Herinnering 28 februari

Herinnering 28 februari

Zoals reeds vroeger gemeld zullen we op 28 februari 5 koi gaan bekijken en beoordelen samen met Ben.

Wat is in grote lijnen de bedoeling ?

Het is niet de bedoeling dat wij onze zienswijze gaan opdringen, maar een openlijke bespreking proberen te houden, waarbij de voor-en nadelen van een koi onder de loupe worden genomen.

Iedere koi heeft zijn pro en contra's, geen enkele koi is perfect, maar we zullen trachten de punten één voor één te beoordelen. We gaan trachten de betere body te bekijken, en welke punten waar je op moet letten als je een koi aankoopt. De huidkwaliteit komt aan bod, maar wel met verwijzing van de huidige toestand, want koi die al geruime tijd binnenzitten, en die in quarantaine vertoeft hebben, kunnen uiteraard niet in topvorm zijn.

Het patroon zal even besproken worden, met inachtneming van uitleg van kiwa en sashi. Verder zullen er allerlei vragen en opmerkingen mogen gesteld worden van een bepaalde koi.

Ik ga trachten alles in een serene sfeer te laten verlopen, en proberen via verklaarbare uitleg de mensen zoveel mogelijk te informeren.

Het is de eerste keer dat ik dit organiseer, en als het meevalt, wil ik dit evenement om de paar weken laten terugkomen. Het is bedoelt als leerschool, en geen opdringen van onze kennis. Wij hebben een eigen mening, dat mag, maar ieder mag zijn eigen mening hebben, en daar moeten we respect voor opbrengen. Oogkleppen zijn uit den boze.

Er hebben zich al enkele koi aangeboden die besproken willen worden, maar als je zelf nog wensen hebt, dan mag je me die altijd doorgeven. Ik zal tegen die tijd zelf de uiteindelijke keuze bepalen.

De beoordeling wil ik laten beginnen om 13.00 uur. Een aantal koi zullen één voor één voorgeleid worden. Dan krijg je even de gelegenheid om deze zelf te bekijken. Ben zal dan zijn visie geven over de koi, zonder een blad voor de mond te nemen en in het voordeel van Interkoi te praten, maar een onafhankelijk oordeel te geven.

Daarna kunnen er vragen gesteld , of uitleg gevraagd worden. Indien je aanwezig wil zijn, gelieve dit dan even te mailen of in de reacties je deelname te willen doorgeven. Het is altijd makkelijk om te weten of er veel mensen aanwezig zullen zijn of niet.

Ik wil er nogmaals op wijzen, dat wij onze visie zullen projecteren, zonder de pretentie te hebben dat wij alleswetend zijn. Hetgeen we kunnen geven is bijzonder veel ervaring van bijzonder goede koi die we in de loop van de jaren ooit hebben aangekocht, grootgebracht en waar we ook veel succes mee hebben gehad.

Ik heb nooit de luxe gehad om GC tijdens een show te worden, maar alle andere prijzen zijn me altijd te beurt gevallen, en gewoonlijk zit er ieder jaar een senior tategoi bij. Ik heb me nooit echt toegelegd op shows, en de laatste jaren is het zelfs wat afgezwakt omdat ik niet echt een showman ben. Dit jaar ga ik vermoedelijk alleen maar meedoen met de BKS koishow in Hasselt, en dan enkel maar omdat George er specifiek om vraagt ieder jaar.

De hana fotometers

De uitleg voor de bestelde hana fotometers zal volgende week donderdag 26 februari plaatsvinden in Arendonk om 10.30 uur. De mensen die een fotometer hebben besteld zijn welkom. Mensen die de uitleg ook willen volgen of die een bepaalde hana meter thuis hebben en informatie willen hierover, zijn ook welkom. De nodige informatie wordt gegeven door Guy Knaepkens, Sales Representative Hanna Instruments Benelux

Donderdag 26 februari om 10.30 uur. De koffie zal ook klaarstaan.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240