een deel van de overkapping erop

Een deel van de overkapping erop

Gisteren is er al een gedeelte van de overkapping op gegaan. Niet omdat het al zo koud is, maar om iets meer warmte binnen te houden.

Deze koi blijven de ganse winter op temperatuur en zo hou ik de wind wat tegen. De koi vinden het best aangenaam onder de kap. Ik heb er nog 2 foto's bijgedaan van de manier waarop ik de kap op de vijver bevestig. Het werkt zo al 3 jaar geweldig goed, simpel en effectief.

Ondertussen staat het tweede quintet op de lijst van nieuwe aanwinsten, en heb ik de vorige koi die eropstonden in prijs verlaagd. Waag je kans, maar wacht niet te lang. Eén ding is zeker, het is beter dat de koi hier al een jaartje gezeten hebben, dan dat ze pas uit Japan komen.

kohaku 1111032 van Momotaro.

Kohaku met een goeie body leuk patroon . Het beni is overal even dik en het kiwa shashi zijn goed verzorgd. De koi heeft een goede groeipotentie . Het kleine donkere plekje in het beni is licht geraakt, maar al weer herstellende. Het zijn zo van die koi die weleens ontzettend groot zouden kunnen worden.

koromo showa 1102055 van Momotaro.

Showa met een goeie body . Het driestaps patroon is erg aantrekkelijk en het kiwa en sashi zien er heel goed uit. Nu een koromo showa, sommige vinden het mooi sommige niet. Momotaro kennende , zou het wel eens kunnen dat er later weinig over blijft van het koromo gebeuren en zou het wel eens een klasieke showa kunnen worden. Je kunt op veel plaatsen al zien dat het sumi zich krachtig aan de oppervlakte begint te vormen.

Benigoi 1011046 van Yagenji.

Deze benigoi  heeft een zeer krachtig lichaam en prachtige vinnen . het oranje zit er zeer goed op en de glans van de koi is duidelijk aanwezig. Dit zou vanwege het krachtige lichaam wel eens een verschijning in de vijver kunnen worden . Helaas zijn er 2 kleine shimi's verschenen die altijd een ongunstig effect hebben, maar hij kan er beter nu 2 kleine hebben, dan geen enkel nu, maar na aankoop wel 100 shimi's krijgen. Voor diegenen die zich niet aan een paar shimi's stoort en die je niet ziet als de koi zwemt, is het mogelijk om voor een bescheiden bedrag, toch een flinke vijver bewoner aan te schaffen.

Maruten kohaku 1011024 van Takigawa.

Een maruten kohaku  met speels patroon . Heel goed beni Kiwa en sashi . Gewoon een erg mooie koi en volgens mijn opinie ondergewaardeerd. Een minpuntje bij deze koi zou de mannelijkheid kunnen zijn, maar bij het zien van de body mag hij er best wezen. Het is een koi waar ik zelf altijd voor zou gaan, want de maruten vlek is ongesneden en ongeëvenaard.

kohaku 1201033 van Taniguchi.

Een te klein gebleven koi vanwege te veel in een bak en te koud water. Wel een koi met een hoge huidkwaliteit en perfect kiwa sashi voor de toekomst. Het driestaps patroon maakt het voor het oog ook nog eens een mooie verschijning .Voor diegene die graag in de winter een koi in een Q-Bak wil laten doorgroeien, licht hier een mooi uitdaging ,met later een serieuze kans op een heel goeie kohaku. Het beni is sterk genoeg om de verwarming aan te kunnen...

Meer afbeeldingen

een deel van de overkapping erop: afbeelding 1
een deel van de overkapping erop: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137