Ik zie deze niet graag ! Dat waren de woorden van Rio toen hij naar de chagoi keek…hij ziet graag kleurtjes, vooral showa, van wie zou hij dat hebben. Dus zullen we deze maar verkopen !

" /> Ik zie deze niet graag ! Dat waren de woorden van Rio toen hij naar de chagoi keek…hij ziet graag kleurtjes, vooral showa, van wie zou hij dat hebben. Dus zullen we deze maar verkopen !

" />
Een chagoi en een chagoi

Een chagoi en een chagoi

Deze chagoi is veelbelovend, en ik denk dat ze nog veel waar kan maken in de toekomst. Nu 79 cm en gelukkig nog vrij slank met een fijne huid, zachte kleurschakering en mooi netpatroon.

Maak eerst nog maar meer lengte, zonder te veel energie in het hangbuikje te stoppen en als je dan boven de 90 ben, bouw dan maar massa op zodat je een pracht van een jumbo wordt. En groter dan 90-95 moet je niet worden, want dan wordt je in mijn ogen lelijk, want groot wil nog niet zeggen mooi !

De zuster ervan deed mee aan de show, maar had tijdens het transport haar neus gestoten, alhoewel ik niet kan indenken wat er echt gebeurd was. Iedereen heeft gezien tijdens de show hoe erg het er uitzag.

Ze werd verzorgd en ondertussen zit ze hier in de binnenvijver te bekomen en het genezingsproces is begonnen. Het ziet er gelukkig al stukken beter uit. Straks naar buiten en binnen enkele maanden zal het euvel hopelijk vergeten zijn ! Toch een raar voorval !

Gisteren werd de heerlijke kohaku van Momotaro verkocht, maar dit wil nog niet zeggen dat alle mudpondkoi al verkocht zijn.

Een showa die bijzonder veel toekomst heeft, en die je maar eens goed moet bekijken is is deze dochter van Mao.

Ze was 37 cm, dus mijn schatting is dat ze nu rond de 55-57 cm zal zijn. Je koopt dus geen tosai maar een volwaardige jonge nisai met toekomstperspectief.

Het hi is gewoon super, het patroon bijzonder interessant want je weet niet wat je straks voorgeschoteld krijgt, en als je de mama bekijkt, dan kan je alleen maar je duimen en vingers gaan aflikken.

Zoals beloofd kan je kopen voor 50% van de waarde, en pas beslissen als er een volgend filmpje van werd gemaakt met de mogelijkheid om de koi nog een extra jaar in de mudpond te laten.

De sanke die ik er nu bijgeplaatst heb is een meevaller. Patroontechnisch heeft ze minder te bieden, en dat is vermoedelijk ook de reden waarom ik ze heb kunnen aankopen. Ze zal vermoedelijk tegen de 60 cm zijn einde jaar.

Huidkwaliteit ligt iets minder voor de hand op dit ogenblik, maar dat wil niet echt iets zeggen, want het was een momentopname. Wel is het in mijn ogen zo dat grote witte vlakken, waar deze sanke voor zal afgekeurd worden, soms interessant kunnen ingevuld worden.

Je mag kopen, maar moet niet, want het zijn altijd koi die me blijven interesseren om te leren en nog eens bij te leren. We zullen zien einde dit jaar en dan kom ik er op terug. De moeder is een 4-jarige American dream, en die geeft geweldig goede sanke, dat staat als een paal boven water.

Als derde heb ik de ginrin showa van Taniguchi opnieuw geactiveerd. Hou je vast voor de ginrin showa van Taniguchi, en ik kan er van meespreken. De mooiste ginrin showa komen van Taniguchi, wees daar maar zeker van.

Ik hou niet van ginrin…bullshit, ik hou er wel van ! Het geleuter over ik zie niet graag ginrin moet maar eens een einde nemen. Ginrin kan geweldig zijn, en als ik een goede ginrin van Momotaro zou kunnen bemachtigen, ik zeg duidelijk kunnen, want ze zijn quasi onbetaalbaar, dan zou ik een gat in de lucht springen zo mooi zijn ze.

Hetzelfde kan gezegd worden over de ginrin showa van Taniguchi. Ze was 37 cm, ik hoop dat ze rond de 52-55 cm zal zijn eens ze uit de mudpond is. De prijs is belachelijk laag voor een nisai ginrin showa van goede kwaliteit.

Morgen laat ik een paar van de speciale mudpondaanbiedingen vervallen, en tegelijkertijd zullen ook de prijzen verdwijnen. De nieuwe prijzen zullen dan pas medegedeeld worden als ik de koi opnieuw gezien heb !

Meer afbeeldingen

Een chagoi en een chagoi: afbeelding 1
Een chagoi en een chagoi: afbeelding 2
Een chagoi en een chagoi: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240