Een meesterlijke dag

Een meesterlijke dag

Ik kan me herinneren, ver in het verleden dat er nog eens een zomer was zoals deze, alleen werd deze iedere dag beëindigd met een fikse regenbui die de dag flink afkoelde.

Die zomer staat nog steeds in mijn geheugen gegrift, en persoonlijk kan ik genieten van de warmte, ondanks het feit dat er veel mensen zijn die niet tegen de warmte kunnen.

Wie zich wel goed voelt zijn onze troeteldieren, de koi. Zij kunnen de warmte goed verteren, want het is voor hun het jaar van het genot. Je ziet duidelijk dat de koi zich goed in hun vel voelen, vooral levendig zijn, en eerlijk is eerlijk, ik geniet ook van hun plezier.

Zelden of nooit is het water zolang en zo warm geweest. Weken….maanden dat het water boven de 20° is, is ongezien. Ik laat de koi meestal zoveel mogelijk gerust, alleen op zaterdag moeten ze hun plicht vervullen en ga ik op koihunt in mijn eigen vijvers.

Het is gisteren een drukke dag geworden met bowlen. Nazicht, controle en geruststelling is één van de drijfveren om veel koi te bowlen, want warmte kan ook gevaar inhouden.

Je gaat dan helaas geconfronteerd worden met een groot aantal filmpjes. Goed voor de filmliefhebbers….

Met de achterliggende gedachte om enkele koi te selecteren voor de show, zijn we begonnen met de éénkleurigen.. Deze zitten nu allemaal in een afzonderlijke vijver en doen het allemaal voortreffelijk. De yamabuki werd als mogelijke kandidaat in gedachten gehouden.

Dan 2 koi die ik absoluut terug wou zien, zijn de 2 kohaku van Sakai FF. Ik heb ze afzonderlijk gefilmd en de rust en het algenrijk water hebben ondertussen hun werk gedaan. Het druppeltje, zo noem ik haar, zag er stralend uit en met haar 67 cm een prachtige verschijning.

Kwalitatief goed genoeg, potentie meer dan voldoende, patroontechnisch een moeilijk geval, maar als deze kohaku de 80 bereikt, zal het patroon worst wezen. Karakter heeft ze wel….

Haar zuster eveneens in goede conditie, zwaar gebouwd, maar deze heeft wat transportbeschadigingen die hun tijd nodig hebben. Het is zoals Ben zegt….”laat maar effe doen….”

De karayama ziet er perfecto uit, maar heeft een negatieve maatvoering van 62 cm. Maar wat geef ik erom, mooi om te laten zien, het is gewoon een mooie koi en daar gaat het om.

Een kohaku die ik moest controleren en die in de groeivijver zat steelt in ieder geval de show. Een mogelijke klepper die in de toekomst wel eens hoge ogen kan gooien is deze fantastische kohaku, nu 66 cm....

Zo 100 koi van dit kaliber in de vijvers is mijn bijna niet te verwezenlijke doelstelling. Dit zal oh zo moeilijk te bereiken zijn, maar we doen ons best. Als je 100 van dit soort koi kan herbergen, dan heb je bijna 3 kuub per koi ter beschikking met 50% controle over de temperatuur van het water, algenrijk water en dan telkens aanvullen als er een deel verkocht zijn…dromen mag….

Een persoonlijke favoriet is deze showa van Momotaro. Vraag me niet waarom, maar voor deze showa heb ik een zwak. Iets in mijn binnenste zegt me dat deze geweldig zal worden, en als ze niet verkocht wordt, zal ik ze blijven koesteren en verzorgen….

Ik zie de minpuntjes ook wel hoor, maak je maar niet ongerust, maar die mag ze van mij hebben. Ik profiteer van de schoonheid van de totaaluitstraling en de minpuntjes kunnen met gestolen worden.

Een showa die me serieus verbaasde is deze showa van Momotaro. Van 42 cm bij aankoop dit jaar in maart naar 49 cm in enkele maandjes is toch wel bizar. Als ze, sorry…hij dan nog eens in kwaliteit is toegenomen en het sumi zich volop in positieve zin ontwikkeld, dan doet me dit toch bijzonder veel plezier.

Dan maar naar vijver 1 waar een groot aantal koi inzitten die niet 100 maar 110% geschikt zijn voor de verkoop. Even de koi bekeken en nagemeten. En denk eraan, die kohaku met die huidkwaliteit is fenomenaal, geloof me maar.

2 koi, minder bekend hebben een speciale koi voortgebracht, namelijk een kanoke showa zou ik het durven noemen. Misschien is deze wel geschikt voor unique koi, wie weet….

Het laatste filmpje waar ik jullie mee ga vervelen is deze purichina, die al een hele tijd op non actief staat ! Op non actief wil zeggen dat ik er geen klant voor vindt, maar die geleidelijk beter en beter wordt….

Dat was mijn nieuwsitem voor vandaag….ik hoop dat jullie er van kunnen genieten, ik en Ben hebben het zeker gedaan…Ondertussen heb ik ook mijn besluit genomen in verband met de show en weet ik wat me te doen staat....

Wat denk je ? Zal ik vasthouden aan mijn principes of zal ik me laten leiden door andere gevoelens. Ik ben benieuwd wat jullie denken. Als ik vast ga houden aan mijn principes, klik 1, zoniet klik op 2.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240