Een dag vol verrassingen

Een dag vol verrassingen

September is een moeilijke periode. Ik heb het al meermaals gezegd, maar september is een periode dat je moet overbruggen met je verstand op nul.

De verkoop zit op zijn gat…overal wordt met spek geschoten, de winter is in zicht, en alhoewel september toch nog een goede periode zou moeten zijn, drukt het steeds op mijn gemoed.

Ik kan ontzettend genieten van de koi, maar nog meer kan ik genieten van de verkoop van koi. Het zit in mijn bloed, het zit in mijn genen…als ik niet kan verkopen, dan ben ik ongelukkig.

Dat is ook wat de laatste dagen aan de hand was, ik kreeg geen koi meer verkocht, en alhoewel ik weet dat het een bijzonder moeilijke periode is om koi te verkopen, drukt dat op mijn gemoed.

En dan krijg je een verlossende telefoon, en wat voor een. "Hallo, met Luc, interkoi". De vraag aan de andere kant van de lijn was…''Luc, heb je een bod gekregen op de sanke die je onlangs met een startbod van 1250 euro hebt aangeboden ?". (het gaat over deze sanke.)

Neen, totaal geen reactie, ondanks het feit dat ik dacht een bijzonder sterke aanbieding te hebben gedaan., maar nada, noppes, geen enkele reactie. Soms heeft een actie succes, soms helemaal niet, het is niet anders...

"Die sanke volg ik al vanaf het moment dat hij bij jou zit, en die is veel meer waard dan 1250 euro !" "Ik weet het" was mijn antwoord, maar de sanke zit al bijna 4 jaar bij mij en er heeft in principe nog niemand achter gevraagd, ondanks het feit dat ik deze sanke zeker het predikaat "goed" zou willen toedichten.

Luc, ik zou je 1500 euro willen betalen voor deze sanke, omdat ik vind dat 1250 euro te weinig is, kan je daar mee leven ?

Ik wist niet goed wat antwoorden, want dat had ik nog nooit meegemaakt. Ik stond eigenlijk stomverbaasd, en een gevoel van respect kwam boven. Niet voor die 250 euro extra, want dat kan me in principe worst wezen, maar voor deze onvoorziene correctheid die getuigd van een groot respect, voor zowel de koi als voor Interkoi.

De koper is een goede bekende, en koopt regelmatig vrij veel koi bij mij, maar toch, dit had ik absoluut niet verwacht. Eindelijk iemand die begrijpt hoe moeilijk de koihandel is. Ik kan dit kort verhaaltje alleen maar beëindigen met een gevoel van voldaanheid en eerbied betonen voor de koper.

Daarna kwamen er nog klanten om een showa te kiezen. Ze kwamen niet graag op een zaterdag, want dan kan het soms druk zijn, en dan is er niet voldoende tijd om alles rustig te bekijken, en ik heb er nooit geen probleem mee, om door de week mensen te ontvangen. Bel, en ik sta voor je klaar, tenminste als er geen kleinkinderen zijn om op te vangen, want die hebben voorrang.

Ik maak graag tijd voor je vrij, en zelf vind ik het ook fijner als we rustig een koi kunnen uitzoeken. Welke er tenslotte gekozen werd, kan je zien in dit filmpje.

Het werd uiteindelijk de Ueno showa, een koi die ik best kan appreciëren. Als groei een belangrijke factor is, kan ik hier echter geen antwoord op geven. Ik weet trouwens niet hoe het de andere Ueno showa is vergaan, maar hoop in de loop van oktober toch van hier of daar eens een update van enkelen te krijgen.

De respectievelijke codenummers van deze showa zijn 1411025 tot en met 1411035, en ik heb hier nog 2 showa van zwemmen, namelijk Showa 1411034 en de unieke showa 1411026 die ik een beetje als mijn persoonlijke showa ben gaan beschouwen, een meesterwerk van Gogh waardig….

Ik hoop dat ik deze bij mij op een degelijke manier kan laten ontwikkelen, want ik begrijp dat de verkoop bijzonder moeilijk zal zijn door het hogere prijskaartje. Maar we doen ons best.

Na dagen zoals deze schep ik toch weer meer moed om verder te gaan op de ingeslagen weg. Het weer zit me vandaag niet mee, maar ik hoop toch nog een aantal koi te verkopen. De kwaliteit zit er, de prijzen zijn zeker niet te hoog. De actie "kijk, kies en koop" zou toch een boost moeten geven.

Kijk nog even naar het het geweldige aanbod, stuk voor stuk degelijke koi van 60-75 cm. En geloof me…goedkoper worden ze niet in deze kwaliteit…

Openingsuren dit weekend

Ik ben vandaag open van 11.00 tot 16.00 uur

Morgen ben ik aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur.

Iedereen welkom...

Meer afbeeldingen

Een dag vol verrassingen: afbeelding 1
Een dag vol verrassingen: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240