De strijd voor de mudpond koi

De strijd voor de mudpond koi

Zoals verleden week gezegd, ga ik enkele koi presenteren die op dit moment nog in de mudpond zitten. Wacht niet op de nieuwe koi, maar maak gebruik van het bestaande aanbod.

Als je niet weet waarover het gaat, lees dan dit nieuwsitem dan begrijp je het verhaal.

De eerste koi die ik erop ga zetten is deze showa van Taniguchi uit de nieuwe bloedlijn van deze kweker.

Er zijn bijzonder veel goede ontwikkelingen te zien van de Taniguchi koi, maar hij heeft niet de bekendheid van de grotere kwekers. De toekomst zal het echter uitwijzen of ik het bij het rechte eind had of niet.

Indien je interesse hebt, dan zal ik het wel horen,maar dit soort showa zou je wel eens versteld doen staan. Met haar 37 cm als jumbo tosai begin dit jaar, liet ze me een geweldige indruk na. De invloed van de befaamde kweker Takeda, die helaas overleden is, ligt aan de basis van deze nieuwe bloedlijn.

Takeda is minder bekend, en komt misschien uit de oude doos, maar is zeker niet minder befaamd om zijn hoogwaardige showa die in veel bloedlijnen werden gebruikt. Veel beroemde kwekers waaronder Momotaro hebben de bloedlijn van Takeda in hun kweekprogramma’s opgenomen.

Voor de kenners, Clarissa kwam uit de stal van Takeda, en is nog steeds bekend in de koiwereld. Indien deze tosai goed is ontwikkeld schat ik hem in op een grootte van tussen de 55-58 cm als ze uit de mudpond komt.

Een sanke van 43 cm uit de stal van Sakai FF, moet ik daar nog veel meer over vertellen. Diegenen die deze koi gezien hebben, weten welk vlees ze in de kuip hebben. Het is voor mij nog altijd onbegrijpelijk dat deze nog als niet verkocht geboekt staat, terwijl de koikenners me er op wijzen dat ze Wakana waardig kan genoemd worden.

Ik ga hier ook geen voorspellingen over maken, want Wakana’s moeten gemaakt worden, want ze kopen is quasi onbetaalbaar. Dus ga ik er verder ook niet teveel over uitweiden…De grootte die ik voorspel als ze goed uit de mudpond komt is 58-62 cm , waarbij ik 60 in mijn gedachten heb, gebaseerd op eerdere ervaringen.

Onvoorspelbaar en onvoorstelbaar zijn geen loze opmerkingen als je deze showa van Momotaro bekijkt.

Ik ben altijd gecharmeerd geweest door de Momotaro showa, denk maar aan de vele showa van Momotaro die ik als decennia lang verkoop en waarvan ik al talloze toppers heb gezien.

Kijk maar naar Noa op dit filmpje na 25 sec.. Wie wil er geen showa van dit kaliber op 6-jarige leeftijd en met nog een paar topjaren in het vooruitzicht.

Deze showa met een inazuma-achtig patroon kan alle kanten op, hopelijk de goede. Het sumi is onberekenbaar, maar kan de koi een prachtig uiterlijk geven. Nog niet afgewerkt, want dat kan pas over enkele jaren, maar de aanzet is gegeven.

Ze is in juli geboren, dus iets jonger dan de meeste jumbo tosai, maar ik voorspel toch dat ze nu rond de 54-57 cm groot uit de groeivijver zal komen. Een prachtshowa.

Deze koi blijven er nu een 2-3 tal dagen opstaan, dan zal de koi verdwijnen, alsook de prijs. De koi komen dan wel eens ooit terug te voorschijn, maar dan onder andere omstandigheden.

Meer afbeeldingen

De strijd voor de mudpond koi: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137