Een gouden kans

Een gouden kans

Daar is ie weer, ik zie het je denken…maar ik weet zeker dat dit in mijn ogen een kans uit de duizend is...

Door omstandigheden, noem het maar economische of andere, komt deze sanke opnieuw in de verkoop. Het gebeurt in de beste families, en dan moet je proberen de gedupeerden te helpen zo goed je kan.Aan de code kan je zien dat ik deze sanke gekocht heb op de veiling van oktober van Momotaro in 2013, toen 52 cm. Ik besloot om deze nog een jaar in de mudpond te laten.

Ik herinner me deze trouwens nog al te goed, want ik was bijzonder blij dat ik deze te pakken had. Het is nummerke 44 van de veiling, maar het was de eerste sanke die te koop stond aangeboden onder het aanbod van de sanke.

En als je me niet gelooft, bekijk dan de foto, waar je nog duidelijk het aanbod van deze veiling kan zien. Zo zie je ook waar de nummer 1044 van de sanke vandaan komt, namelijk "oktober"= 10 en sanke nr. 44. Zo kan ik de koi altijd een plaats geven.

Deze sanke komt terug in de verkoop, en misschien is het wel een bijzonder unieke gelegenheid om een hoogwaardige sanke van Momotaro aan te kopen. Nu moet je wel begrijpen dat dit soort koi niet zo goedkoop kan zijn. We praten hier niet over de eerste de beste sanke. Wie dus interesse zal me moeten contacteren.

Wat ik gedaan heb is het volgende. Ik heb enkele mensen die iets van koi kennen in mijn ogen, gevraagd om een beoordeling van deze sanke te geven, zonder dat men de beoordeling van elkaar kan lezen. Mijn beoordeling komt als laatste.

Bekijk eerst het filmpje

Hier kan je de volledige geschiedenis volgen:

Een filmpje bij aankoop

Een dikke maand later

Een jaar later bij aankomst Arendonk

Oordeel van Matthijs:

Deze sanke kon mij niet bekoren toen ze aangekocht werd, ik houd niet van sumi in het beni op een sanke...Echter toen ik haar vorig jaar in japan zag was ik positief verrast en vond ik het eigenlijk best een mooie vis...

Nog een jaar later toen ze van japan naar Arendonk kwam en vooral wat meer body gemaakt had was ik eigenlijk best wel verkocht...Zeer mooie bouw, niet te breed nog en nog genoeg lengtebouw, een maruten... das voor mij sowieso al een pré! Echter is dat smaak!

Huidkwaliteit van deze vis is ook zeer goed, het beni mooi egaal en diep echter toch zacht, het sumi op de punten waar het er doorheen is lakzwart... en natuurlijk het wit is sneeuwwit!

Het patroon... mwah... Maruten... super... verder is het kohaku patroon niet echt bijzonder, echter ook niet slecht! Het sumi in de schouderpartij is aanwezig, echter als dit zich gaat ontwikkelen zoals ik voor ogen heb dan wordt dit te zwaar in het beni, iets dat ik niet graag zie... achterin is het sumi dan wel precies wat het zijn moet voor mij.

als we dan nog echt willen zeiken heeft ze beni in de borstvin... maar dat is voor mij echt niet kwalijk...

Ondanks dat het patroon niet helemaal is wat ik zoek... betrap ik mijzelf erop dat ik deze vis toch verdacht graag zie... ze heeft gewoon "iets"

Denk dat dit vooral als oorzaak de kwaliteit heeft. Zoals deze vind je ze niet gemakkelijk... Tenminste, toen wij in japan waren heb ik er weinig in deze kwaliteit gezien die überhaupt aan te kopen waren!

Oordeel van Ben:

Je hoeft niet veel van koi te kennen om te zien dat het hier om een hoogwaardige koi gaat. De koi heeft een geweldige body. De kop is zeer goed in evenwicht ten opzichte van het lichaam .Het staartstuk is lang en zwaar.

De borstvinnen en staartpartij zijn mooi groot. Ook is deze sanke de bezitter van zeer goed shiroji. Het beni is zeer dik en van hoge kwaliteit. Het sumi komt op de goede plaatsen door. Niet te vergeten, prachtig kiwa en shashi.

