Enkele updates

Enkele updates

Het is altijd mooi als je enkele updates ontvangt van klanten. Evoluties van koi, goed of minder goed geven altijd voldoening en zijn leerstof voor de toekomst.

Een goed begin wordt er gegeven met met dit filmpje dat een indruk geeft van de opgroeifaciliteit 3 waar een 5-tal showa zich bevinden.

Zoals je kan zien op het filmpje, zij het niet gedefinieerd over welke showa het gaat, zie je dat het sumi, zelfs in deze warmte een duidelijk signaal van sterkte geven. Mijn verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen.

Een showa waar ik altijd een zwak voor heb gehad, die zich ook altijd voorbeeldig heeft gedragen tijdens zijn ontwikkeling is een showa uit de stal van Momotaro die ik aankocht op de veiling van oktober 2015.

Dit is het filmpje bij aankoop, ze was toen 52 cm, wat niet overdreven groot was, en wat vermoedelijk ook de reden was dat ik ze kon aankopen.

Ze is ondertussen 4 jaar geworden, 66 cm groot en ziet er, althans in mijn ogen voortreffelijk uit. Het zijn showa die ik altijd in mijn hart zal dragen, ze geven mij een geweldige indruk.

Showa die me altijd begeesteren zijn showa die nog een bepaalde ontwikkeling moeten doormaken. De grote vraag is altijd of ze dit ook doen, want helaas verloopt niet altijd alles zoals verwacht.

In december kocht ik een showa die ik de naam gaf “Pieternelleke”, dit met een bepaalde reden.

Enkelen onder U zullen zich dat ongetwijfeld nog herinneren, want er werd door Pieter aangegeven dat deze showa wel eens voor verrassingen zouden kunnen zorgen indien ze de 2 vensters, vermoedelijk beschadigingen niet zou hebben.

Ik heb me altijd sterk gemaakt dat dit normaal door de tand des tijds zou verdwijnen. Maar tot hiertoe heb ik ongelijk ! Ik had ook gehoopt dat het sumi misschien over één van de vensters zou komen, maar dit is voorlopig ook nog niet gebeurd.

Zo zie je maar dat voorspellen niet zo eenvoudig is, maar ik weet dat ik deze showa altijd zal kunnen blijven opvolgen, en als ik zie dat het sumi zich toch doorzet op het hoofd, geef ik deze showa nog altijd graag de kans om verder te laten evolueren.

Het zou mooi zijn om de evolutie jaarlijks op te volgen. Wat betreft de grootte…ze was bij aankoop in december 2016 - 56 cm, nu is ze 63 cm wat geen enorme groei is, maar zo snel hoeft het voor mij niet te gaan. Liever wat langer profiteren van een gestadige ontwikkeling, ondanks de druk van de maatschappij naar groter, groter en groter op korte tijd....

Deze kohaku komt uit een stal van 9 koi die ik aankocht in november 2016 en die in principe allemaal goed ontwikkeld zijn, als ik een vergelijk maak met de overige van deze serie. Dit is een filmpje bij aankoop.

Tenslotte nog een filmpje van een kohaku van Sakai die momenteel in het zuiden van Frankrijk rondzwemt in de buurt van Marseille.

Deze werd aangekocht op de opensales van Sakai, en de klant is er bijzonder tevreden over ondanks het feit dat hij zijn lat bijzonder hoog legt. Hij is alleen tevreden met koi die minimum 80-85 cm groot worden, en de kwaliteit is ondergeschikt aan de kwaliteit.

Hier heb ik wel mijn problemen mee, maar kom, ieder zijn ding. Of deze de 80 haalt is nog een vraagteken, maar de tijd zal het leren. Een filmpje bij aankoop kan nooit geen kwaad.

Als laatste een sanke van Momotaro, 55 cm bij aankoop en die nu ook 63 cm blijkt te zijn. Het is een typische Momotaro sanke die raar maar waar gekweekt werd uit een ginrin kohaku van Momotaro.

Een filmpje bij aankoop in oktober 2016. Het is mooi om meerdere evoluties op een rijtje te zetten. Sommigen zullen positiever zijn dan de anderen, maar veel zal ook aan het vijveren liggen.

Wat is er mooier dan een aantal updates te laten zien ? Het zou fijn zijn moest ik nog filmpjes kunnen ontvangen van koi die reeds lang geleden gekocht zijn ! Wat vinden jullie ervan ? Ja, dan klik op 1, neen dan klik op 2. Interesseert het je niet dan kan je nog altijd op het bozemannetje klikken....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240