Mogelijk 1 meter plus

Mogelijk 1 meter plus

Er wordt makkelijk gepraat over 80 cm en 85 cm plus, en als je de mensen de lengte van hun koi met de handen uit elkaar ziet aanwijzen, dan schrik je je de pleuris, want dan wijzen ze 150 cm zonder problemen aan.

Niets is minder waar, want als je dan terplaatse gaat kijken zie je soms koi van 65-70 cm rondzwemmen. Er heerst ontzettend veel onkennis over koi die boven de 80 cm uittronen, geloof me maar, want koi boven de 80 cm zijn niet zo makkelijk te zien, tenzij met de mond.

Ik zou wel eens filmpjes en foto’s willen ontvangen van mensen die koi boven de 80 cm hebben, inclusief een filmpje van de meting !

Laat ons er een doel van maken ! Niet dat er geen zijn hoor, daar niet van, maar er wordt zo graag overdreven, en de waarheid is soms ver zoek.

Dus daarom mijn uitnodiging om koi die als nisai gekocht zijn, en die boven de 80 cm uitkomen, maak een filmpje en een foto en stuur me die op. Ik weet zeker dat het aanbod beperkt zal zijn.

Ik heb zelf al veel koi gehad van boven de 80 cm, maar de meesten zijn zo gekocht in Japan, en heb ik laten overkomen, maar zelf een koi laten opgroeien is mij niet gelukt, en bovendien heb ik er de tijd niet voor want de meesten zijn al verkocht vooraleer ze de kans krijgen…en zo moet het.

Wel heb ik een koi die wel eens boven de 100 cm zou kunnen uitkomen. Een fantastische doitsu karashigoi van Momotaro van 5 jaar oud. Momenteel 92-93 cm....

Een geweldige koi, en niet te vergeten, maar wel een soort die makkelijker groot wordt dan een een gosanke, want dat ligt nog iets gevoeliger….

Deze koi, die trouwens een 1ste prijs haalde op de Euregio koishow en dan nog eens best in variety werd, met andere woorden, de beste doitsu over de hele show, zegt niet niets !

Wat is mijn probleem ? De koi zwemt goed rond bij mij, de koi gedraagt zich voorbeeldig. Ik denk erover om deze misschien ook mee naar Arcen te nemen, maar twijfel wat omdat ik als standpunt heb om nooit dezelfde koi mee te nemen naar een show !

Maar dit exemplaar moet kunnen gezien worden, en zijn karakter is ook nog van die aard dat ze heel beminnelijk is. Ze heeft het in zich om door te groeien boven de meter, maar ik heb het vermoeden dat dit bij mijn niet mogelijk is. De omstandigheden zijn niet optimaal !

Natuurlijk zou ik graag een vijver vinden waar ze optimaal kan ontwikkelen, maar die heb ik helaas niet nog gevonden. Het zou echter mooi zijn, moest ik dat nog gevonden krijgen, maar het is geen must.

Ik hou me echter aanbevolen om eventueel een gezonde overeenkomst te sluiten met mensen die interesse hebben in een megakoi zoals deze…succes gegarandeerd….

Nu is mijn vraag: moet ik mijn principe van op iedere show andere koi mee te nemen overboord smijten en me toch verlagen om deze opnieuw in te zetten op de show, ja of neen !

Vind je dat ik het recht heb om deze doitsu na 3 maanden opnieuw in te zetten op de show geen probleem, klik op 1, vind je dat consequent moet blijven en de koi niet mag inzetten, klik op 2.

Ik ben benieuwd….

TER INFO

Ik ben morgen geopend van 11.00 tot 16.00 uur

Ik ben zondag geopend van 10.00 tot 12.00 uur

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137