De vijver van Remco

De vijver van Remco

Het is al een hele tijd geleden dat ik een update kreeg van een vijver, maar eindelijk is het weer zover.

Deze vijver heeft voor mij een bijzondere betekenis. Het gaat niet zozeer om de hoeveelheid koi of de vijver op zich, maar vooral omdat het koi uit de vorige jaren zijn, met vermelding van hun code, zodat ik een goed referentiepunt heb om bestaande filmpjes op te zoeken. Buiten verwachting kreeg ik zondag een mail aan van Remdo die luidde als volgt:

Ik heb je zojuist een we-transfer gestuurd met 27 foto's , 1 filmpje & een stukje tekst voor een artikel op de website. Indien dit niet goed is aangekomen laat het me dan even weten.Ik bezoek nog steeds dagelijks je website. Het blijft leuk om te volgen! Blijf zo doorgaan.

Bovendien werd er door Remco een schrijven toegevoegd, dat ik alleen maar kan toejuichen.

Beste Luc, Hierbij een update van mijn vijver en koi.

In 2011 en 2012 heb ik met veel hulp van familie en vrienden mijn vijver en tuin aangelegd. De bak is 7 meter lang, 3,5 meter breed en 1,8 meter diep. De vijver is gemaakt van HDPE platen. De kopse kanten van de vijver zijn rond zodat er een goede stroming in de vijver komt.

De inhoud van de vijver is ongeveer 35m3. De vijver is voorzien van twee bodemdrains die elk een eigen filterlijn vormen. Vanuit de bodemdrain gaan de leidingen naar een filterput waarin het water wordt gezeefd. Achter elke zeef staat een 17m3 pomp die het water de schuur in transporteert. In de schuur heb ik twee bakki showers staan, beide showers zijn voorzien van 60kg bacteria house. In de schuur heb ik een cv-ketel geplaatst die de vijver verwarmt.

De vijver is ook voorzien van een skimmer en vormt een eigen filterlijn. Achter de skimmer staat een zeef, 17m3 pomp en een beadfilter opgesteld. Een luchtpomp van 80liter zorgt voor extra beluchting in de vijver.

Deze vijver is het huis van 7 koi. Eén koi komt nog vanuit de vijver die ik bij mijn ouders had. Het is een Kohaku en is inmiddels ruim 11 jaar oud en ongeveer 62 cm. Drie koi heb ik vorig jaar als toisai toegevoegd aan de collectie. Het is een Sanke, Showa & Karashigoi.

Na lang wachten en enkele mudpond jaren verder heb ik in 2012 een geweldige yamamatsu kohaku 903055, vrouw, geboren 2008 van Interkoi in de vijver geplaatst. Deze koi was toen nog net yonsai en 64cm lang. Sinds ze haar rondjes in mijn vijver zwemt is ze vooral haar body gaan ontwikkelen.

Niet normaal hoe breed ze inmiddels is geworden. Ze was afgelopen juli 70 cm. Ik heb ook nog een foto toegevoegd van 2012. Vorig jaar heeft ze een summi spot (shimmie) aangemaakt. Is dit storend? Nee, ik vind van niet. Het is echt een geweldige vis, ik ben benieuwd wat ze nog in zich heeft…

(Interkoi: ik heb nog een filmpje van november 2009. Dit was één van de kohaku waar ik het onlangs nog over heb gehad, de 7 tosai van Yamamatsu, die ik als tosai heb aangekocht in 2008. Dit was toen mijn uitgesproken favoriet, en is nisai op dit filmpje. De getoonde sanke van onlangs is de mannelijke sanke uit dezelfde serie)

nog een filmpje in 2010

en nog een filmpje in 2010

In 2013 heb ik een Momotaro mako kohaku (KO-OS13-0212, vrouw, geboren 2011) en Taniguchi kohaku (1205009, man, geboren 2011) toegevoegd.

De Momotaro kohaku was toen 64cm. Ik schat haar inmiddels op 73cm. Qua body is ze ook iets breder geworden. Ze slurpt aardig wat korrels op een dag naar binnen. Ik hoop haar dit jaar naar de 77cm te kunnen krijgen.

Filmpje bij aankoop van Momotaro kohaku

Filmpje in juni 2013

Filmpje in juli 2013

Filmpje in augustus 2013

De Taniguchi man heeft al laten zien dat het een echte man is. Direct nadat ik haar had toegevoegd in de vijver ging ze gelijk achter de dames aan... Ook vorig voorjaar heeft ze er weer een spektakel van gemaakt… Ik ben bijzonder tevreden over deze man in veel opzichten. Qua lengte en body is hij nog gegroeid van +- 55cm naar +- 64cm. Ik verwacht dat hij nog wel wat lengte in zich heeft.

Taniguchi man bij aankoop

Taniguchi november 2012 (na een jaar mudpond)

Taniguchi maart 2013

Taniguchi augustus 2013

Groetjes aan alle Koi hobbyisten.

Remco

Bovendien heeft Remco er nog een mooi filmpje bijgedaan van zijn vijver. Wat ik zo bijzonder mooi vind aan dit nieuwsitem is het feit dat we hier over koi van voor 2009 praten, zodat we koi kunnen laten zien van 7 jaar oud.

Het is van 2009 dat ik begonnen ben om zoveel aandacht te schenken aan het verleden van de koi en de mogelijkheid om op een bijzonder eenvoudige manier alle informatie van de koi te schetsen.

Ik ben dan ook bijzonder trots op mijn bibliotheek, die op dit ogenblik meer dan 8000 filmpjes bevat. Ik kan ook de informatie van de koi makkelijk opzoeken in mijn archief, waarbij de juiste ouderdom eveneens afgebeeld is etc…

Als je dan ook nog de bijhorende koi wil vinden, dan hoef je maar rond dezelfde codenummer te zoeken, in dit geval van 903050 tot 903056.

Yamamatsu 903055[url" target="_blank" rel="noopener">

Kohaku Momotaro KO-OS13-0212 [url" target="_blank" rel="noopener">

Kohaku Taniguchi1205009 [url" target="_blank" rel="noopener">

Kan je nog meer info verwachten ?

Als er nog mensen zijn die informatie door willen geven, graag, want het toch altijd een hele opgave om een dagelijks nieuwsitem te schrijven.

Meer afbeeldingen

De vijver van Remco: afbeelding 1
De vijver van Remco: afbeelding 2
De vijver van Remco: afbeelding 3
De vijver van Remco: afbeelding 4
De vijver van Remco: afbeelding 5
De vijver van Remco: afbeelding 6
De vijver van Remco: afbeelding 7
De vijver van Remco: afbeelding 8
De vijver van Remco: afbeelding 9
De vijver van Remco: afbeelding 10
De vijver van Remco: afbeelding 11
De vijver van Remco: afbeelding 12
De vijver van Remco: afbeelding 13
De vijver van Remco: afbeelding 14
De vijver van Remco: afbeelding 15
De vijver van Remco: afbeelding 16
De vijver van Remco: afbeelding 17
De vijver van Remco: afbeelding 18
De vijver van Remco: afbeelding 19
De vijver van Remco: afbeelding 20
De vijver van Remco: afbeelding 21
De vijver van Remco: afbeelding 22
De vijver van Remco: afbeelding 23
De vijver van Remco: afbeelding 24
De vijver van Remco: afbeelding 25

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240