De éénkleurigen even checken

De éénkleurigen even checken

Het werd tijd om ook de éénkleurigen eens te bowlen en te meten.

Ze zijn nog niet op de voorgrond getreden, maar ze zitten hier ook al een hele tijd in de binnenvijvers. Veel aandacht krijgen ze helaas niet, maar nu heb ik ze toch één voor één gefotografeerd en gefilmd, zodat ze vandaag even in het middelpunt van de belangstelling komen te staan.

Ik heb iedere benigoi en purachina dezelfde foto gegeven, want ik kan ze toch niet uiteen houden. De filmpjes daarentegen zijn van ieder afzonderlijk. Ze zijn voorzien van een nieuw prijskaartje, want na meting bleken ze het goed te hebben gedaan. Ik denk dat ik niets teveel zeg als ze gemiddeld toch een 3-5 cm zijn gegroeid en ze zien er best aardig uit.

Ik zet ze wel te koop momenteel, maar met een opschortende voorwaarde, namelijk dat de personen die een benigoi of purachina al besteld hebben, de eerste keuze krijgen. Er werden 4 benigoi van de 8 stuks verkocht, en 4 purachina van de 6 stuks. Het is onmogelijk om een koi uit te kiezen op dit ogenblik, omdat de verschillen te minimaal zijn.

Rob had de voorwaarde gesteld om de eerste benigoi te kiezen, de overigen zullen strootje moeten trekken om een volgorde te betalen. Ze zien er gelukkig allemaal zowat hetzelfde uit, zodat er niet veel fout kan gaan veronderstel ik.

Ik denk dat het het fairste is, om alle partijen proberen samen te brengen op één dag om dan ieder afzonderlijk een koi te kiezen, zonder dat hij de keuze van de andere heeft gezien, zodat er geen gemor kan komen. De rangorde wordt bepaald door het trekken van een nummer. Ik hoop dat ze daarmee kunnen leven.

Of het zo in de realiteit kan gebeuren is nog maar de vraag, want mensen van alle kanten van België en Nederland op één dag samenbrengen is ook nog niet eenvoudig. Ze staan nu allemaal online met hun juiste maatvoering.

Ik heb gisteren voor de eerste keer een beetje voer gegeven. De watertemperatuur was 10° en de koi zwommen al geruime tijd behoorlijk rond. Ik zou ik niet zijn als ik er geen filmpje van zou gemaakt hebben.

Het gaat nog langzaam en stram, maar blijkbaar wisten ze dadelijk waar de klepel hing…Is het nu nog te vroeg om eten te geven of niet ? Het blijft een moeilijke materie. Ze hebben vanaf begin december geen eten meer gekregen, dat wil dus zeggen, bijna 3 maanden zonder eten…

Het blijft voor ons mensen, een moeilijke en onbegrijpelijke materie, maar sinds ik in de winter totaal geen voer mee geef, zijn de resultaten stukken beter. Geen voer, geen problemen. Nu maar hopen dat de temperaturen net zoals verleden jaar op tijd naar boven gaan.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240