Een jaar met veel ups en downs

Een jaar met veel ups en downs

Het koiseizoen is zo goed als ten einde. Het nieuwe aankoopseizoen meld zich echter reeds aan.

Voorbereidingen worden getroffen voor de nieuwe koi die aankomen, en nieuwe koi die ingekocht zullen worden. Het was een jaar dat heel moeililjk op gang kwam, waarbij het weer ons serieus in de steek liet. Ik herinner me dat het lang duurde vooraleer we gezellig op het terras konden zitten.

Plots was er een opflakkering en dat liet zich gelukkig merken, maar nadien viel het weer gedeeltelijk stil om een laatste race in te zetten tijdens promotie acties, die ik vroeger probeerde te vermijden. Ik wou in eerste instantie niet naar Japan gaan, maar bedacht me achteraf omdat er plotseling weer een opleving was, en ik nieuwe koi moet aankopen. Nog een tiental dagen, en dan ben ik weg. Ik ben ontzettend benieuwd naar de ontwikkelingen van de diverse koi.

Op het ogenblik dat ik ga is er ook de ZNA show, die ik mee zal nemen, een opensales bij Momotaro waar altijd wat te rapen is, en nadien nog een veiling waar je veel geld kwijt kunt. De opensales vissen van verleden jaar waren goed, en de meesten waar ik nieuws van heb gekregen zijn positief ontwikkeld. Het waren betaalbare koi tussen de 1500 en 2000 euro, een prijssegment dat nog haalbaar is. De veilingkoi zijn helaas te duur geworden. Ze aankopen is geen kunst, ze verkopen is helaas geen sinecure op dit moment.

Wat ik wel heel positief vond dit jaar, was de geestdrift waarbij men foto's en filmpjes opstuurde van hun vijver, en waarbij ik continue leerde om de filmpjes te bewerken. Het was weer een flinke leerschool en gaandeweg werd ik beter en beter in het verwerken van deze informatie. Ik beleef er dan zelf ook veel plezier aan om te telkens te proberen een eigen inbreng met bijhorende muziek samen te smelten tot een aangenaam geheel.

Daarom heb ik vandaag een overzicht gemaakt van de verschillende vijvers die ik in de loop van dit jaar heb mogen samenstellen. Het is nu aan U om even een aanduiding te geven welk filmpje je het beste vind. Het gaat niet over welke viijver je het beste vind, maar wel over het filmpje dat je het meeste aanspreekt. Het zou me veel plezier doen om toch een aantal reacties te krijgen, want het kost ontzettend veel werk om dergelijke filmpjes te monteren. Gemiddeld mag je een uurtje of 3-4 uittrekken om een mooi resultaat neer te zetten.

Het mooiste filmpje dat ik ooit gemonteerd heb vind ik persoonlijk het filmpje van mijn kleindochters Sofia en Helena. Het was voor mij een ontzettend puzzelstukje van meer dan 50 filmpjes, maar ik kijk er nog altijd met plezier naar.

De 3 filmpjes die de meeste stemmen krijgen wil ik belonen met een jasje van Interkoi ter waarde van 49 euro. Neen, ik ga het anders doen. Ik geef een jasje van Interkoi aan alle mensen die een inzending hebben gedaan. Ze mogen kiezen uit een bodywarmer of een jasje, maar wel met de afspraak dat deze voor het einde van het jaar moeten opgehaald worden. Opsturen wil ik ook nog doen ter gelegenheid, maar dan vraag ik 7 euro voor de verzendingskosten.

Graag zou ik dan ook een levendig nieuwsartikel tegemoet zien met zoveel mogellijk reacties. Deze reacties zijn toch altijd een impuls om verder te doen.

01-De vijver van Arjan met 204 kijkers op 6 dagen

02-De vijver van Polleke met 342 kijkers op 29 dagen

03-De vijver van Ben met 552 kijkers op 48 dagen

04-De vijver van Ronald met 347 kijkers op 50 dagen.

05-De vijver van David met 207 kijkers op 35 dagen

06-De vijver van Jeroen met 376 kijkers op 68 dagen

07-de vijver van Martin met 685 kijkers op 129 dagen

08-de vijver van Rudymet 306 kijkers op 58 dagen

09-De vijver van Dennis met 436 kijkers op 91 dagen

10-De vijver van Auke met 273 kijkers op 62 dagen

11-de vijver van Nico met 465 kijkers op 108 dagen

12-de vijver van Jos en Lisette met 504 kijkers op 117 dagen

13-De vijver van Jelle en Anneke met 278 kijkers op 68 dagen

14-De vijver van Johan met 266 kijkers op 72 dagen

15-De vijver van Marcel met 336 kijkers op 92 dagen

16-de vijver van harold met 318 kijkers op 100 dagen

17-de vijver Kurt met 304 kijkers op 100 dagen

18-De vijver van Stefan en Sjaakl met 244kijkers op 94 dagen

19-de vijver van Ans en Frans. met 385 kijkers op 158 dagen.

20-de vijver van Dick met 219 kijkers op 112 dagen

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137