Een dankbare serie

Een dankbare serie

Het werd tijd om eens een kijkje te gaan nemen naar een aantal koi die even van het toneel zijn verdwenen.

Het is nu bijna een 10-tal weken geleden dat we een aantal bijzondere tosai overgebracht hebben naar een nieuwe opgroeifaciliteit.

Het waren uitzonderlijk grote tosai van een bepaalde kwaliteit die je niet snel zal tegenkomen en de ontwikkeling daarvan speelt natuurlijk een grote rol.

Tosai grootbrengen blijft een zware opdracht en de kunst is om kwaliteit te combineren met groei, iets wat een belangrijk onderdeel is.

Nu twijfel ik er soms aan of mensen de kwaliteit of de grootte verkiezen.... Ik heb het gevoel dat veel mensen zich eerder laten misleiden door de grootte.

In dit geval kan je beide zonder problemen combineren, want hier wordt en groei en kwaliteit in één oogopslag duidelijk.

Laat ons beginnen met het eerste slachtoffer. Showa 1805016, een lepelshowa….

Showa 1805018 “broken hart” gedoopt. Ik kan roepen “wat een uitstraling” maar ik heb het liefst dat jullie dat doen…

Kohaku 1805020, een kohaku om je duimen en vingers van af te likken.

Sanke 1805021, ik geloof dat dit toch één van de mooiste tosai is die je je kan voorstellen. Als je succes wilt met een tosai….

Sanke 1805023, een hele goede sanke, misschien iets moeilijker voor de Europese markt, maar zeker niet voor de Japanse markt….

Een tosai die duidelijk veel in zijn mars heeft is deze sanke 1805024 met een groeipotentie "pur sang".

Tenslotte nog een ginrin kohaku uit de befaamde stal van Momotaro. Als je bedenkt dat deze enkele maanden geleden nog maar juist over de 20 cm was, en nu 33 centimeter aantikt, dan zegt dat voldoende.

Ik heb genoten van deze ontwikkelingen. De vijver begint nu pas te rijpen, want je moet er wel rekening mee houden dat dit een nieuwe vijver was, wat niet altijd een voordeel is.

De groei begint zich nu door te zetten en de vijver begint nu zijn werk te doen.. Let vooral ook op de waterverplaatsingen die we nu extra hebben gemonteerd.

Bij deze temperaturen kan ik er niet genoeg op drukken hoezeer zuurstof wenselijk is. Ik heb mijn aerators continue opstaan, die ongeveer 40 kuub water per uur verplaatsen.

Buiten het zuurstofgehalte zetten ze ook nog eens het water door elkaar waardoor de zon minder kans heeft om ongenadig op de koi te schijnen, want denk eraan, koi kunnen ook verbranden.

Het zou fijn zijn mocht ik reacties kunnen loskweken en de mensen te motiveren om hun voorkeurs tosai even aan te duiden. Er is geen slechte tosai bij, de keuze is dan ook moeilijk en heeft vooral te maken met de uitstraling, zeg maar het patroon van de koi.

Geef het nummer van je keuze even door via de reacties, ik weet dat het een moeilijke keuze is, maar geef ons wat feedback.

Ondertussen kreeg ik het bericht van de Momotaro koifarm dat 2 van mijn aangekochte tosai nog niet zijn gevonden. De mail luidde als volgt:

Nieuws Momotarora koifarm

Early in July?our farm was damaged by the Heavy rain this time in japan. We are so sorry for being late to tell you about it. Im sorry march auction koi in the mudpond those we still not found yet. We will confirm these that lost koi in the autumn harvest. Please wait a moment. All the koi in the house was safe. Please refer to the attached list. Im sorry for worry you.

Okayama Momotaro koi

Daisuke Maeda

Dit had ik persoonlijk zelf al min of meer begrepen. (zie bijlage van koi die nog niet gevonden zijn).

Meer afbeeldingen

Een dankbare serie: afbeelding 1
Een dankbare serie: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240