Een geweldig interessante dag

Een geweldig interessante dag

Eén voor één werden de tosai getoond aan iedereen die aanwezig was. Eerst de veilingvissen, daarna de Dainishi en daarna de overblijvende 42 reeks.

Bovendien hebben we alle tosai opnieuw gemeten, gefotografeerd en een extra beoordeling door onszelf gegeven. Vooral Ben was actief, en ik kan alleen maar zeggen tegen alle koiliefhebbers dat ze blij mogen zijn om 2 onafhankelijke mensen erbij te hebben die koi volgens hun ervaring beoordelen, met name Rini en Ben. Het grote probleem is niet hun kennis, maar het feit dat ze niet kunnen liegen, en dat ze open en eerlijk hun mening geven, ondanks het feit dat het dikwijls niet in het voordeel van Interkoi is. En dat MOET zo blijven.....

Ondanks de magere interesse was er toch een goede opkomst en hebben we ons best vermaakt. Voor velen was het ook leerzaam om iedere koi appart te beoordelen en zijn goede en minder goede punten naar boven te brengen. Ik denk dat er veel mensen heel nuttige informatie hebben gekregen, die ze anders nooit zullen krijgen.

Om je een idee te geven over de groeiresultaten:

De veilingvissen (7 stuks) werden gemeten in februari en waren nu gemiddeld 9-14 cm gegroeid en waren allemaal tussen de 40-48 cm. De meeste waren juist een jaar geworden, en enkele andere moesten nog een jaar worden. Wat betreft de Dainishi koi hebben we geen exacte cijfers van voorheen, maar de Momotaro tosai waren het laatst gemeten einde Maart en waren gemiddeld 3-4 cm gegroeid, met enkele uitschieters, zowel naar boven als naar beneden. (wel weinig). In de loop van de week zullen de koi allemaal aangepast worden.

Mijn persoonlijke smaakmakers waren toch vooral de veilingvissen, waarvan het voor mij nog steeds onbegrijpelijk is dat deze niet verkocht zijn, maar vooral van de ginrin Kohaku van Momotaro....een zalige koi.

Een sfeerfilmpje: Ben in actie tijdens zijn beoordeling.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: vanaf 11.00 tot ± 16.00 uur.
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-NA18-45

showa SH-NA18-45
Koi Evolutie

1411052

Archief 1411052