Het goede doel

Het goede doel

Vragen worden gesteld, antwoorden worden gegeven. Met buitenvijvers in combinatie met regen is het niet altijd makkelijk, maar wel stukken beter voor de koi.

Als er echter vragen zijn over een bepaalde koi, dan nemen we even de tijd om deze koi te bowlen en zo goed mogelijk te laten zien. Een grote paraplu is dan een noodzaak !

Even de hulp van Polleke ingeroepen om de koi te tonen is altijd meegenomen, en we hebben er allebei nog veel plezier in.

Dit zijn echter 2 sansai waar ik een geweldig goed gevoel bij heb en die me serieus blijven bekoren. Ik zie hier toekomst, en dat is iets wat ik bijzonder kan appreciëren. Als je de teri bekijkt, de bouw van de koi en de rustige ontwikkeling van het sumi, dan kan je toch alleen maar plezier hebben !

Een selectie die we voor onszelf even gemaakt hebben uit de grotere koi blijft natuurlijk ook interessant om te bekijken. Een showa, een kohaku en een sanke van Momotaro. De showa en de kohaku zijn van de veiling, de sanke heb ik op de open sales gekocht van Momotaro.

Vooral de sanke blijft me fascineren, en ik ben er zeker van dat deze het einde van haar tong nog niet heeft laten zien. hier nog een filmpje van bij aankoop in februari 2013.

Ze heeft zeker een jaar stilgestaan, misschien wel 2, maar nu komt ze tot volle ontplooiïng. Ik tover het sumi op de juiste plaatsen erbij en er wordt vooral aan de body gewerkt. Het hi begint zelfs op te fleuren, terwijl de volledige uitstraling van de koi mij blijft intrigeren.

Stille waters hebben diepe gronden, en zo bekijk ik deze sanke ook, ze ontluikt als een slapende bloem en verandert in een prachtige roos. Ik zal ze zeker blijven opvolgen.

Het even uit de bowl nemen en terugplaatsen in de vijver is altijd een plezier om te doen.

Tussen de regen en de regen toch nog even wat tosai gebowld om aan de klanten te laten zien.

Ze zitten nu allemaal afzonderlijk in de eerste vijver en hun gedrag is bijzonder goed. Met een groei van gemiddeld 3-5 cm, een gezonde evolutie. In oktober wordt het feest om ze nog eens één voor één te bowlen en te bekijken.

Enkele ginrin éénkleurige koi die de vijvers hier bevolken zijn er om wat andere koi in de vijvers te hebben, niet meer, niet minder. Zijn ze mooi ? Ik kan niet zeggen dat ik ze niet graag zie, maar ik heb er eigenlijk niet veel mee. Ik blijf een gosanke man, en dat is dan ook overheersend aanwezig. Tenslotte gingen deze 2 koi naar een nieuwe vijver.

Ik weet niet hoe de stand is op de Belgische Koishow. Ik weet wel dat ze bijzonder slecht weer hebben gehad, wat spijtig is, want een koishow heeft behoefte aan goed weer. Ik ga er deze namiddag even naartoe, en hoop dat mijn koi zich goed gedragen hebben !

Ik ben vandaag aanwezig van 10.00 - tot 12.00 uur

Meer afbeeldingen

Het goede doel: afbeelding 1
Het goede doel: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240