Spikkeltje, spikkeltje aan de wand

Spikkeltje, spikkeltje aan de wand

Wie is er het mooiste van het ganse land ? Ikke niet zei spikkeltje, maar ik ben wel een serieuze koi van 75 cm met nog wat body en lengte achter de hand.

Als je als koi gedoemd bent om niet het juiste patroon te hebben, ondanks dat je een body en huidkwaliteit hebt om van weg te dromen, dan kom je in de prullenmand terecht, want niemand wil je dan kopen.

Ik vind het zonde, want ondanks dat is het een lust om deze krachtpatser te zien rondzwemmen. Sterk gezond en gespierd kan je deze sanke van Momotaro toch toedichten, of niet ?

Er zal toch wel iemand zijn die mij graag ziet, of vergis ik mij, ik zie het hem denken ! En dat is niet de enige van de overblijvers die ik gisteren nog even gebowld heb om te zien hoe ze de winter hebben doorstaan.

Ik probeer nog enkele koi te slijten voor mijn vertrek, en daarom heb ik een aantal koi gebowld en zeg nu zelf ? Zien ze er niet geweldig uit ?

Een bijzonder fraaie kohaku van Taniguchi blijft me geweldig bekoren. Ik begrijp niet goed waarom hier nog geen liefhebbers voor zijn. Deze krachtpatser heeft ook nog een toekomst, en ik hoop dat die niet bij mij is, want dat zou zonde zijn.

Herinner je je deze nog ? Ja hoor, dat was ze bij aankoop. Ik zie een mogelijke 75-80 cm in het verschiet, en let vooral op de kwaliteit van het hi ! Ga ze maar zoeken in Japan op dit ogenblik !

En wat te denken van deze kohaku van Momotaro ? Heb je de huidkwaliteit, het hi en de body gezien ? Toegegeven het is een trage groeier, want ze komt van 56 cm en heeft amper 4 cm gepakt op 10 maanden tijd ! Een regelrechte schande zo weinig groeien of niet ?

Zo zag ze eruit en als ik nu heel voorzichtig zeg dat ze in mijn ogen positief veranderd is bij mij, dan denk ik dat ik niets teveel heb gezegd.

En last but not least toch nog even je aandacht voor deze bijzonder interessante sanke, die ook zaterdag zal besproken worden tijdens de besprekingsdag door Ben. Helaas kreeg ze tijdens het bowlen een lichte kieuwbloeding waardoor het water wat troebel werd, maar dat kon de pret niet bederven. Het is een lust om dit soort koi te zien, maar het is volgens mij nog veel interessanter om dit soort koi verder te zien ontwikkelen.

Hij, want het is inderdaad een man, is ondertussen 66 cm en behoort in mijn ogen tot een voorbeeldsanke. Vooreerst lengte, en liefst nog 10-15 cm in de loop van de volgende 2-3 jaar, en daarna de body, zo zou het moeten zijn.

Zijn deze koi duur ? Neen, deze koi zijn niet duur. Het is echter wel veel geld, dat besef ik maar al te goed, want ik moet in dit soort koi investeren.

Het voordeel van deze koi is dat ze positief veranderen en dat je niet bang moet zijn dat de kwaliteit achteruitgaat ! Als er liefhebbers zijn, dan hoor ik dit wel.

Meer afbeeldingen

Spikkeltje, spikkeltje aan de wand: afbeelding 1
Spikkeltje, spikkeltje aan de wand: afbeelding 2
Spikkeltje, spikkeltje aan de wand: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137