" /> " />
Een inspirerende zaterdag

Een inspirerende zaterdag

"Er zal vandaag niet veel volk komen Ben, zo was mijn gedachtengang".... Vakantie, Corona en weinig interesse waren de drijfveren om zo te denken. Ik was echter fout, gelukkig maar.

Ik had verschillende "todo" dingetjes ingepland. Na de wekelijkse controle zouden we vijver 5 nazien, de befaamde groeivijver. De koi filmen en bowlen van een klant die mee zou doen met de virtuele koishow, en zelf ook nog een selectie maken van enkele koi die ik mogelijk zou selecteren voor de virtuele koishow, maar dan voor Interkoi.

Eigenlijk dus een druk programma, en er zou dus flink gefilmd worden. Maar we waren nog niet bezig of de eerste klanten kwamen al kijken. Gelukkig konden we ons werk rustig verder zetten. We hebben de koi uit onze groeivijver zoveel mogelijk met het sleepnet proberen te vangen, altijd een bijzonder spannend ogenblik. We hebben echter niet alle koi te pakken kunnen krijgen, er zijn er toch altijd die tussen de mazen van het net proberen weg te komen.

Vergeef me als ik niet alle koi kan laten zien. We proberen niet te veel de koi te storen, en ik besliste dan ook om de koi te meten en een kort filmpje te maken in de meetbak. Het geeft wel goed de evolutie van de koi weer. Bovendien heb ik alle filmpjes aan elkaar gemonteerd, verdeeld over de 3 variëteiten, kohaku, sanke en showa. 

Ik hoop dat de mensen me kunnen vergeven indien hun koi er niet bij is, maar nogmaals, het teveel storen van de koi is not done en proberen we zoveel mogelijk te vermijden. Ik zet de 3 bijhorende filmpjes dan ook hier onder elkaar, met vermelding van de codenummer en de lengte van de koi. Nu nog hopen dat ik geen vergissingen heb gemaakt met de codenummers. 

De kohaku uit groeivijver 5

De sanke uit groeivijver 5

De showa uit groeivijver 5

Ik denk dat ik geen leugens vertel als de ontwikkeling niet goed is, maar bijzonder goed. Als je zowel de groei als de kleurschakeringen bekijkt, dan kan je alleen maar lachend toekijken naar iets wat we in de toekomst nooit meer zullen kunnen aanbieden, wat betreft tosai.

Ik weet dat mensen smalend zullen lachen als ik dat zeg, maar het is een waarheid zoals een koe. Deze selectie is fenomenaal. Als je het beni bekijkt van de kohaku, het opkomen van het sumi bij de meeste sanke, en de verrassende ontwikkeling van de showa....dan zijn woorden overbodig.

Tussendoor kwamen ook nog klanten op bezoek om een kohaku te kopen. Ik heb echter een groot probleem...mijn vijvers zijn groen, zo groen als gras, dus verkopen is niet makkelijk. Gelukkig vonden we een oplossing en dat is met het sleepnet even de koi bovengehaald en laten zien.

Het resulteerde in de snelste verkoop van een koi ter plaatse die ik ooit heb meegemaakt. Rudi met zijn vrouw zagen de kohaku in het net, hij was nog maar juist bovengehaald of hij was al verkocht. Ik denk niet dat het langer geduurd heeft dan 10 seconden....een record.

Het begon echter te motregenen wat het bowlen niet ten goede komt, dus het filmpje van de kohaku die verkocht werd is niet van gisteren, maar van een maandje geleden. Het is de eerste kohaku die Ben bovenhaalde. Het leek ons verstandiger om de koi in te pakken terwijl hij nog in het sleepnet zat. En Rudy vond het niet erg. Mochten er zo meer klanten zijn...je bent van harte welkom....

Het bowlen van de kandidaat virtuele koishow deelnemers ga ik op dit ogenblik niet posten. Dat hou ik wat voor later. Wel kwam de Marc nog even zijn hart ophalen aan showa. Hij weet wat hij wil, en ik weet wat hij wil. 

Er werden wat van die aantrekkelijke showa van Izumiya bovengehaald en daaruit heb ik de koi overgehouden waarvan ik weet dat ze gewaardeerd worden door Mark. Het werd nummerke 41 van de Izumiya reeks.

Ik ben wel blij dat er af en toe nog een koike verkocht word in deze deprimerende tijden. Normaal zijn deze maanden mijn verkoopsarme maanden, en probeer ik de nog overblijvende koi te verkopen. Het is dan ook een plezier om af en toe een koi te verkopen en mee te geven aan de klanten.

Al met al een zware zaterdag qua werken, want het is een heel gedoe om 82 filmpjes te maken en te bewerken. Je krijgt ze dit keer helaas niet allemaal te zien ! 

VANDAAG BEN IK AANWEZIG VAN 10 TOT 12

 

Meer afbeeldingen

Een inspirerende zaterdag: afbeelding 1
Een inspirerende zaterdag: afbeelding 2
Een inspirerende zaterdag: afbeelding 3
Een inspirerende zaterdag: afbeelding 4
Een inspirerende zaterdag: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

KONDHO

555

Johan

555

KONDHO

@Johan 555


The Untouchable

555

KONDHO

@The Untouchable 555


Robbie

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml