Enkele krijgers van vorig jaar

Enkele krijgers van vorig jaar

Als we af en toe koi tegenkomen die een tijdje uit de omloop zijn geweest, is het altijd fijn om deze even terug te zien.

We waren gisteren uitgenodigd om een aantal koi te bekijken, maar daar heb ik nogal wat werk mee, en moet ik eerst allemaal rustig nazien en het geheel herwerken, dat is voor morgen.

Ondertussen kan ik wel 2 koi laten zien die een tijdje uit de running zijn. Als eerste heb ik hier een showa die in eerste instantie door Rob werd gekocht, maar waarvan ik hem aanraadde om deze niet te kopen omdat er een verzwakking in het hi was in het 2de gedeelte van de koi.

Ondertussen zwemt hij in een oerdegelijke vijver en ondanks het feit dat ik gelijk had wat betreft het beni is deze toch opmerkelijk vooruitgegaan.

Bekijk even het filmpje en oordeel zelf. Het beni in het voorste gedeelte is van een bijzonder aimable kwaltiteit of anders gezegd, het is van die kwaliteit die wij absoluut adoreren….

Qua groei is hij, want het is vermoedelijk een man, niet spectaculair, maar de huidkwaliteit verbaasd me enorm. Dit zijn sowieso koi die 65-70 cm zouden kunnen worden als je ze de tijd geeft…

Indien het beni in het tweede gedeelte van de koi scherp zou zijn afgelijnd, dan zou ik hier over een hele aangename showa durven praten.

Koi die het leven heel plezierig maken zijn toch wel deze ogon van Momotaro. De hype is een beetje voorbij, maar dat kan de pret niet bederven.

Ik denk dat ik er nog een 5-tal heb rondzwemmen momeneel, en de vraag is maar of ik ze nog wel wil verkopen of niet. Het zijn zulke vriendelijke koi die eigenlijk iedereen wenst. Iedereen praat altijd over een chagoi in de vijver om de boel mee te trekken, maar geloof me, deze gaan nog een vitesse hoger.

Dat is wat ik toch steeds te horen krijg van mensen die er één aangekocht hebben. Ze komen niet uit je hand eten, neen, ze spurten om uit je hand te komen eten.

“Die gaat hier niet meer weg” is dan ook het eerste wat je te horen krijgt als je deze koi bowlt, en geloof me of niet, zelfs bij mij in de vijver vertonen ze hetzelfde gedrag.

Mondje open, je kan er zo voer instoppen…en niet vergeten dat die beestjes nog maar een jaar oud zijn. Hier een soortgelijke ogon die je op dit moment wel onder yamabuki kan classificeren.

Het zijn geen zuivere yamabuki, het zijn eigenlijk ogon, een kruising tussen karashigoi en yamabuki, maar ze krijgen van mij de stempel yamabuki.

Je koopt geen koi voor zijn uitstraling, maar je koopt een koi voor zijn karakter, en je krijgt de uitstraling er gratis bij….

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240