik ook niet verwacht.

Gezellig was het in ieder geval, alhoewel ik niet veel tijd had om adem te happen, maar dat wordt al snel vergeten als het aangename uren zijn. Het weer was ook gedienstig en het was aangenaam vertoeven buiten. Ik had echter één groot geluk, ik had een professionele filmmaker bij de hand, die gelukkig alle films en foto’s heeft gemaakt in dit verslag. Haar naam is Amber.

Dennie zou graag zijn kleine aanwinsten mee naar huis willen nemen, met name de showa van Momotaro 1611115 en 1611126. Dat is wel even een ander verhaal, want de vijver waar ze zich in bevinden is overbevolkt en krijgen veel voer, zodat het zoeken niet eenvoudig is.

Dan maar de volledige vijver leeghalen totdat de showa gevonden zijn, zo kon ik ook tegelijkertijd de overige koi bekijken en zien of alles nog in orde was. Het filmpje gemaakt door Amber legt het hele verhaal op film vast.

Misschien ook mooi om de koi bij aankomst te laten zien om een vergelijk te maken:

Showa 1611115 bij aankomst

Showa 1611126 bij aankomst

Beide waren respectievelijk 24 en 25 cm.

Vermits er toch een groot aantal Ginrin Kohaku of Ginrin Benigoi, of hoe je het ook wil noemen in de blauwe bowl zaten en de schoonheid van deze tosai aan het licht kwam, besloot Ronny er ook nog één aan te kopen. Moeilijk kiezen tussen de glitters, maar tenslotte werd het dit diamantje.

Veel mensen kwamen hun voer ophalen, maar tegelijkertijd was het een goede gelegenheid om natuurlijk ook wat koi te komen bekijken, en koi bekijken hebben we gedaan.

Een karashigoi en een sanke. De karashigoi heeft een vrij gelige kleur, maar is daarom niet onaantrekkelijk. De sanke vind ik top, ondanks het feit dat dit exemplaar nog niet volledig is ontwikkeld. Een aanrader.

Sanke SA-V16-10144 . Een sanke zonder woorden, een sanke zonder discussie. Laat deze maar zwemmen, zo wil ik er nog wel 20 erbij.

En wat te denken van van deze karashigoi van 73 cm. Niet meer de mijne, maar wel deze van Ronny. Hij kwam, hij zag en hij beslistte snel…

Kumonryu 1602006. Ook een koi zonder woorden. Die heb ik eigenlijk voor mezelf aangekocht omdat ik verzot ben op een mooie Kumonryu. Ik heb er een bijzonder groot zwak voor, en als er een koper voor komt, dan zie ik wel of ie verkocht wordt of niet. Zoals je kan zien is het gelige al flink opgetrokken en begint hij weer mooi wit te worden. Het zal nog wel wat duren, maar de aanzet is er.

Een ander en minder plezierig verhaal is het verhaal van van deze showa 1610007. Het filmpje toont de koi in Arendonk totdat ze aankwam bij haar nieuwe locatie.

De koi heeft vermoedelijk een soort ammoniakpiek gehad tijdens het transport, met als toemaatje dat ze verschrikkelijk schuurde, waardoor het hi kleine hiaten vertoonde. Schuurplekken als het ware. Heel vervelend en we hopen dat het goed zal gaan.

Om de koi rust te geven en niet verder te storen werd er besloten dat ze naar de quarantaine afdeling van Orlando werd gebracht. Ik denk een verstandige beslissing.

Orlando nam een 2-tal maanden geleden bij de aankomst van de benigoi ook één van deze exemplaren mee naar huis, en was wel verbaasd over de groeicapaciteit en de schoonheid van deze TM kohaku offspring.

Was ze 23 cm toen ze wegging, na 2 maanden in zijn quarantaine, tikte ze zonder problemen bijna 40 cm aan. De groeigenen zitten erin ! Bij mij groeien ze ook goed, maar dat kan je natuurlijk niet vergelijken met rust, warmte en veel meer plaats.

Tenslotte kwamen Sandra en Lorenzo uit het verre Kuurne om een showa te kiezen. Het was toch een langdurige bevalling, maar uiteindelijk werd er dan toch beslist om een showa aan te kopen.

Onder toeziend oog van mijn opvolger werden er prachtige koi gebowld. Ik weet dat ik ne zeveraar ben als ik zeg dat ik niet snap dat deze nog niet verkocht zijn, maar bekijk het filmpje zeg en geef dan uw mening.

Een plezier om naar te kijken, en ga het maar eens zoeken….

Ik ben vandaag open van 10.00 tot 12.00 uur.

Mensen die op zaterdag niet kunnen komen, kunnen misschien nu even langskomen. Het voer dat opgehaald moet worden staat klaar, en de vissen zullen je altijd welkom heten.

Amber, bedankt voor de vele mooie foto’s en filmpjes. Je mag voortaan iedere zaterdag komen !

Meer afbeeldingen

Een bewogen zaterdag: afbeelding 1
Een bewogen zaterdag: afbeelding 2
Een bewogen zaterdag: afbeelding 3
Een bewogen zaterdag: afbeelding 4
Een bewogen zaterdag: afbeelding 5
Een bewogen zaterdag: afbeelding 6
Een bewogen zaterdag: afbeelding 7
Een bewogen zaterdag: afbeelding 8
Een bewogen zaterdag: afbeelding 9
Een bewogen zaterdag: afbeelding 10
Een bewogen zaterdag: afbeelding 11
Een bewogen zaterdag: afbeelding 12
Een bewogen zaterdag: afbeelding 13
Een bewogen zaterdag: afbeelding 14
Een bewogen zaterdag: afbeelding 15
Een bewogen zaterdag: afbeelding 16
Een bewogen zaterdag: afbeelding 17

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240