Een flinke brok geschiedenis

Een flinke brok geschiedenis

Niet alleen zwaar maar het had ook een einde waar ik niet onderuit kon, maar dat is voor later.

Ik ga nog proberen een degelijk nieuwsitem te schrijven, zodat jullie in ieder geval op de hoogte blijven van datgene wat er vandaag is gebeurd.

Vroeg op, richting Taniguchi San om een sanke te filmen die ik beloofd had te maken voor een Franse klant. Ik hoop dat hij de sanke begrijpt, maar ik ben bang van niet…Het zou wel eens een prachtsanke kunnen worden

Ik heb uit de vijver waar de winter azukari verblijven nog een paar koi kunnen bowlen om te zien hoe ze evolueren en de meeste die ik gezien hebben waren heel positief.

Je moet begrijpen dat ze nu een tijd “geforceerd worden” om als jumbo hun rol te kunnen vervullen, en dat moet je voor ogen houden. Met andere woorden: dit zijn tosai waar aan moet gewerkt worden. Het is net als een schilderij dat je moet afwerken, je begint en je verbetert tot het dat is dat je voor ogen hebt.

Diegene die ik gezien heb verbleven in deze afdeling en je ziet dat er vrij veel koi zitten op een beperkte ruimte. Hier een overzicht van de enkele koi die ik gebowld heb.

Dit wordt een reus van een kohaku 1710051

Mijn geschenk van iemand

Een kohaku die sanke wordt 1710032 maar wel bijzonder goed.

Geweldige vooruitgang geboekt…1710049

Een nieuwe aanwinst 1712003.

Ja, ik heb er een zwak voor als ik het zie, een ginrin tancho kohaku, nu nog niet groot, maar heel fijn, niet groter dan 15-18 cm, maar ze gaat naar de groeiafdeling, dus ze zal ook naar jumbo tosai doorgroeien. Ze zal dus eigenlijk pas in april 30-35 cm zijn en ik hoop dat ze goed ontwikkeld.

Je mag ze kopen maar misschien heb ik liever van niet. Als je ze koopt betaal je veel geld en misschien is ze het niet waard. Evolueert ze wel goed, dan heb je een geweldige koi voor weinig geld, maar het risico is er helaas…

Dan doorgereden naar Takigawa, een kweker waar ik diep respect voor heb, en ik zou willen dat zijn koi beter verkoopbaar zouden zijn. De meest natuurlijke kweker van Japan, waarvan ik zeker ben dat hij geen vissen forceert, die bijzonder eerlijk is en waar ik altijd met een goed gevoel vandaan ga.

Ik heb hier een koi geselecteert die je misschien niet onmiddellijk zult begrijpen, maar waar ik een bijzonder hoge verwachting van heb.

Meet kohaku 1712005 een kohaku die niet goedkoop is, maar die ik sowieso als azukari heb laten zitten omdat ik er bijzonder veel van verwacht.

Een kleine indruk van zijn tategoi. Vergis je niet, hier zitten koi van 97 cm die rondzwemmen. Geloof je het niet ? Ik zal je een paar films laten zien van eenkleurige vissen die wel de juiste maat hebben en die ik voor een klant moest zoeken.

Een machtige chagoi van 97 cm, qua body onverbeterlijk, een huid om van te dromen en een uitstraling om je vingers van af te likken.

Een karachigoi van 96 cm, waarvan 1 oog lichtjes ingedrukt is, maar die de pret niet kan drukken. Een zalige karashi van geweldige kwaliteit.

Een karashigoi van 94 cm, die ik persoonlijk iets minder vond, maar die wel geen foutje had.

Ik hoop dat de klant er 1 of 2 zal kopen, want ze zijn alle drie gewoon top of the bill….zeldzaam goed, en bijna niet aan te kopen. Ik maak me ook sterk dat je hier ook over kwalitatief grote vissen praat en niet enkel over grote koi…want dat is ook nog een groot verschil.

Dan wil ik als laatste nog graag het volgende presenteren, namelijk oerdegelijke yamabuki die ontzettend groot kunnen worden. Nisa van ongeveer 60 cm of 60 cm + en ik heb gewoon 2 doordeweekse yamabuki gebowld zonder er de beste uit te hebben gekozen.

Mijn aanbod loopt gewoon tot dinsdagmorgen en dan maak ik er geen woorden meer aan vuil, want ik koop ze zelf niet aan om ze proberen te verkopen. Ik laat de eer aan u en als je wil dat ik een bijzonder goede nisai yamabuki voor je selecteer dan wil ik dat doen.

Dinsdagmorgen rijd ik er naartoe en dan wil ik de selectie doen en de koi transporteren in april. De prijs is 1950 euro per yamabuki, en geloof me prijs/kwaliteit is meer dan in orde.

Ze verblijven in koud water zonder eten zoals je bij Takigawa gewoon bent in de winter en het kan voor de koi niet beter of gezonder zijn.

Ik zal het nog even anders vertalen, dit zijn yamabuki van 60 cm, nisai die gewoon zijn grootgebracht en die ook bijzonder groot kunnen worden. Ik wil ze niet aankopen, maar geloof me, iemand die één van deze yamabuki wil, zal er geen spijt van hebben.

Mijn aanbod geld tot maandagavond voor jullie.

Daarna was het voortrazen naar Nagoya, 500 km richting Tokio om op tijd te zijn voor de opwachting van Narita die ons hotel verzorgde en ons ook nog op zijn party uitnodigde.

De meesten van jullie zullen het filmpje al wel gezien hebben op facebook, maar hier toch nog even een filmpje die het niet gezien hebben. Het is niet mijn stijl, maar ik kon er niet onderuit…

Het is wel een eer om door de grootste en verstandigste dealer uit de ganse wereld zo gevierd te worden…hier zit ook de top van de wereld in de koibusiness samen, geloof me maar !

Ik ga hier eindigen want ik moet vroeg op en ik heb nog een heleboel mails te beantwoorden.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240