Een economische koers

Een economische koers

Zoals voorheen reeds aangegeven zou ik me begeven op een ander terrein waar ik me over het algemeen niet op begeef.

Op regelmatige basis wordt mij gevraagd om goedkopere koi aan te kopen, of koi die meer betaalbaar zijn. Geloof het of niet, maar ik krijg hier op regelmatige basis mails over, en dat geeft me toch een goed gevoel. Het is een teken dat ik iets goed doe, en dat men vertrouwen in me heeft.

Ik had me voorgenomen om een groot aantal koi te kopen uit het gewone gamma, maar uiteindelijk heb ik me bedacht, want ik voel me er niet goed bij. Ik heb een selectie gemaakt van een aantal jumbo tosai, maar dan in een aangename prijscategorie.

De selectie werd speciaal voor mij gemaakt, ik heb ze niet zelf gekozen, dus geen geheimzinnigheid hieromtrent. Ik denk dat het ze gelukt is om 24 goede jumbo tosai te selecteren die voldoen aan veel eisen.

Ten eerste zijn het niet gesexte koi, waarbij je ervan uit moet gaan dat 80% vermoedelijk mannelijk zijn, maar wat is er verkeerd aan een mooie man. Ten tweede zijn het koi die toch een fantastische maatvoering hebben op hun 7 maanden, namelijk tussen de 32-38 cm. Hier kan men werkelijk spreken over jumbo tosai met ballen...

Ik denk, neen, ik ben zeker dat hier toch koi uit kunnen groeien die de 70 cm zonder problemen zouden moeten kunnen halen, en wie weet nog meer. Ten derde is het uit gerenommeerde bloedlijnen van één van de meest geapprecieerde kwekers op dit ogenblik in Japan, en waar ik al 8 jaar trouw mijn koi van betrek, en iedereen weet wie dit is…

Klinkende namen dus zoals Lion Queen, Red Tiger, White Tiger, TM kohaku en zijn bijzonder succesvolle ginrin kohaku maken deel uit van de oyakoi.

Ik start het jaar dus met een in mijn ogen gewone selectie die echter wel boven het normale niveau uitsteken, laat het ons bijzonder goede vijvervissen noemen die alle mogelijkheden hebben om bijzonder groot te worden...profiteer ervan.

Ik ga 3 prijzen hanteren tot ze in Arendonk aankomen, namelijk 495 - 595 - 695 euro, en misschien eentje iets duurder omdat ik er zelf een zwak voor heb. Eenmaal in Arendonk ga ik ze persoonlijk evolueren en van een prijslabel voorzien. Met andere woorden, je hebt nu de mogelijkheid om op een verantwoorde manier en voor een zeer sterke prijs dit soort koi aan te kopen. Indien de koi niet beantwoord aan je wensen, geef ik nog de optie dat je een andere koi uit deze serie mag kiezen die nog over zijn, of je mag het geld hergebruiken. Op deze manier kan je in principe weinig fouten maken.

Ondertussen zijn de onderhandelingen nog wel bezig over 80 HQ female Jumbo tosai, maar deze onderhandelingen zijn nog altijd niet afgerond. Daisuke heeft me beloofd dat hij zijn best zal doen, maar hij is bang dat hij er niet zoveel kan aanbieden.

Hij zal ze me wel kunnen aanbieden indien ik zotte prijzen betaal, prijzen die ze tijdens een veiling opbrengen, maar niet aan de voorwaarden die ik eraan verbonden heb, en dat is in mijn ogen een faire prijs. Ik doe er dit jaar alles aan om goede jumbo tosai naar Arendonk te brengen. Ik ben zelf benieuwd of het me lukt, maar dat zal ik pas weten als ik in Japan ben, en dat is 3 maart voor de eerste keer dit jaar.

Meer afbeeldingen

Een economische koers: afbeelding 1
Een economische koers: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240