Meester Mirgaux deed de inspectie

Meester Mirgaux deed de inspectie

Vandaag moest er heel wat werk verzet worden, en slachtoffer van dienst was Ben.

Ik ben niet technisch, ik heb het al 1000 keer gezegd, en dan mag ik in mijn handen klappen als Ben er is om mij te helpen de technische problemen op te lossen.

Ieder zijn ding zullen we maar zeggen. Het was lekker warm in mijn clubhuis, warmer dan verwacht, en gelukkig kunnen we weer buiten zitten. Het werd trouwens een interessante dag, want er hadden klanten afgesproken om naar enkele kohaku te komen kijken.

Zoals ik gewoonlijk altijd doe, neem ik het heft in handen en bowl ik een aantal koi waarvan ik denk dat ze de klanten bevallen en zet ze in de grote Japanse bowl, zodat we er een 10-tal zonder problemen kunnen samenzetten.

Er waren verschillende aanwezigen en als de klanten er geen probleem mee hebben dan wordt het een gezellig onderonsje, en kan je verschillende meningen horen, wat altijd meegenomen is.

Nu was het zo dat de koi juist overgezet waren, en was het iets makkelijker om te scheppen.Bekijk mijn samenstelling en ik zou zeggen, geef je mening, en kan je er één slechte koi uithalen ?

De ene zal je liever zien dan de andere, maar goed zijn ze allemaal. Als de koi hier al langer zitten, en vooral als ze al overwintert hebben, vind ik het persoonlijk een grote meerwaarde.

Ze zijn gezonder, steviger, misschien iets minder groot dan normaal, maar dat vind ik alleen verkooptechnisch maar een nadeel. Mensen worden graag overbluft met geforceerde koi, dat is nu eenmaal zo, maar ik ga proberen de klok terug te draaien en de koi hun normale ontwikkeling te laten geven. Hetgeen erin zit komt er toch wel uit is mijn gezegde….

Op het einde zie je de verkorenen, waarvan de sandan kohaku nog het onderspit moest delven. Niet de sandan kohaku met de X op zijn rug, maar de sandan kohaku van Dainichi. Ik hoop dat de mensen ooit zullen beseffen hoe goed kohaku met de X zal worden…want dat is een echt goede koi…die gegarandeerd hoge ogen zal gooien binnen enkele jaren.

De yondan kohaku met het prachtige maruzome kiwa in deze bowl werd verkozen, samen met de 3 andere om straks naar hun nieuwe vijver van 60 kuub te verhuizen. Een vijver die trouwens aangelegd werd door mijn favoriete vijveraanleggers Zenkoi.

Ik zal ze toch eens moeten overtuigen om een fatsoenlijke website door mijn zoon te laten maken met een degelijke webshop, want deze heeft zijn tijd wel gehad…dus Patrick, als je dit leest !!!

Ondanks het triestige weer werd het een gezellige middag. Ben was op tijd klaar met zijn werk, zodat alle binnenvijvers momenteel op de DM vario 30 000 draaien, waardoor het energieverbruik gehalveerd wordt. Ik blij….

Tot slot werd er besloten om de benigoi die overblijven in stappen over te zetten naar de vijver die ik zopas opgestart heb. Eind volgende week zullen alle koi dan ook overgezet zijn en in deze vijver vertoeven. Dat zijn dus de benigoi en de kleinere showa van Lion Queen die in april moeten opgehaald worden.

Ze zitten nu op buitentemperatuur en ze gedragen zich voortreffelijk. Ik heb ze even gemeten en zonder ze te forceren zijn ze toch netjes een 5-10 cm gegroeid vanaf het moment dat ze in Arendonk zijn overgekomen.

Tenslotte nog een kleine prijsvraag

In deze vijver zie je de koi die overgezet zijn spelen met de koibal.. Ze waren donderdag overgezet en ik smeet er vrijdag een koibal in om te zien hoelang het duurde vooraleer ze begonnen te snuffelen aan de koibal.

Mijn vraag: hoeveel minuten of uren of seconden duurde het vooraleer de eerste met zijn neus tegen de koibal duwde om te proberen er eten uit te halen ? Wie er het dichtste bijzit mag een pak klei van breeders secret komen ophalen van 5 kg. Morgen zet ik het originele filmpje met de duurtijd online met het resultaat, want dat heb ik nog niet op YouTube gezet natuurlijk om de slimmerikken niet het voordeel te geven.

Schiftingsvraag indien er dezelfde antwoorden zouden zijn: welke koi (soort koi) was de eerste die er met de neus tegen stootte.Er zitten niet zoveel soorten in mijn vijver, dus moeilijk kan het niet zijn...alhoewel...

Het antwoord moet in de reacties gegeven worden, want het is de bedoeling uiteraard om reacties te sprokkelen…

Ik ben vandaag aanwezig van 10 tot 12 uur

Meer afbeeldingen

Meester Mirgaux deed de inspectie: afbeelding 1
Meester Mirgaux deed de inspectie: afbeelding 2
Meester Mirgaux deed de inspectie: afbeelding 3
Meester Mirgaux deed de inspectie: afbeelding 4
Meester Mirgaux deed de inspectie: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137