De vijver van Peter

De vijver van Peter

Peter is een eenvoudige, goudeerlijke mens, die met de middelen die hij heeft, de koihobby tracht te beleven op zijn manier en met de middelen die hij heeft.

Zijn vaste entree, gebeurt met de woorden "Mag ik eens wat vragen", en dat wordt regelmatig herhaalt. Van een eenvoudig gat in de grond heeft hij nu een degelijke koivijver gebouwd, waar een aantal koi zich in bevinden die dit jaar zijn aangekocht.

Niet de grote kleppers of dure beestjes, maar de eenvoudige, dankbare koi, meestal van Momotaro. Als je met Peter praat ervaar je de liefde die hij heeft voor koi en het plezier dat deze vissen hem geven.

Zonder hoogdravende literatuur geniet Peter op zijn manier van het koihouden, en ik moet zeggen dat zijn koi er goed uitzagen. Ik heb een kort filmpje gemaakt van zijn trots… zijn koivijver en een paar foto's om zijn wereld weer te geven.

In het filmpje zie je een aantal koi die er vanaf begin dit jaar inzitten, en ondanks het feit dat de vijver zo goed als nieuw was, zien de aangekochte koi er goed uit.

De eerste koi die je in het filmpje ziet is een showa van Momotaro, (filmpje bij aankoop) die ik in maart dit jaar kocht op de veiling. Niet dat het een veilingkoi is, maar een koi die vooraf wordt aangeboden. Ik heb deze niet gemeten, maar een schatting van 42-45 cm zal er niet veel naast zijn.

De tweede koi die je ziet is een showa van Dainichi (filmpje bij aankoop). Deze was door een ongelukje zijn rechtervin verloren. Dit was door mijn goede zorgen helemaal genezen, en ik moest er een geschikte vijver voor vinden.

Iemand die er geen probleem mee had dat de koi een mankement had, en ik was blij dat Peter er zich over wou ontfermen. Ze heeft het naar haar zin, en bovendien heeft ze geen enkel probleem om zich te handhaven in haar nieuwe omgeving.

De derde koi komt niet van mij, maar is een koi uit zijn vorig bestand. Ik wou deze even laten zien, want het was toch een specialleke. Ik zou deze het beste kunnen omschrijven als een doitsu bekko of een doitsu shiro utsuri, het is maar wat je verkiest. Het is ook mogelijk dat het een sanke was die het rood verloren heeft... Ze is rond de 60-65 cm zo op het oog te zien, en het is toch geen koi die je zomaar ergens ziet rondzwemmen.

Op een show is het best mogelijk dat ze de prijs zou halen van "most unique koi". De koi komt nog van Nippon koi Garden, en is om en bij de 11 jaar volgens Peter. Het karakter is in ieder geval bijzonder aangenaam, en het is een koi die het zich laat welgevallen als je ze in je handen neemt.

De laatste koi die ik in het filmpje heb gezet is nog een overblijfsel van de Momotaro koi die ik heel klein heb aangekocht eind 2012. dit is nog een filmpje van bij aankoop. Ze zal nu ook om en bij de 42-45 cm zijn, en ze zag er stralend uit in al haar eenvoud.

Ik heb hart voor deze mensen die de koihobby op deze manier beleven, en ondanks de vele vragen die ik moet beantwoorden is het een plezier om ook deze mensen zo goed mogelijk te begeleiden.

Ik kan het me perfect voorstellen dat Peter s'avonds als het zwoel weer is, lekker zit te genieten in zijn pergola met wat sfeerverlichting en een glaasje wijn of een flesje bier in zijn hand, peinzende....wat heb ik toch een goed leven....

Ondertussen krijg ik af en toe een filmpje aan van een vijver met koi van Interkoi, en dat is altijd een plezier om te zien. Gisterenavond kreeg ik dit filmpje binnen. Rarara, van wie is deze vijver ?

Je herkent stuk voor stuk je koi en je wordt herinnert aan de momenten dat je deze koi hebt aangekocht. Soms met een verhaal, soms niet, maar het brengt in ieder geval altijd herinneringen naar boven. Als de koi er dan nog zo goed uitzien als deze koi, dan is het plezier nog des te groter. Stuur maar op die handel, ik ben er bijzonder blij mee.

Meer afbeeldingen

De vijver van Peter: afbeelding 1
De vijver van Peter: afbeelding 2
De vijver van Peter: afbeelding 3
De vijver van Peter: afbeelding 4
De vijver van Peter: afbeelding 5
De vijver van Peter: afbeelding 6
De vijver van Peter: afbeelding 7
De vijver van Peter: afbeelding 8
De vijver van Peter: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240