Een dag op de Momotaro Koifarm

Een dag op de Momotaro Koifarm

We hebben de ganse dag rondgelopen op de koifarm, omdat we nog enige dingen moesten regelen. Het was de hele tijd aan het regenen, dus dat kwam goed uit.

We waren eerst van plan om naar het Himeji kasteel te gaan of naar het mooie park, maar door het slechte weer hebben we een ander programma afgewerkt.

De eerste vraag natuurlijk was waar onze koi van begin dit jaar zaten, omdat ik weet dat mensen hier heel nieuwsgierig naar zijn. Zoals verwacht zaten de 6 tosai in de mudponds buiten, en de 2 nisai die naar sansai moesten doorgroeien zaten in de 1500 ton vijver.

We hebben in ieder geval ons best gedaan zoals je kan zien op dit filmpje, maar het is onbegonnen werk om in deze opvangvijver de koi die je wil zien te spotten.

Het is echter al een hele eer dat mijn koi, (ondertussen die van Patrick), hier in deze prachtvijver mogen rondzwemmen. Indrukwekkend hoor als je ervoor staat !

Yamabuki time. Raar maar waar, ik word altijd verweten dat ik niets anders koop dan gosanke, wat gedeeltelijk waar is…dan maar overgaan tot iets wat ik zelf wel kan appreciëren, namelijk Yamabuki die bijzonder groot kunnen worden.

Geloof het of niet, ik heb 40 yamabuki bij gekocht, en wel knapen die reusachtig groot kunnen worden zoals je dadelijk op het einde van het filmpje kan zien.

Even de bedoeling schetsen van deze kweek. Het is al lang geweten dat het moeilijk is niet alleen grote maar vooral brede en grote yamabuki te kweken. Dat is wat er nu aan de hand is. Maeda San wil in principe en grote en brede yamabuki beginnen te kweken. Hier werden de ouderdieren speciaal op geselecteerd.

Een ding heb ik wel duidelijk afgedwongen. Ik wilde enkel handpick yamabuki, want anders moet ik ze echt niet hebben. Het duurde een tijdje vooraleer ik Daisuke zover had dat hij wou toegeven, want het probleem was natuurlijk de prijs.

Hij had mij vooraf al een prijs doorgegeven, en toen ik erop aandrong om ze te handpicken had hij een probleem. Waarom zul je je afvragen ? Als je boxen koopt worden ze geschept en verpakt zonder rekening te houden met wat er in de box gaat.

Als we mogen selecteren worden de koi tot 3x duurder, want je pakt er de beste uit. Iets wat dus niet gepland was gebeurde toch en ik moet eerlijk toegeven dat ik er best veel plezier in gehad heb. Ben en Johan nog veel meer, want ik heb hun de koi zelf laten selecteren en na goedkeuring van ons allemaal werden ze apart gezet…

Ik moet toegeven dat ik een pracht selectie yamabuki heb, en weet gegarandeerd zeker dat ze een mooie toekomst tegemoet gaan. Ik heb 30 kleinere geselecteerd van ± 25 cm, die geboren zijn in juni, (dus 3-4 maanden) en ik heb 10 grotere geselecteerd van ± 30 cm en groter, (dus 4-5 maanden) en tenslotte heb ik 1 extra Yamabuki geselecteerd voor mijn kleindochter Rémy, want die had nog geen koi op haar naam staan.

Dat is bij deze ook gebeurd, en of ik Rémy ooit zal verkopen weet ik nog niet. Ter informatie, de moeder is 94 cm, maar zwom helaas in de mudpond en was een lichtere yamabuki, de vader was een iets donkerdere yamabuki.

Wat ik ermee ga doen weet ik nog niet. Ik wil ze misschien wel laten doorgroeien, we zien wel, maar ze zien er bijzonder goed uit.

Na de selectie die toch wel een 2 uurtjes geduurd heeft, en dat voor 41 koitjes, zijn we wat gaan verkennen, en ik heb overal een aantal filmpjes gemaakt waar je nu 16 minuten van kan genieten.

Op het einde van het filmpje zie je ook het nieuwe koihuis. Daisuke liet weten dat het pand waar de old boy auto’s staan binnenkort zal omgebouwd worden tot veilingplaats. De auto’s waren ze nu bezig om te verplaatsen.

Tussendoor komen we bij de vijvers van de koi die op de veiling verkocht worden en af en toe zie je een bekende voor je lens verschijnen. Dan moet je snel zijn om te filmen, dus de koi die ik herkende heb ik in dit filmpje samengevat.Hier zie je ook in wat soort vijver jullie koi verblijft, en die luxe zullen ze binnenkort niet meer hebben !

Dat is zo ongeveer het verhaal wat we vandaag gedaan hebben. Binnen een aantal minuten gaan we eten, en morgen gaan we naar Taniguchi.

Ik beloof niets, want ik weet niet of Taniguchi san de koi kan tonen. We zullen wel zien. Er wordt ook een soort opensales gehouden.

Bij Momotaro heb ik 6 CD’s meegenomen van Jane Maneerat. Wie interesse heeft in één van deze CD’s mag me contacteren. Het is de CD van de All Japan show van dit jaar. Stuur me een mail, ik zal de namen noteren en eventueel later verloten zodat er geen discussie zou kunnen onstaan.

Er staan ondertussen trouwens 2 nieuwe koi van Sakai uit de opensales van gisteren op de site:

Sanke 1710019 - Sanke 1710008

Meer afbeeldingen

Een dag op de Momotaro Koifarm: afbeelding 1
Een dag op de Momotaro Koifarm: afbeelding 2
Een dag op de Momotaro Koifarm: afbeelding 3
Een dag op de Momotaro Koifarm: afbeelding 4
Een dag op de Momotaro Koifarm: afbeelding 5
Een dag op de Momotaro Koifarm: afbeelding 6
Een dag op de Momotaro Koifarm: afbeelding 7
Een dag op de Momotaro Koifarm: afbeelding 8
Een dag op de Momotaro Koifarm: afbeelding 9
Een dag op de Momotaro Koifarm: afbeelding 10
Een dag op de Momotaro Koifarm: afbeelding 11

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2008001

ginrin ogon 2008001
Koi Evolutie

1411052

Koi in Japan VERKOCHT 1411052