De koi heeft een prachtige maruten vlek en dito patroon .Ik heb deze koi al meerdere malen staan te bewonderen en kan je vertellen dat de totaal uitstraling zeer goed is .

Daarbij denk ik dat de koi in de toekomst heel groot kan worden en zeer breed. Ik kan niet anders dan tot de conclusie komen, dat het een droomsanke is .

Oordeel van mij persoonlijk:

Eigenlijk is het bijzonder makkelijk om deze sanke te beoordelen. Er is niets makkelijker dan een hoge kwaliteitssanke in de bowl te zetten en commentaar te geven.

Zoals altijd ga ik steeds voor de body en de huidkwaliteit van de koi, waarbij het patroon de sanke compleet maakt. Ik zie in dit geval een sanke met een zeer stevige en sterke body, ondanks het feit dat deze al enkele maanden binnen in quarantaine zit. Als je de bouw bekijkt, dan zie je een stevige sigaarvormige bouw zonder vervormingen van voor naar achter.

Het hoofd is lang en breed, en de backbone is niet te hoog, maar wel lang, terwijl het staartstuk stevig aansluit aan de body. De vinnen zijn mooi en breed, en op dit ogenblik nog zonder tejime. Dit mag er van mij komen, maar het hoeft niet echt.

De huidkwaliteit is op het filmpje misschien iets moeilijker te bepalen, maar ik heb ze in het echt gezien natuurlijk, want het filmpje is van gisterenmorgen. De kleur van het hoofd is nog kandijkleurig, maar zo gauw de huid opdikt, zal ook dit witter worden.

Nog geen 3 jaar en 72 cm is een statement, maar als ik beweer dat deze sanke nog aardig wat in zijn mars heeft, dan geloof ik dat ik heel voorzichtig ben. 80-85 cm zijn moeilijke begrippen, en komen echt niet zoveel voor, maar als deze geen 85 cm kan halen, dan doe je zelf iets fout.

Over het patroon kan je vrij kort zijn, ieder heeft zijn eigen smaak, maar over dit patroon is weinig negatief te melden. De moderne sanke vraagt misschien iets meer stappen patronen, maar deze maruten uitvoering kan weinig mispeuteren. Ik hou wel van dit patroon, anders had ik ze sowieso niet gekocht.

Het hi is van een bijzonder sterke en dikke kwaliteit, maar wat nog belangrijker is, heel evenwichtig van voor naar achter. Denk daarbij dat het geen koitje is van 40 cm, waarbij de kleurintensiteit altijd veel flagranter is, neen dit is een jonge koi van 72 cm…

De maruten vlek komt tot juist aan de ogen, is niet perfect rond, maar wel evenwichtig en wat vooral belangrij k is, er vertoont zich geen secundair hi, wat het gevolg is van het snijden van de maruten. Bovendien stopt de odome op een mooi ogenblik, daar waar het moet stoppen.

Het sumi is nog niet zoals het zou kunnen zijn, daar mag nog aan gewerkt worden, maar het meeste sumi ligt op de juiste plaatsen, en zeker niet storend. Het is een rustige sanke, wat je ook kan terugvinden in zijn karakter. De opkomende fukurin is een meerwaarde die later kan uitgebuit worden.

Ik hou me nooit teveel bezig met kiwa en sashi, ik weet dat het op de lijst van showkwaliteiten moet voorkomen, maar het zal me worst wezen. Vermits het kiwa en sashi van deze sanke meer dan goed is, wil ik het wel vermelden.

Zijn er negatieve punten ? Zeker hoor, er zijn altijd negatieve punten, maar die zullen de prijs niet drukken. Ik zou ze kunnen opnoemen, maar veel zijn het er niet, en ik vind de sanke te goed om zijn mindere puntjes naar voor te brengen, dat zou een aanval op haar kwaliteiten zijn.

Wil je deze sanke ? Contacteer me dan.

Wordt ze niet verkocht, dan zal ik ze tot mijn persoonlijke favorieten gaan rekenen.

Meer afbeeldingen

Een gouden kans: afbeelding 1
Een gouden kans: afbeelding 2
Een gouden kans: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240