Nieuwsitem-live-Japan

Nieuwsitem-live-Japan

Het is weer zo ver, ik ben eindelijk terug in Japan bij Momotaro! Al enkele maanden keek ik uit naar dit bezoek en het voelt goed om terug te zijn na een zomer van afwezigheid.

Helaas kreeg ik ongeveer een week van tevoren het bericht dat Momotaro getroffen was door de overstroming in Japan. De farm is gelegen op een laag punt naast de rivier van Okayama waardoor er veel water overlast is geweest. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen maar de farm heeft er wel veel last van.

Door de overstroming zijn de buitenvijvers het zwaarst getroffen. Hier verbleven alle pasgeboren visjes van de tweede kweekronde, en vele jumbo tosai. Toen het waterpeil gezakt was zijn alle vijvers met jumbo tosai geoogst en zijn de vissen overgeplaatst naar de vishuizen.

Een groot deel hiervan moet nog steeds geteld worden om te kijken welke vissen precies met de stroming verloren zijn gegaan, maar inmiddels is er alweer een deel teruggeplaatst naar de gerepareerde mudponds.

Van de kleine visjes van kweekronde is een zeer groot deel verloren gegaan. Er wordt op dit moment op een snel tempo gekweekt om deze schade zo veel mogelijk in te halen. Mede door externe hulp en de inzet van het vaste personeel is een groot deel van de mudponds weer in werking waardoor het kweken weer op volle toeren door kan gaan.

Rond deze tijd van het jaar is de temperatuur van het water echter zeer hoog, wat de bevruchting en conditie van de eitjes niet ten goede komt. Om deze rede wordt er nu 3 verschillende vishuizen gekweekt voor een zo groot mogelijke opbrengst.

Het nieuwste vishuis, waar de beste vissen verblijven, werd compleet overstroomd maar gelukkig zijn alle vissen gespaard gebleven. De vijvers zijn inmiddels schoongemaakt en liggen er weer prima bij.

Deze morgen hebben wij de pasgeboren visjes van 5 ouderdieren in de mudponds uitgezet in een zeer rap tempo. Direct nadat de visjes uit de vijvers verwijderd waren werden de vijvers snel schoongemaakt en meteen voorbereid voor een nieuwe set ouderdieren.

Ongeveer 2 minuten nadat de ‘’fry’’ in de buitenvijvers werden uitgezet begonnen de visjes zich direct te voeden aan de vele watervlooien (michinko) in de vijver. Dit was een mooi gezicht en deed de Sacho (Maeda-san) glunderen.

In de komende dagen zal er zo veel mogelijk gekweekt worden op de farm. Wellicht tijdens maar vooral ook na mijn verblijf in Japan zal ik interessante onderwerpen posten op de website van interkoi. Het is erg druk op de farm waardoor ik niet veel tijd zal hebben voor live posts, maar ik zal gegarandeerd nog erg mooie dingen tegenkomen die ik met jullie zal delen. Stay tuned!

Toon Versteegen

Meer afbeeldingen

Nieuwsitem-live-Japan: afbeelding 1
Nieuwsitem-live-Japan: afbeelding 2
Nieuwsitem-live-Japan: afbeelding 3
Nieuwsitem-live-Japan: afbeelding 4
Nieuwsitem-live-Japan: afbeelding 5
Nieuwsitem-live-Japan: afbeelding 6
Nieuwsitem-live-Japan: afbeelding 7
Nieuwsitem-live-Japan: afbeelding 8
Nieuwsitem-live-Japan: afbeelding 9
Nieuwsitem-live-Japan: afbeelding 10
Nieuwsitem-live-Japan: afbeelding 11
Nieuwsitem-live-Japan: afbeelding 12
Nieuwsitem-live-Japan: afbeelding 13
Nieuwsitem-live-Japan: afbeelding 14
Nieuwsitem-live-Japan: afbeelding 15
Nieuwsitem-live-Japan: afbeelding 16
Nieuwsitem-live-Japan: afbeelding 17
Nieuwsitem-live-Japan: afbeelding 18
Nieuwsitem-live-Japan: afbeelding 19
Nieuwsitem-live-Japan: afbeelding 20
Nieuwsitem-live-Japan: afbeelding 21
Nieuwsitem-live-Japan: afbeelding 22
Nieuwsitem-live-Japan: afbeelding 23
Nieuwsitem-live-Japan: afbeelding 24
Nieuwsitem-live-Japan: afbeelding 25
Nieuwsitem-live-Japan: afbeelding 26
Nieuwsitem-live-Japan: afbeelding 27

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240