Een kohaku om van te dromen

Een kohaku om van te dromen

Ik ben gedeeltelijk blij dat ze weggaat, gewoon omdat het een grote verantwoordelijkheid blijft.

Langs de andere kant vind ik het spijtig dat ze weggaat, want het is tenslotte een blikvanger eerste klas, want iedereen keek met bewondering naar deze kohaku.

Ik heb altijd wel een echte Jumbo rondzwemmen, was het niet Shiba Sakura, dan was het Virgin, maar deze kohaku had geen naam, en vooral, ze is nog bijzonder jong. Atlantis zou wel eens een gepaste naam zijn

Jonge Yonsai en precies 80 cm volgens Rudie, want hij heeft ze thuis nagemeten. Je kan nog even genieten van deze machtige koi, want vanaf vandaag is ze niet meer in Arendonk.

Je kan veel voorspellingen proberen te doen en ik ben altijd voorzichtig met het ontwikkelen qua grootte, omdat ik weet hoe moeilijk het is om koi boven de 80 te krijgen, maar ik maak me sterk dat deze kohaku richting 90, zoniet erover zou kunnen gaan.

Ze is ook nog puntgaaf, en als je kijkt op het moment dat ik ze boven de waterlijn haal zie je de kwaliteit van het hi en de adembenemende uitspatting van het teri…ze blinkt werkelijk als een spiegeltje, en dat krijg je niet zomaar…

Neem van mij aan dat dit hi door de tijd nog zal stabiliseren en een nog intensere diepte zal krijgen, zodat ze bijna de perfectie zal benaderen.

Als ze binnen enkele jaren ook nog eens aan de breedte gaat werken, dan heb je weer een Grand Champion kandidaat. Het zou mooi zijn om Grand Champions te maken vanaf het moment dat ze nisai zijn. Ja, deze ik ook aangekocht als nisai in april 2015.

Nog een jaar of 5 geduld en dan zullen we zien waar we stranden, ik kijk er in ieder geval naar uit. Dat Riley onder de indruk was, hoor je ook in dit filmpje. Hij was blij dat ze thuis was....en ze pastte zich zonder problemen vlot aan...

Ondertussen ben ik voor mezelf met voorbereidingen bezig voor de opendeurdag op 11 juni dit jaar, en ik heb, al zeg ik het zelf, enkele fantastische ideëen in elkaar getimmerd.

Ik moet er nog even verder over borduren om alles in de juiste context te zien en te zetten, maar de vorm is er….nu nog de uitwerking ervan op papier zetten.

De opendeurdagen van Interkoi zijn altijd een feest, maar nu heb ik er iets aan gekoppeld dat zijn weerga niet kent. De opmerking van Maurice een tijdje geleden heeft me doen nadenken, en ook hier heb ik rekening mee gehouden.

In de loop van het weekend ga ik alles nog eens goed op een rijtje zetten en dan zal ik het vaste vorm geven in het nieuwsitem.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240