Een geval van overmacht

Een geval van overmacht

Als er een zekering uitvalt, precies daar waar de dompelpomp is aangesloten om het overtollige water weg te pompen, en je ververst continue veel water, dan krijg je een probleem.

Geloof het of niet, maar dit is er van deweek helaas gebeurd, waardoor de filterruimte volledig onder water is gelopen (1 m. hoog). Dit is op zichzelf nog geen probleem, buiten het feit dat er 4 pompen stonden opgesteld op de vloer. Wat krijg je dan ? Jawel, 4 pompen die kapot zijn.

Verschrikkelijk kostelijk langs één kant, maar misschien ook een oplossing langs de andere kant. Ik ben verzekerd, maar de verzekeringen kennende zal ik blij zijn als ik één vierde zal vergoed krijgen. Ze zullen ontegenzeglijk over de slijtage vallen en nog een aantal dingen die ze zullen gebruiken om de vergoeding zo laag mogelijk te houden.

Nu is het wel zo, dat ik sinds de voorstelling van de trommelfilter die voorzien was van een flowfriend pomp, gefascineerd was door deze pompen. Daar kan je tenminste een berg water mee verzetten, en bovendien nog de regeling van het debiet zelf bepalen.

Je zag en je voelde dat dit pompen met ballen zijn, en dat ze uiteindelijk doen wat je van een pomp kan verwachten. Ik speelde al enige tijd met het idee om de bestaande pompen te vervangen door één flowfriend en zodoende het water te sturen waar, hoe en hoeveel ik wilde.

Er waren 2 bedenkingen. Ten eerste het serieuze prijskaartje dat aan de pomp hangt. Je kan hierover filosoferen en zeggen dat dit zichzelf terugverdient op korte tijd, maar dat argument is zelden bepalend. Niet vergeten dat deze pompen in de verkoop rond de 1900 euro kosten. Ik heb ze dan wat goedkoper, en zou ze eventueel aan mijn klanten ook wat goedkoper kunnen leveren, maar het blijft een serieuze slok op de borrel.

De tweede bedenking was het momteren van deze pompen, want het volledige systeem moest vervangen worden, en dan ben ik de laatste geschikte persoon om dit te doen. Ik ben op dat vlak gewoon een dikke nul. Laat mij maar verkopen, nieuwe zaken opbouwen, organiseren enz....maar laat me aub geen handenarbeid op dit niveau doen, want ik erger me rot, en ik breng er gegarandeerd niets van terecht.

De redding kwam echter uit onverwachte hoek. Ben hoorde toevallig over het probleem en bood zich aan om dit voor mij te doen, en ik was de hemel te rijk. De eerste bevalling is gisteren dan uitgevoerd, en ik moet zeggen dat ik dolgelukkig ben. Een wereld van verschil is voor mij open gegaan. Wat een luxe. Deden de 2 pompen vroeger alle moeite om het water rond te stuwen, dan hoor je aan deze pomp dat ze er nog geen moeite voor moet doen om het dubbele rond te sturen. Je hoort ze amper. Nu hebben we helaas niet veel tijd meer gehad om uitvoerig de instellingen van de pomp etc. te testen wegens de duisternis, maar datgene wat we hebben kunnen testen was formidabel.

Wat een luxe, wat een kracht en wat een geruisloosheid van de flowfriend. Ik denk dat ik hier bijzonder gelukkig mee zal worden. Nu nog de vezekering proberen te manipuleren in de goede richting want die komen vrijdag de schade opmeten. Ik zal mijn liefste snoetje maar opzetten....alhoewel...dat zal moeilijk zijn.

Ik heb geen speciale voorwaarden gekregen van de leverancier van de pompen, maar ik wil toch even vermelden dat de leverancier air-aqua.nl is geweest, en dat ik bijzonder blij ben dat ik toch geluisterd heb naar Michiel, de zaakvoerder. Iedere verkoper kan enkel maar het positieve vertellen over zijn produkten, maar tot hiertoe is er geen greintje over gelogen. Ik zal indien gewenst in de toekomst nog extra informatie van deze pompen geven, maar ik ben zeker dat mensen die een grote doorstroming wensen met een regelbaar debiet, hier het neusje van de zalm kunnen aankopen.

Tot daar mijn betoog over mijn nieuwe kostelijke installatie. Nu nog even over de koi van gisteren die gebowld zijn, want tussendoor kwamen er ook nog mensen om de nieuwelingen even te inspecteren en te beoordelen.

Als je moest kiezen tussen de fraaie kohaku van Sakai FF en de ingetogen sanke van Momotaro welke zou je dan kiezen ? Het filmpje van de sanke is een filmpje van bij aankoop tot de dag van vandaag. Geef eerlijk jullie mening, en ik ben zeker dat de meesten van jullie voor de kohaku van Sakai zouden kiezen.

Een terechte keuze ? Misschien, ik ga niet direct een oordeel vellen, want het is een bijzonder moeilijke keuze. Wel moet je erbij bedenken dat de Sakai ook een fractie duurder is dan de sanke. Ga je echter op lange termijn kijken, dan denken wij dat de sanke meer potentie zal hebben dan de kohaku. Een moeilijke keuze, en mijn meest eerlijke antwoord is dat de kohaku de meest geschikte koi is naar de klant toe, omdat deze sakai minded is, en een zwak heeft voor grote en brede koi.

De sanke zal dit ook worden, maar dat zal meer tijd en kennis vergen. Ik moet bij deze sanke erg denken aan "masami de grote", die adult champion was geworden in Appeltern. Het hele verhaal van Masami kan je hier nog eens bekijken, en ja hoor, dat was een treffer in de roos. Dit gevoel heb ik nu weer....

Ik denk ook aan sublieme sanke van Martin, waar je het hele verhaal hier ook nog eens kan zien. Een ander type sanke misschien maar man, wat een uitstraling heeft deze sanke....

Als ik het zo bekijk heb ik toch al wat grootheden op de wereld gebracht tijdens mijn korte loopbaan...

Mijn betoog: als ik zou kiezen, zou ik in functie van de klant naar de kohaku neigen. Als ik in functie kiezen van mijn eigen gevoel dan denk ik dat de sanke meer klasse in huis heeft dan de kohaku, met bovendien meer toekomstpotentieel.

Ik zou zeggen, ik vraag het aan Joachim, die zal een ongezouten mening geven misschien, en misschien leest hij ook dit nieuwsitem, maar ik weet niet of hij zal durven reageren. Ik vraag het hem in ieder geval....

Last but not least nog een filmpje van de Ueno showa's. Theo kwam een showa kiezen, en werd door Ben geassisteerd, want zij kennen elkaar van vroeger. Ik heb hier verder niets aan toe te voegen....

Meer afbeeldingen

Een geval van overmacht: afbeelding 1
Een geval van overmacht: afbeelding 2
Een geval van overmacht: afbeelding 3
Een geval van overmacht: afbeelding 4
Een geval van overmacht: afbeelding 5
Een geval van overmacht: afbeelding 6
Een geval van overmacht: afbeelding 7
Een geval van overmacht: afbeelding 8
Een geval van overmacht: afbeelding 9
Een geval van overmacht: afbeelding 10

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240