2x Kohaku, 1 x Showa

2x Kohaku, 1 x Showa

Een trio waar je je hoed voor afneemt, tenminste zo denk ik erover. Dit zijn koi die zich zullen moeten bewijzen.

Waarom heb ik deze kohaku aangekocht zou je je kunnen afvragen, en waarom is deze zo duur.

Dat ga ik proberen uit te leggen in twee woorden: “zuiverheid en bouw”. Ik heb zelden een kohaku gezien die zoveel zuiverheid uitstraalde als deze, en waarbij de bouw van de koi mij zo intrigeerde.

Er straalt kracht uit zoveel is zeker. Zijn nadeel is het moeilijke patroon, maar daar mag je kwaliteit niet door laten leiden.

Ik weet hoe moeilijk het is om koi die niet voldoen aan het standaard patroon, of een patroon dat opgelegd wordt door de kenners te verkopen. Ik laat me daardoor echter niet van mijn stuk brengen wanneer ik kwaliteit zie.

Ze is bijzonder duur, dat ben ik mij ook bewust, maar vergeet niet dat het voor mij ook duur is ! Ik moet investeren in iets wat geen zekerheid teweegbrengt, integendeel….ze zal zich moeten bewijzen door haar ontwikkeling.

Hoe het komt weet ik niet, maar ik heb bijzonder veel vertrouwen in deze kohaku. Ze staat nog op mijn ooglenzen geprent zo mooi vond ik ze, maar ze werd ook door anderen goed bevonden anders had ik niet zo hoog moeten bieden om ze te hebben.

Bekijk toch eens even deze stevige body met een enorm staartstuk dat geen enkele inzinking vertoond, integendeel. Kracht straalt eruit en ik hoop dat ze dat verderzet in haar toekomst. Het patroon ? So what…

Een andere verhaal is het verhaal van deze showa. Die heb ik zelfs nog niet in real live gezien, maar af en toe moet je gokken. Deze werd door Narita aangeboden en dat heeft zijn reden.

Het oog van Ryuki is onbetaalbaar, onnavolgbaar en mist nooit zijn doel. Ik kan er alleen maar respect voor opbrengen en ik weet dat hij het zich niet kan permitteren om geen goede koi te presenteren.

Hij krijgt niet voor niets de voorkeur bij iedere kweker om er de beste koi als eerste uit te mogen kiezen, beter nog, hij krijgt ze door de kweker voorgeschoteld op een presenteerblaadje.

Ik heb een zwak voor deze showa van Ueno. Ik proef het vervolg van deze showa, en als ik naar de bouw van deze koi kijk, de aanzet van de staart, de stand van de vinnen en de plaatsing van zijn ogen dan zie ik een potentiële jumbo in een notedop.

De sierlijkheid waarmee ze rondzwemt, met een uitgebalanceerde beweging in de dijen laat me stillejtes genieten van de souplesse en de beweeglijkheid, want dat vind ik ook belangrijk….

Om over patroon verder te borduren…dit noem ik nu een patroon van de zekerheid. Evenwicht, uitstraling en schoonheid gaan hier hand in hand, en zullen in de toekomst een ongelooflijke Ueno uitstraling geven aan deze koi.

Zie je dit sumi op deze showa ? Meer heb je niet nodig om te begrijpen waar de aangeboden showa naartoe wil gaan. Mijn ogen willen uit mijn oogkassen kruipen zo mooi vind ik dit.

Het is net chinese inkt die met een ragfijne borstel op de huid is geschilderd. Wie kan dit sumi nog laten zien…vertel het mij ?

Ik ben bijna 100% zeker dat ik deze showa nog enkele jaren in de mudpond wil laten als de ontwikkeling doet wat ik in gedachten heb. Volgens mij zelfs een kanshebber voor iedere Japanse show…

Tenslotte dit beestje van Matsue. Ook gekocht via de event die Narita organiseert. Veel schappelijker qua prijs, ook veel moeilijker in de verkoop. Het risico is natuurlijk ook veel lager.

Waarom koop ik dit dan aan ? Je kan niet alleen die dure koi aankopen, je moet ook een interessant alternatief hebben. Daarom dat ik er altijd de Taniguchi bij betrek die veel mogelijkheden bieden en die goede koi verkoopt.

Bovendien koop ik lievere dit soort koi viat Ryuki Narita aan omdat ik weet dat hij goede koi kan herkennen en aankopen. Als ik bij Matsue dit visje moet aankopen, dan krijg ik een veel hogere prijs te verteren daar ben ik 100% zeker van.

Het is een wat klassiek patroon dat misschien wat voorbijgestreeft is, maar vergeet niet dat mode ook iedere keer weer terugkomt. Dit zijn de kohaku die altijd kunnen verrassen als ze nisai zijn geworden van 55 cm. Eenvoudig gezegd…ze zijn altijd hun geld waard.

Denk nu ook niet dat je in Japan koi kan kopen net alsof je naar de supermarkt gaat en op het schap de koi staan gesorteerd met aanduiding van de prijzen…zo werkt het niet…

Er komt veel meer bij kijken. Respect, knowhow, binnenwegen, contacten, ik weet niet hoe ik het moet omschrijven, maar je moet een bepaalde weg bewandelen en verdienen om te komen tot de resultaten die je wil boeken.

Denk je nu echt dat als jij naar Japan gaat, de koi goedkoper kan aankopen dan ik ze kan verkopen ? Mis poes…

.

Er dient een lange lijdensweg afgelegd te worden vooraleer je op de sokkel zult staan waar ik op sta. Bovendien zul je als potentiële éénmalige koper een heel ander prijskaartje aangeboden krijgen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240