Door velen bemind, een TM kohaku

Door velen bemind, een TM kohaku

Deze kohaku van Momotaro heeft vele harten gestolen, maar nog geen geldbeugel gekraakt.

Het is een koi waar al veel mensen informatie van hebben opgevraagd, maar daar is het bij gebleven. Ze is een dochter van TM junior, wat er vermoedelijk op duid dat het een rechstreekse afstammeling is van één van mijn favorieten wat betreft de oyakoi.

Fixeer je even op de body van deze kohaku, met de daarbij horende huidkwaliteit. De lengte van het hoofd met de breed beplaatste ogen aan beide flanken. Alles ruikt naar jumbo, alles ruikt naar kwaliteit. Het is nog maar een tosai, maar ik voorspel dat ze minimaal 55-58 cm zal zijn als jonge nisai, zoniet groter !

TM is helaas niet meer, ik heb ze verschillende keer in real live mogen bewonderen. Ik denk nog met plezier terug aan het filmpje van april 2016, waar ik het geluk had aanwezig te zijn bij het bowlen van deze kanjer.

Hier is ze nog eens te zien in volle glorie, samen met White Tiger. Beiden zijn helaas niet meer….

Je kan op het filmpje niet de krachtuitstraling zien van deze oyakoi, maar ik kan je garanderen dat deze koi enorm zijn…en ik bedoel dan ook enorm. Daar zijn de GC’s van de shows hier te lande klein bier tegen, geloof me…

In het 2de gedeelte van de film zie je enkele toekomstige oyakoi in wording. Het lijkt wel op of TM Jr hierbij zit, maar dat kan ik niet bevestigen. Feit is wel dat ze op 4-jarige leeftijd al wel 90 cm is, een lengte waarvan wij alleen maar van kunnen dromen, en dan pas na misschien 10 jaar.

Bovendien is het niet alleen de lengte die telt, maar ook de bijhorende body die kan tellen. Ik kan je garanderen, het is fenomenaal.

Ik heb ooit meegemaakt dat ik in Japan was, en toeval of niet, toendertijd was de toekomstige eigenaar van Lion Queen, de Heer Wong uit Hong Kong in overleg met Maeda San om een sanke in te ruilen, die hij het jaar voorheen gekocht had. Ik herinner me nog als de dag van vandaag dat er een onmenselijk bedrag geboden werd door Maeda San voor deze Sanke, en dan praat ik niet over enkele duizenden, maar een serieus veelvoud ervan.

De deal was niet doorgegaan voor zover ik weet, en ik heb er een filmpje van gemaakt, maar kan het helaas niet terugvinden. Wel herinner ik me dat Maeda san verklaarde dat de eigenaar van de sanke al 10 jaar topkoi kocht, en dat dit het eerste exemplaar was dat zo positief was ontwikkeld.

Als ik tijd heb, ga ik toch eens op zoek naar dit filmpje, want ik ben zeker dat ik het nog ergens heb zitten in mijn enorm bestand van 12 000 filmpjes die ondertussen op YouTube staan.

Ben was erbij en ik weet zeker dat Ben dit ook nog kan herinneren. Misschien is het mijn geluk, want ik ben ook al 10 jaar goede koi aan het inkopen van Momotaro, en deze kohaku zou ook wel eens een verrijking van mijn bestand kunnen zijn en zal Maeda San hem terug willen aankopen…

Maar laat me maar bij de realiteit blijven en tevreden zijn met wat ik al bereikt heb. Het is weinigen gegeven om in deze positie te manoeuvreren, en de toekomst zal nog een harde strijd worden.

Ik doe al 10 jaar de veilingen afschuimen, en heb daar bijzonder veel van geleerd. Ik was bijna altijd de enige Europeaan die aanwezig was. Nu blijkt de rest ook de weg gevonden te hebben, en ik weet niet of dit een voordeel is…

Ik zal alternatieven moeten gaan zoeken en heb al een bepaalde gedachtengang…en bovendien….het is allemaal niet zo eenvoudig zoals het klinkt. De sanke die gisteren werd aangeboden is ondertussen van het strijdtoneel verdwenen. Deze maakt nu plaats voor de kohaku die velen bekoort, maar nog door niemand voldoende is begeerd.

Maak gebruik van de mogelijkheid, want ik beloof je dat de toekomst er niet op zal verbeteren wat betreft de prijzen. Bovendien zal de concurrentiestrijd heviger worden, waardoor de prijzen zeker niet zullen kunnen gehandhaafd blijven, tenminste daar ben ik bang voor….

Het zou mooi zijn om updates te ontvangen van mensen die ooit een TM kohaku hebben aangekocht...blijf maar dromen Bompa...

WAARSCHUWING

Ik word tegenwoordig regelmatig gebeld door mensen die vragen om koi te komen ophalen !!!!

Blijkbaar word de naam van Interkoi gebruikt door mensen die bij particulieren koi gaan ophalen, wat blijkbaar met een verkoop te maken zal hebben. Als ik dan vraag wie ze moeten hebben, wordt de naam Interkoi altijd gebruikt. Waarschijnlijk zijn er mensen die mijn goede naam gebruiken om dit soort zaken uit te buiten. Hun uitleg: Ik heb via via gehoord dat Interkoi koi opkoopt

Laat ik bij deze zeggen dat Interkoi nooit geen koi van particulieren opkoopt, en dit zeker niet voor de verkoop gebruikt. Indien ik te weten kom welke mensen de naam van Interkoi misbruiken om dergelijke praktijken uit te voeren...weze gewaarschuwd, ik zal niet twijfelen om de nodige maatregelen te treffen.

Ik heb bepaalde kanalen die ik in gedachten heb, en die kanalen zijn mensen die er toe in staat zijn, en ik zal het tot de bodem uitspitten....

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: op afspraak

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SM-V20-12196

Shiro Muji SM-V20-12196
Verkocht