Het zal je kind maar wezen

Het zal je kind maar wezen

In mijn ogen een monstershowa, alhoewel het daar velen misschien niet mee eens zullen zijn.

Er zijn van die koi die je meteen aanspreken, maar waarvan je helaas weet dat hij nooit in je bezit zal komen.

Maar wat een krachtuitstraling ! Dit is in mijn ogen een showa om een jaar of 3 in Japan te laten en verder te laten ontwikkelen op de koifarm. Ik ben er bijna heilig van overtuigd dat dit een knaller van formaat gaat worden, en in mijn ogen misschien nog beter dan de kashira uit de vorige veiling.

De koi voor de veiling van 18 december staan weer online. Ditmaal maar 81 stuks, en ik ben nog steeds aan het verzinnen om er naartoe te vliegen want ik zie hier toch bijzonder interessante aanbiedingen.

Wat me opvalt is dat de sanke terug hun entree maken. Ditmaal met de oyakoi Mikazuki, een koi die ik meermaals in de vijver heb zien rondzwemmen, en die een overwerldigende indruk maakte met haar 96 cm, met de nadruk op het hoofd...wat een knoest. Een tweede rentree is deze van een oyakoi die ik goed ken, namelijk Ryu Jin.

Als ik deze nu weer zie, dan krijg ik een krop in de keel, want ik had deze koi voor een klant geselecteerd, een jaar terug, voor een bijzonder interessante prijs, en met een bijzonder voordeel. Ik zou de tranen in mijn ogen kunnen krijgen als ik dit terugzie, want deze oyakoi zou in het bezit van iemand uit mijn clan kunnen geweest zijn. Helaas werd ze niet goed genoeg bevonden, en ziedaar....

En als je me niet gelooft, dan zal ik er even dit filmpje bijhalen van september vorig jaar, toen ze speciaal voor mij gebowld werd. Ze was toen 87 cm, en nu zie ik dat ze 90 cm is. Wat een gemiste kans....Tel uit je verlies nu, want een koi van deze klasse kost nu 3 maal het bedrag dat ik ze heb kunnen kopen, en dat was al niet gering.

Spijt komt echter te laat....

Waarom ik ze dan niet zelf gekocht heb ? Heel eenvoudig hoor. Als ik telkens koi moet kopen die ik later niet kan verkopen, hoe goed ze er ook uitzien, dan is het rap met Lucske gedaan. Ik heb al enkele zwaargewichten gekocht, en telkens loop ik een blauwtje op. Ik koop enkel nog koi die goed zijn en die ik kan verkopen, geen koi waar ik geld aan kan verliezen...

Ik zie in deze veiling echter wel interessante deals, want er zitten heel wat koi tussen die momenteel niet te groot zijn, en dan worden er kansen geboden. Misschien toch eens interessant voor mensen die een veilingkoi willen aankopen. Bekijk ze even goed, en als je een bod wil uitbrengen dan moet je me maar even informeren.

Val me aub niet lastig met biedingen van 1000 of 2000 euro, want dan kom je niet aan de bak. Dit is niet onrespectvol bedoelt, maar je moet in ogenschouw nemen dat de meeste koi in de verkoop, inclusief transport, BTW en alle andere kosten zowat tussen de 4-5000 euro zullen moeten kosten, en kies dan niet de meest opvallende verschijningen met de big body's, want dan kom je er zeker niet. Niet gezwegen over de toppers, want nummerke 1 zal verweg naar de 50 000 euro gaan...als het al niet meer is.

Ik zie hier echter toch mogelijkheden. Als ik voldoende interesse krijg, dan boek ik zelf weer een vlucht naar Japan om de koi zelf te beoordelen. Altijd beter...ik wacht nog enkele dagen af...

Meer afbeeldingen

Het zal je kind maar wezen: afbeelding 1
Het zal je kind maar wezen: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240