Een opmerkelijke opmerking

Een opmerkelijke opmerking

Jeroen kwam kijken naar enkele koi die momenteel dartel rondzwemmen in de steeds warmer wordende vijvers. Deze zouden zijn nieuwe vijver moeten gaan bevolken.

Het eetgedrag is enorm, zo heb ik het nog niet dikwijls meegemaakt, en om koi te vangen moet je al wat ervaring hebben, toch zeker als ze wat kleiner zijn.

Ze zijn super alert momenteel en laten zich niet graag vangen. Gelukkig had Jeroen enkele koi voorgesteld om te bekijken, dat is altijd een voordeel.

In vijver 1 zit nog een hele reeks goede koi die het zeker verdienen om een plaats te verwerven in de koimaatschappij.

Jeroen was een onbekende bekende, met andere woorden, hij was al enkele keren bij Interkoi geweest, en ook op de opendeurdagen, maar dit was de eerste keer dat hij koi wou aankopen bij Interkoi.

Op mijn vraag waarom hij zijn weg naar Interkoi had gevonden, had hij een antwoord dat ik zelf nooit gebruikt had voor commerciële doeleinden, namelijk “omdat mijn koi allemaal buitenzwommen….”

Met het voortvloeiende voordeel dat de koi aan de natuur en de omstandigheden buiten gewoon waren. Hier had ik zelf nog nooit over nagedacht en heb het dan ook zelden gebruikt….maar hij heeft eigenlijk gelijk.

We hebben een tiental koi gebowld en zowel Jeroen als een toevallige klant Cees, waren het erover eens dat de koi er stralend, glanzend en er picobello uitzagen. De natuur had de overhand….

Het enige nadeel momenteel is dat ik mijn vijvers bijna niet “helder krijg”. Helder is niet het juiste woord, want ik heb bijna nooit heldere vijvers, maar de zweefalgen kan ik bijna niet buitensluiten momenteel.

Goed voor de koi, slecht voor de verkoop…

Een aantal koi werden in een bowl gezet en bekeken. Een Matsue, een Momotaro, een Taniguchi en een Dainishi broederlijk naast elkaar.

Nu kan ik er nog meer koi bijzetten want er zwemt voldoende moois rond, maar dat maakt de zaak soms moeilijker en moeilijker en Jeroen had zijn keuze eigenlijk al bepaald.

Let ook op de kleinere Taniguchi Kohaku met zijn voorbeeldig patroontje. Deze hadden Ben en ik al voorbestemd voor de show in Arcen, en zullen we vermoedelijk wel meenemen.

Het werden uiteindelijk deze 2 koi, een kohaku van Matsue en een showa van Momotaro. De koi zullen echter pas in september naar hun nieuwe verblijfplaats gaan. De vijver is nog niet volledig af en zal in de loop van deze week of zo pas opgestart worden.

Tenslotte heb ik nog een koi gebowld die ik zelf interessant vond om te laten zien. Deze sanke van Taniguchi heeft het in zich om vrij fors en stevig uit de hoek te komen in de toekomst.

Deze kocht ik in oktober 2017 en hier zie je deze nog bij aankoop. Dit was op de opendeurdag van Taniguchi….

Ik heb haar gemeten, maar ben vergeten hoe groot hij was, ik dacht 38 cm. Zeker en vast een interessante koi om op te volgen….ik hou van koi met deze uitstraling....

BELANGRIJKE INFO

Tijdens de verlofperiode en de zomerse dagen ben ik alleen open op zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur. Gelieve hier aub rekening mee te houden ! Er is natuurlijk altijd de mogelijkheid om een afspraak te maken.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240