Een geweldig arsenaal

Een geweldig arsenaal

Vandaag was het de beurt aan andere koi om zich te tonen op de Belgische Koishow in Hasselt.

Ik heb een zwak voor deze selectie, en hoop dat de mensen er ook plezier aan zullen beleven. Vat 4 is de boodschap, ergens verdoken in een hoek van de showruimte.

Rond 1 uur ben ik beginnen in te pakken, en rond 2 uur was ik ter plaatse om de koi in het voor hun bestemde vat los te laten.

Wie graag mijn koi wil zien en wie graag ziet hoe ik het inpakken doe, kan best naar dit filmpje kijken. Zo kan je de volledige selectie rustig bekijken.

Mijn verpakkingswijze is stressloos om een neologisme te mogen gebruiken, tenminste als stressloos een neologisme is, want daar ben ik niet zeker van.

De eerste die ik tegenkwam toen ik uitstapte was Tiebo van Koiquestion met zijn groep medewerkers. De eerste vraag die hij me stelde was: “Ben je maar alleen ?”.

Ja, ik was helaas maar alleen, maar ik ben een grote jongen en kan meestal ook alles alleen ! Ik vraag niet makkelijk hulp of het moet echt uit noodzaak zijn, en dan nog….

Tiebo bood al dadelijk zijn hulp aan, waarvoor mijn dank, maar het was niet nodig. Ik kon wel niet bij mijn vat geraken met de auto, en moest dus alle dozen een 30-tal meter ver verplaatsen om bij mijn vat te komen. Niet eenvoudig…

Na een half uurtje de koi op het water te laten liggen ben ik begonnen om de koi te water te laten. Filmen en de koi uitpakken is niet mogelijk, dus heb ik maar een filmpje gemaakt van het meten van de koi.

Ik had ze niet vooraf gemeten, en kende de maten van de koi maar bij benadering. Waar ik eigenlijk het meeste van schrok was de grootte van mijn lievelingssanke, de bulldozer met de hoge rug . Die was zomaar eventjes doorgeschoten naar 66 cm, en moet nog 2 jaar worden.

Hier wordt een verhaal weer eens niet bevestigd. Men zegt altijd dat een hoge bult op de schouder een aanduiding is dat de koi geen groeivermogen heeft. Hij werd 66 cm gemeten, en dat is zomaar eventjes 5 cm groei erbij vanaf het moment dat hij binnengekomen is.

Het is en blijft een geweldige sanke om te zien met een bijzonder sterke uitstraling. Bovendien zijn ze op dit ogenblik nog geen 2 jaar niet vergeten !!!

De maatvoering viel mee, er was er maar eentje die helaas uit de boot viel en dat was de tancho showa, die ik besloot ook mee te nemen. Het enige vrouwtje in de vijver met mannen. Ze tikte 52 cm aan, en dat is een bijzonder slechte maat. Alle anderen waren tussen de 55 en 66 cm.

Ik doe mezelf wel concurrentie aan door verschillende sanke in dezelfde maat mee te nemen, en had een showa of een andere mee kunnen nemen, maar ik sta toch volledig achter deze selectie. Ze zwemmen in ieder geval ontspannen rond

Ik ga zelf niet op de show aanwezig zijn, want ik hou vandaag gewoon open. Misschien heb je wel zin om eens even langs te komen….

Speciaal verzoek

Wie gaat er naar de koishow in Hasselt en kan een aantal foto's en video's doorsturen naar mijn.Ik zou dit zeker op prijs stellen. Contacteer mij...Je kan alles makkelijk doorsturen via wetransfer.com

Mijn dankbaarheid is groot !

Meer afbeeldingen

Een geweldig arsenaal: afbeelding 1
Een geweldig arsenaal: afbeelding 2
Een geweldig arsenaal: afbeelding 3
Een geweldig arsenaal: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240