Gisteren mijn reis geboekt

Gisteren mijn reis geboekt

Ik zal vertrekken op vrijdag 16 november en aankomen in Okayama op zaterdagavond. Geen rechtstreeks vlucht ditmaal, maar eentje met overstappen.

Het voordeel is dat ik dan geen ticket moet kopen voor de trein van Osaka naar Okayama, wat ook prijzig is, en waar je ook nog eens een dikke 2 uur mee onderweg bent. Het is de eerste keer dat ik deze route volg.

Zondag ga ik naar de ZNA show, een mooie gelegenheid om foto's en filmpjes te maken. Maandag zijn het de opensales bij Momotaro, en dinsdag is er vermoedelijk de laatse veiling van Momotaro dit jaar. In mijn ogen altijd de beste, tenminste de koi die ik ervan koop zijn de moeite om te zien.

Woensdag staat Takigawa op het programma. Donderdag ga ik bij Taniguchi op bezoek om een overwinteringsselectie te maken. De bedoeling is zoals ik voorgaande jaren heb gedaan. Een aantal jonge koi selecteren die bij Taniguchi San blijven overwinteren tot ze Jumbo tosai zijn. Deze kunnen dan in april overkomen, of nog een jaartje mudpond extra krijgen, zodat het dankbare nisai zijn. De resultaten zijn over het algemeen zeer positief.

Donderdag wil ik mijn neus laten zien bij Sakai SFF en als de yondan kohaku al uit de mudpond is, wil ik daar een verslag van maken. Vrijdag en zaterdag heb ik open gelaten om eventuele andere kwekers te bezoeken. In mijn achterhoofd heb ik nog Tamaura zitten.

Ondertussen gaan we gewoon door met onze koi die allemaal in de aanbieding komen. Ik ga er wel bij vertellen dat er enkele in de loop van de dag of morgenvroeg gaan verdwijnen. Dit wil ook zeggen dat ze volledig van de website zullen verdwijnen om pas volgend jaar opnieuw te verschijnen.

De eerste shiro is verkocht, juist op het nippertje, want anders zou deze vandaag verdwenen zijn. Wacht dus niet te lang, want 3-4 dagen zal het maximum zijn.

Sanke 1204008 van Kanno.

Een mannelijke sanke met een enorme body . Daarbij heeft de koi een lange kop en een enorm sterk staartstuk . De huidkwaliteit is goed net zoals de aflijning. Het sumi zit goed op het lichaam verdeeld en zal later krachtige vlakken laten zien. De kans is zeker aanwezig dat dit een grote koi gaat worden ,die menig vrouwtje de broek aan zal doen. In de vijver geeft deze koi een geweldige uitstraling, en deze heeft het einde van zijn latijn nog niet laten zien. Mijn vingers trillen om deze uit de aanbiedingen te halen.

Kohaku 1104030 van Takigawa.

Koi met een vijfstaps patroon als deze zullen altijd een mooie verschijning zijn in de vijver . het beni van de patronen is goed in orde net zo als het kiwa sashi. Het shiroji van deze koi is van iets mindere kwaliteit ,maar kan in de toekomst zeker nog verbeteren. Een aangenaam visje met opvallende patroon.

Ginrin kohaku 1202003 van Momotaro.

Ginrin kohaku met ook weer die mooie lepel op de kop. Het patroon is goed over het lichaam verdeeld en de odome is perfect. De koi heeft een goeie kop en een goed vloeiend verloop van de body. Dit soort body is een pluspunt voor de toekomst. Deze ginrin geeft me altijd een goede indruk, een koi die me bevalt en die ik zelf zou kopen.

Kohaku 1201031 van Taniguchi

Ook weer een kohaku met een hele mooie lepel op de kop .De koi heeft een vierstapspatroon dat aan één zijde een beetje tekort schiet. Toch zal dit, bij het volwassen worden van de koi, een stuk minder opvallen. De koi heeft een redelijke huidkwaliteit en kiwa sashi zijn meer dan in orde. Lepels en maruten, voor mij altijd een pluspuntje.

Kohaku 1202008Het is vandaag de dag van de lepels, zo ook deze ginrin kohaku met een mooie lepel op de kop, gevolgd door een aantrekkelijk twee staps patroon. Aan het einde is een perfecte odome te zien. Het ginrin is over het hele lichaam vertegenwoordigd. Het beni en kiwa sashi zien er verzorgd uit. De koi heeft een borstvin met een rode aanzet, maar dit is zeker niet storend. Een frisse koi om te zien. Blijkbaar vallen de ginrin koi niet in de smaak, alhoewel ik dit niet begrijp.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240