Zalige zondagen...

Zalige zondagen...

De zondagen beginnen hun nut af te werpen. Ik krijg tegenwoordig meer en meer volk op zondag, toch nuttig in deze toch al moeilijke tijden...

Gisteren kreeg ik het bezoek van Mario en Theo, die reeds om 9.30 hun opwachting maakten, want ze zouden hun weg vervolgen naar de Belgische Koi Show.

Ik ben altijd ontzettend blij als ik dit soort mensen tegenkom die zich niet laten ringeloren door commerciële prietpraatjes, maar het klappen van de zweep kennen.

Het werd dan ook een lang verblijf dat pas eindigde om 12.30 uur en ik moest me reppen om zelf naar de BKS te gaan, want daar had ik ook nog koi zitten.

Ik kan het echter niet laten om geen koi te laten zien, en vermits er één van de 2 bezoekers een karpervisser is, viel zijn oog natuurlijk op “mijn ballonneke”.

Zoals als meermaals gezegd…sommigen vinden haar verschrikkelijk, anderen vinden ze geweldig, en ik zeg er eventjes nog niets over, want ik vind haar gewoon spannend.

Het verschil van mening tussen Theo en Mario was in ieder geval idem, en we hebben samen de nog jonge koi proberen te evalueren en te bespreken, waarbij ik gewoon mijn mening ventileer.

Of ze het bezoek prettig vonden ? Ik denk en ik hoop van wel….

Wat betreft mijn deelname aan de BKS

Ze hadden verschrikkelijk slecht weer gehad, en dat is te betreuren, maar dat is nu eenmaal niet op bestelling aan te vragen.

Wel was ik daar rond 15.00 uur, en ik ben rond de vaten gegaan en merkte op dat de kwaliteit wel bijzonder hoog was van de aangeboden koi.

Ik denk niet dat er een show is die dezelfde kwaliteit laat zien als de Belgische Koishow, en dat is objectief bekeken.

Op een rijtje….ik had 6 koi ingezet, waarvan ik 3 sanke in dezelfde reeks had ingezet. Dat is in principe niet slim, maar ik laat graag jonge koi zien. Ze waren in ieder geval eerste en tweede en we zullen maar aannemen dat de 3de sanke derde was, maar dat behoort niet tot de prijzen.

Sanke 1511008 werd eerste in size 5 (58 cm)

Sanke 1511006 werd 2de in size 5 (60 cm)

Sanke 1511018 zat in dezelfde size, maar behaalde uiteraard geen prijs. Ik zal hem in mijn hoofd dan maar als derde noteren ! Machtige sanke die door Daisuke verkoren werd, en als de beste werd aangeduid toen ik ze aankocht.

Mijn favoriet sanke 1511007 werd te licht bevonden, zat in size 6. Met zijn lengte van 66 cm moest hij het afleggen tegen enkele grotere sanke, maar ik had eigenlijk een andere prijs in gedachten. In ieder geval had hij geen prijs.

Tancho Showa SH-V15-493 had ik niet in mogen zetten. Ik dacht dat ik haar in size 4 kon inschrijven (tot 50 cm), maar ze werd 52 cm gemeten en dan maak je natuurlijk moeilijk of geen kans tegen koi van 59-60 cm.

Mijn yondan kohaku 1511015 behaalde ook geen prijs. Toch blijf ik hem opvolgen, want ik denk dat deze nog wat in het verschiet heeft.

Bijzonder slecht weer, maar wel hoge kwaliteitskoi is samengevat het verhaal van de BKS. De helpers waren bijzonder vriendelijk en behulpzaam. Daarom mijn complimenten voor de organisatie.

Wel zou ik willen dat er tegen volgend jaar een oplossing gevonden word om het benchen en debenchen te bevorderen bij het in en uitrijden van de wagens.

Het is geen vorm van kritiek, maar een opbouwende opmerking die de gemoedsrust van de deelnemers alleen maar zou bevorderen. Zelf heb ik een uur nodig gehad om het terrein te verlaten ! Een denktank om dit probleem op te lossen is wenselijk !

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240