Zondag 11 juni wordt het

Zondag 11 juni wordt het

Na enig overleg met enkele mensen en het feit dat het weekeinde van 4 juni een pinksterweekeinde is, zullen de opendeurdagen plaatsvinden op zondag 11 juni. Daarover straks meer.

Het 1-meter project

Velen zullen zich afvragen wat het 1 meter project inhoud ! Het is de ultieme poging om een karashigoi naar de meter te krijgen.

Speciaal aangekocht met het verzoek om een karashigoi te selecteren die meer dan 100 cm zou kunnen worden is hetzelfde als met je billen bloot gaan, want het is geen sinecure, deze uitdaging.

Feit is dat als je de bouw van deze karashi bekijkt, een bouw is die op lengtegroei aanstuurt. Goede lange kop, lange backbone, sigaarvormig lijf, een slank lichaam met passende schouders dat erop duid dat de koi lengte zal maken en daarna breedte. Ga je gang zou ik zeggen…

We zullen het mettertijd zeker opvolgen, want we zijn ook zelf benieuwd. Ze is nu yonsai, binnengekomen op 70 cm, en zonder enig forceerwerk heeft ze na enkele maanden de 74 cm aangetikt.

Let vooral ook op de bijzonder hoge huidkwaliteit van deze karashigoi, een kweek die voortkomt uit een combinatie van chagoi en kigoi. Ik heb verschillende van deze karashigoi aangekocht dit jaar, en de kleur varieert van crèmekleurig naar citroenachtig lichtgeel. Maar iedere kleur heeft haar charme.

Maar waarom een koi in Arendonk laten zitten als je er thuis zoveel plezier van kan hebben is de vraag. Ze kan het toch niet beter hebben dan in haar persoonlijke thuis ?

Het filmpje is gisteren gemaakt en je ziet het verloop van vertrek tot bij aankomst thuis en de aanpassing naar haar nieuwe habitat, waar ze al volop meegaat in het plantengeweld dat reeds welig groeit...

Het temperatuurverschil was 3° en ze moest dus een hele tijd acclimatiseren van 16° naar 13°. Een probleem ? Helemaal niet, als het maar met verstand en de nodige tijd gebeurd.

Ze staat al goed haar mannetje tussen de overige reuzen, en ik hoop dat we erin slagen om het project tot een gezond einde te brengen. Het zal wel de nodige tijd vergen.

Met een groeicurve van gemiddeld 4 cm per jaar zouden we na 7 jaar de meter moeten bereikt hebben, en indien niet, dan hebben we het geprobeerd. We hopen in ieder geval om einde dit jaar liefst over de 80 cm te gaan.

Ik zal volgende week een nieuwsitem uitbrengen wat betreft het 10 jarig bestaan van Interkoi. We hebben besloten om de datum aan te passen naar 11 juni omdat er wat opmerkingen waren over de datum van 4 juni.

Volgende week zal ik echter een nieuwsitem wijden aan deze bijzondere dag, maar als je wil komen hou dan in ieder geval deze dag vrij.

Meer afbeeldingen

Zondag 11 juni wordt het: afbeelding 1
Zondag 11 juni wordt het: afbeelding 2
Zondag 11 juni wordt het: afbeelding 3
Zondag 11 juni wordt het: afbeelding 4
Zondag 11 juni wordt het: afbeelding 5
Zondag 11 juni wordt het: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240