Een hele boterham

Een hele boterham

Er werden koi opgehaald, zodat het aantal op te halen koi systematisch vermindert, maar toch blijven er nog een groot aantal zitten.

De eerste die werd opgehaald was een sanke uit de 64 reeks nummerke 1811017. Na meten strandde deze op 38 cm, en zo zag ze eruit bij aankoop 14 november 2018. Ze blijft gestadig groeien en zal sowieso vrij groot worden.

Dan kwam Sanke SA-V18-4485 aan de beurt. De vin van deze sanke was opengescheurd, door het transport vermoedelijk en werd een aantal dagen geleden aan een verminderde prijs aangeboden.

Rudy nam onmiddellijk zijn besluit, maar erger nog, hij zou dit jaar geen koi meer aankopen. Dat was buiten de waard gerekend, want toen ik bemerkte dat hij zich liet verleiden door een éénkleurige koi van Matsue, was het hek helemaal van de dam.

Je kan hem geen ongelijk geven, want Matsue is nu eenmaal vrij bekend om zijn mukashi ogon en dit exemplaar van 59 cm was zuiver van kleur en prijstechnisch sterk. Rudy nam dus niet 1 maar 2 koi mee naar huis….

En geloof het of niet, ik kreeg nog een filmpje aan van Rudy toen hij ze in de vijver ging zetten, en daar heb ik lang voor moeten zeuren.

Veel volk was er niet gisteren, daar zal het slechte weer ook wel voor iets tussen gezeten hebben. Een mooie gelegenheid om enkele koi te meten, want ik moet nog een selectie maken voor de Belgian Koi Show die volgende week plaats zal vinden.

We hebben er dan maar een aantal gemeten en zullen wel zien welke we mee kunnen nemen. Ik zet ze even op een rijtje. Welke ik zal meenemen weet ik nog niet !

Maruten Sanke 1811010 is altijd al één van mijn favorieten geweest. Of ik ze mee zal nemen is nog een vraag, maar ik denk het niet. Ze is bijzonder goed en ik zou niet tegen mijn verlies kunnen als ze geen prijs zou halen.

Bijzonder wel is dat ze van 82 naar 85 cm is gegroeid na aankomst in december. Er zit dus nog altijd groei op en de 90 is in het verschiet.

Hetzelfde geld voor Kohaku 1811007. Van 80 naar 83 cm, een bewijs dat mijn vijvers een goede huisvesting zijn. Mooi om te zien deze kohaku. Mee of niet mee, ik weet het nog niet.

Een echte tategoi noemen wij deze showa van 65 cm. Deze prijs zal ze wel niet krijgen, want ik weet dat jury anders kijkt naar tategoi zoals wij ernaar kijken.

Gewoonlijk selecteren zij meer afgewerkte koi dan koi die in ontwikkeling zijn, tenminste dat is ons idee. Deze showa is volop in ontwikkeling, aangekocht als tosai en deze heeft nog veel in de mars volgens ons.

Bekijk ze als tosai en bewonder de ontwikkeling. Zie hoe de slierten sumi rondom het beni slingeren en de showa veredelen, dat noemen wij tategoi….geen beste maat, maar och dat kan de pret niet bederven.

Een redelijk onbekende want deze heb ik nog niet dikwijls gebowl. Zwaar geworden tijdens het verblijf in Arendonk wat me weer gelukkig stemt, en met zijn 69 cm een gedegen kanshebber voor een prijs.

Showa 1812004. Een slechte maat, een mooie showa, loepzuiver en tja, we doen het voor het oog van de mensen, niet echt voor de bekers, dus ik denk dat ik deze toch mee zal nemen. Zo kunnen de mensen zien wat voor vlees wij in de kuip hebben.

Showa 1811042. Weer een slechte maat, maar wel een showa die alle mensen op prijs zullen stellen wegens zijn prachtige koptekening. Ach ik zal wel zien wat ik ermee doe.

Een kohaku die me heel nauw aan het hart ligt, omdat ze een bijzonder goede uitstraling heeft en een spierwitte huidkwaliteit is deze kohaku. We spelen wat met de maat en hebben serieus geduwd om deze onder de 70 cm te krijgen…deze neem ik sowieso mee.

Een sanke uit de laatste lichting is nummerke SA-V19-4287. Dekke toch, weer een maat om niet mee te nemen. 44 cm maar wel bloed en bloedmooi met spierwit shiroji, het sumi sterk en op de juiste plaats…toch meenemen denk ik. Spek voor de bek van koikichi.

Dan de overblijvende tosai uit vijver 6 even bekijken en zien of er iets tussenzit voor de show…wie weet…op het einde van het filmpje zie je de ginrin kohaku van maar liefst 44 cm. Dit wordt een monster van een ginrin kohaku. Niet naar de show, maar die hebben we wel naar de groeivijver geplaatst. Van deze ga je nog verschieten...

Mooi om te zien, deze ginrin kohaku die ik aankocht op een veiling, en een goede maat 48 cm. Toch ga ik hem niet meenemen, want ik heb een andere gevonden met een slechtere maat…

Maar als je ziet wat ik ervan gemaakt heb, nadat ze aankwamen in december 2017. Dan mag ik toch trots zijn nietwaar ? Goed gewerkt bompa…

Voor een goede klant heb ik 4 koi in een bowl geplaatst om een totaalbeeld te geven. Ze zijn allemaal verkocht maar kunnen pas begin juli opgehaald worden. De kohaku zijn van Matsue, en de sanke is van Momotaro. Ze verhuizen allen naar Duitsland.

Een kohaku die indruk op mij maakte als tosai en die ik op de event van Narita kocht in het bijzijn van Matsue is deze 65 cm grote kohaku.

Slechts 23 maanden en 65 cm is niet van de poes, en deze heeft alles in handen om door te groeien naar de 90 cm. Alles in in verhouding, kwaliteit, lengtegroei…het wordt tijd dat ze naar huis gaat….

Haar zuster iets minder groot, maar zoveel scheelt het niet is 63 cm. Wat me vooral opvalt bij deze groeikanonnen is dat ze eerst lengte maken en dat ze daarna vooral body zullen maken. Matsue is de kweker van de kohaku uit de Sensuke bloedlijn en dat zegt voldoende.

Voila, weer een hele boterham. De bijgevoegde foto is van de vijver van de Rudy met zijn hondje…

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240