We zijn weer wat wijzer

We zijn weer wat wijzer

Bereid je voor op de zomer, want het wordt een spannend jaar, tenminste dat gevoel heb ik toch.

Het gevoel zegt me ook dat ik een flinke portie tosai van bijzonder goede kwaliteit ga aankopen volgende week. Gewoonlijk valt het dan tegen, maar dan moeten we improviseren en een alternatief bedenken.

Tot op heden is me dat goed gelukt, en ik ga er alles aan doen om te slagen in mijn voornemens, want ik zit bijna zonder koi. Mijn bestand bestaat nog maar uit een dikke honderd koi, wel vrij grote allemaal, maar normaal moet ik een bestand van 2-300 kunnen voorschotelen.

Begint het bij jullie ook al te kriebelen ? Het verlangen is er wel degelijk, en de tijd kan niet snel genoeg vooruitgaan om het moment van de waarheid onder ogen te zien. Bovendien beginnen de koi binnen te schreeuwen om naar buiten te mogen…

Ik ben ditmaal bijzonder nieuwsgierig naar de nieuwe tosai van Momotaro. Ze hebben nog niets op de website gezet, dus ik weet niet wat ze aan zullen bieden, maar de selectie die ik gisteren op de website heb gezet, en die, zeg maar uit het algemene assortiment komen doet me toch al watertanden. Hier is de kwaliteit/prijs verhouding belangrijker, en denk eraan, de prijzen zijn nu op zijn minimum.

Gisteren was het best een gezellige groep in Arendonk, zo mag het van mij altijd zijn. Dankbare klanten die al jaren komen, en graag over koi praten doet te tijd voorbij vliegen. Eigenlijk mag ik heel dankbaar zijn dat bijna alle klanten van alle windstreken in België en Nederland nog steeds trouw komen. Af en toe komen er nieuwe klanten bij, en soms vallen er natuurlijk af, maar als ik het bekijk, zijn bijna allen trouw, en dat kan ik bijzonder appreciëren. Het wordt tijd om nog eens een jaarlijkse barbecue te organiseren…

Ik probeer tegenwoordig ook weinig te bowlen, maar toch moet ik dit doen om het vuur in de pan te houden. Ditmaal wou ik even de 3 overgebleven Ueno bowlen, en meteen ook de bijzonder forse Ueno. Waar ik vooral benieuwd naar ben is de groeipotentie van deze koi. Ik ben het gewoon van de Momo's dat ze enkele centimeter groeien in de winter, en wou dit ook even evalueren met de Ueno's.

Nu moet ik wel zeggen dat ik mijn temperatuur in de binnenvijvers niet zo hoog heb gezet als andere jaren, je weet wel….besparingen zijn ook mijn noodlot…De Ueno's waren slechts 1-2 cm gegroeid. Nu kan ik daar eigenlijk geen vergelijk tussen maken, dus ga ik enkele Momo's van de week ook eens meten om te vergelijken, maar ik heb het gevoel dat de Ueno's niet zo hard groeien als de Momo's. Wat ze wel doen is er bijzonder goed uit zien.

Ik ga de filmpjes op die manier plaatsen dat je ze kan zien zoals ik ze gisteren heb gefilmd, en ik ga daaronder het filmpje zetten van bij aankomst. Eventuele veranderingen zou je dan zelf kunnen bespeuren. Volgende week bij de besprekingsdag door Ben, zijn er wel enkele Ueno's aangeboden om te bespreken, dus dan kunnen we ze nog eens goed evalueren.

Ueno 1411033, gisteren gefilmd

Ueno 1411033, bij aankoop

Ueno 1411034, gisteren gefilmd

Ueno 1411034, bij aankoop

Ueno 1411031, gisteren gefilmd

Ueno 1411031, bij aankoop

Ueno 1411026, gisteren gefilmd

Ueno 1411026, bij aankoop

Mijn gevoel zegt me wel dat ze voller geworden zijn en dat het sumi sterk aan het opkomen is. Bijzonder interessante koi om op te blijven volgen, en eventuele bemerkingen mogen zeker en vast gegeven worden.

Om te onthouden

Toch nog even melden dat het donderdag een Hana dag wordt, waarbij Guy Knaepkens, sales representative van Hana Instruments Benelux zijn uitleg komt geven over het gebruik van de fotometer. Dit wordt speciaal gedaan voor de mensen die een Hana fotometer hebben aangekocht, maar uiteraard zijn alle andere mensen die dit graag willen horen ook welkom. Het gebeuren zal plaatsvinden vanaf 10.30 uur.

Koibesprekingsdag zal volgende week zaterdag plaatsvinden, te beginnen rond de klok van 13.00 uur. Ben zal enkele koi beoordelen en bespreken in overleg met de aanwezigen. Eerst zal er een evaluatie plaatsvinden door de ogen van Ben, daarna kan je vragen stellen en uitleg vragen.

Maandag 2 Maart vertrek ik naar Japan. De Jumbo Tosai aan de beurt, en daar wil ik mij dit jaar op focussen, ook op vraag van veel van mijn klanten. Ik ga de nisai en sansai natuurlijk niet uit het oog verliezen…kortom je zult wel zien...

We zijn weer wat wijzer

Ik moet even de mensen informerend die problemen hebben met het reageren op een nieuwsitem. Je moet eerst vrienden worden met mijn faceboekpagina om te kunnen reageren. Niet met de facebookpagina van Interkoi, maar met mijn persoonlijke facebookpagina. Daar ben ik gisteren achter gekomen, want dit wist ik nog niet.

Wie dus problemen had met het reageren, wordt mijn vriend en alles zou opgelost moeten zijn.

Meer afbeeldingen

We zijn weer wat wijzer: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240