Een koikichi in hart en nieren

Een koikichi in hart en nieren

Hij heeft ze toch zo graag thuis, hij kan niet wachten om ze te komen ophalen, dus ga je maar mee in zijn belevingsdrang.

Wel heeft hij verschrikkelijk veel gebruik gemaakt van de speciale aanbiedingen dit jaar om de koi een goede thuis te geven.

Hij lacht in zichzelf dat hij de gelegenheid te baat heeft genomen om een aantal koi aan te kopen tegen prijzen die kant noch wal raken.

Zijn het de beste koi ? Laat ons zeggen dat ze niet zo gewild zijn als de andere anders waren ze al lang weggeweest. Maar Peter vind alle koi mooi...

Dat ze op een liefdevolle plaats terechtkomen is een feit, en dat ze goed zullen verzorgd worden is ook een feit.

Ik kan er langs één kant niet rouwig om zijn, want ik heb nu éénmaal de keuze gemaakt om een goede thuis proberen te vinden voor de overblijvende koi, en dan mag je dankbaar zijn dat het bestand serieus geminderd is.

Liefst zou ik er nog een aantal van verkopen, en deze week is de laatste week van de 50% korting, nadien zien we wel.

Deze 2 kohaku van plus 55 cm zijn voor een habbekrats weggegaan. Het is een Taniguchi en een Ogata uit Sakai ouders.

Ze hebben het 3 jaar volgehouden bij mij en echt verslechterd zijn ze niet. Negatieve puntjes kunnen kritisch aangehaald worden, maar vergeet niet dat kritiek bijzonder goedkoop is, het kost niets…kijk naar de positieve uitstraling van 2 bijzonder aangename kohaku.

De bowl met de kleinere koi worden opgesiert met de bijzonder mooie tancho kujaku en een degelijke tancho. Van de sanke zijn er 13 in een dozijn, maar ieder kijkt er met zijn eigen ogen naar.

Ik heb ooit betere bowls voor mijn kiezen gekregen maar Peterken is er bijzonder blij mee en dat is het voornaamste. Nog 30 te gaan….

Er worden wel veel filmpjes gevraagd wat me weer aan het werk zet natuurlijk, maar dat doe ik in principe graag.

Een ginrin en een ogon beide van Momotaro waren aan de beurt. Helaas heb ik alleen maar een kort en krachtig antwoord gekregen en ik moest het antwoord in de mail zelfs zoeken…”bedankt”, stond er.... maar meer kreeg ik niet los…

Vanaf volgende week is de 50% aanbieding verdwenen. Wie er nog gebruik van wil maken is altijd welkom. Kopen hoeft niet en zoals altijd staat de koffie klaar.

EXTRA VERMELDING KHV PROCEDURE

Toch nog even reageren op een onlangs geschreven reactie op mijn verslag van de biopsie. Af en toe begrijp ik het niet helemaal, maar het zal wel aan mij liggen.

Altijd duidelijk en met foto’s van de bestaande temperaturen omschrijf ik duidelijk hoe ik de KHV testen laat uitvoeren. Maar voor alle zekerheid zal ik het in dit nieuwsitem nog eens herhalen:

de werkwijze die ik gewoonlijk hanteer is als volgt:

Eerst rust na aankomst (gewoonlijk 2 weken)

Daarna gedurende 10 dagen opwarmen tot 23-24°

Daarna kieuwstaal nemen van gewoonlijk 2 koi per vijver.

Daarna afkoelen naar buitentemperatuur indien nodig.

Indien de koi in het najaar komen koel ik niet af, maar laat de temperatuur op 16*18° graden staan.

Dat is mijn werkwijze die ik al jaren toepas....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240