Welke zou jij kiezen

Welke zou jij kiezen

Als je de keuze hebt tussen 3 degelijke koi, dan kan de twijfel soms toeslaan, maar op een bepaald ogenblik kan ik niet meer helpen.

De keuze moet je tenslotte zelf maken. Ik kan enkel maar begeleiden tot een bepaalde hoogte en daarna is het gedaan, want jij moet tenslotte de koi kiezen waar je nog heel lang van zou moeten genieten.

Het is natuurlijk altijd plezierig om naar de keuzes te luisteren van de lezers, dus mijn vraag is welke je van de drie zelf zou kiezen. De eerste keuze was in principe de kleinere Ueno die ondanks zijn grootte toch door mij werd geselecteerd om zijn totaaluitstraling inclusief zijn bijzonder goede huidkwaliteit.

Dit zijn van die koi, waar ik graag evolutie in zie en opvolg. Ze is wat kleiner, maar als grootte de maatstaf wordt, dan staan we er slecht voor. Ik voorspel deze showa een gouden toekomst, maar dat zal ze dan nog moeten bewijzen.

Het alternatief zijn deze 2 sanke van Sakai FF. Dan moet je er wel bij vermelden dat de grote sanke bijna dubbel zo duur is dan de andere 2 koi. De grote sanke is ondertussen een nobele 65 cm, maar te klein voor zijn ouderdom. Ik voorspel echter volgend jaar en groei boven de 70 cm, let op mijn woorden. De kleinere sanke werd 58 cm gemeten, waar ik toch een beetje van verschoot. Dit wil zeggen dat ze toch 7 cm gegroeid was, terwijl ze het ganse jaar zowat stil heeft gestaan.

Bovendien heeft ze een enorme metamorfose ondergaan als je bekijkt hoe ze er uitzag toen ik ze aankocht. Frapant genoeg was deze ook maar 51 cm bij aankoop, hetzelfde als de Ueno showa...ik zou zeggen, kiezen jullie maar...

Ik kreeg ook nog enkele updates binnen van verkochte koi, en zelfs uit een hoek waarvan ik het nooit verwacht had, namelijk uit Sicilië. Francesco is een man die jaarlijks 1 of 2 vissen koopt. Eén van deze koi was deze bijzonder fraaie kohaku van Matsu. Ze was 62 cm toen ik ze in 2012 naar Sicilië liet vertrekken. Ondertussen is ze volgens Francesco 80 cm geworden. De foto's zijn niet fantastisch, maar je ziet duidelijk een bijzonder fraaie en loupzuivere kohaku. Het was mooi om deze nog eens terug te zien, al zou een filmpje geweldig geweest zijn.

Een 2de koi die me ook na aan het hart ligt (welke niet ?) is deze showa van Momotaro. Raar maar waar, maar bij aankoop verleden jaar november op de veiling ook 51 cm. 51 lijkt wel een magisch getal te zijn !

Helaas geen filmpje, want dat zou ik graag gezien hebben. Ze is ondertussen 64 cm en heeft nog alle eigenschappen van een tategoi in zich, van datgene wat ik wel kan zien. Het sumi lijkt me iets doordringender aan wezig en vooral het bergsumi (2de patroon sumi dat over de rug loopt) is volgens mij aan het ontwikkelen. De gedrongen bouw heeft precies ook plaats gemaakt voor een bouw die meer onderhevig is aan lengtegroei, alhoewel dat ik enkel kan afleiden van de foto.

Het motoguru dat bij aankoop zeker in lichte mate aanwezig was is nog niet naar buiten getreden en het zou mooi zijn om dat te mogen zien. Ik denk dat we van deze showa toch nog wat kunnen verwachten. Doe zo verder Dio...

Meer afbeeldingen

Welke zou jij kiezen: afbeelding 1
Welke zou jij kiezen: afbeelding 2
Welke zou jij kiezen: afbeelding 3
Welke zou jij kiezen: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74