Een laatste aanblik

Een laatste aanblik

Ik kan een verhaal lang of kort maken, maar het verhaal van deze showa is nog zeker niet ten einde.

Weinigen zijn ervoor, velen zijn ertegen,…”whatever” zouden ze in Amerika zeggen, ze heeft iets….en ik wil bewijzen dat ze meer in haar mars heeft dan wat de meesten erover zeggen.

Ik heb eindelijk de vijver gevonden die ze nodig heeft, en als ze het hier niet waar kan maken, dan moet ik mijn ongelijk toegeven. Feit is dat ik binnen een 2- of 3-tal jaren zal toegeven dat ik ongelijk heb, of dat ik victorie mag kraaien.

Dat ik ze hier niet kan laten ontwikkelen staat als een paal boven water. Ondanks het feit dat ik ze weinig stoor heeft ze hier niet de ruimte, de rust om in mijn koibeleving de showa tot haar recht te laten komen.

Waar ze naartoe gaat hou ik een beetje voor mezelf, maar ik garandeer je dat ze niets te kort zal komen. Over welke showa heb ik het nu eigenlijk ?

Ik heb het over de dainichi showa natuurlijk. Toevallig kreeg ik informatie binnen van een vergelijkbare Dainichi, en dan praat ik niet alleen over het patroon, maar ook over de bouw en de uitstraling.

Deze mag dan nu 80 cm zijn, maar als ik mocht kiezen dan weet ik toch welke ik zou nemen. En geloof me, degene die deze koi in bezit heeft koopt mee van de duurste vissen in Japan. Probeer maar eens achter de prijs van deze koi te komen, dan zul je het wel weten ! Dan besef je pas hoe goedkoop Interkoi is !

Laat me echter niet te snel victorie kraaien, want zover is het nog niet. De vraag is natuurlijk of ze nog lengte zal maken en of het sumi erdoor zal komen !!! Interessante materie, maar wat een varken nietwaar ?

Ondertussen zijn mijn zondagen ook goed gevuld. Lorenzo en Sandra kwamen hun Schanulleke ophalen. Die heeft een bijzonder mooie ontwikkeling gekend, als je hem of haar vergelijkt met het filmpje bij aankoop. Ik ben ze wel vergeten te meten, maar ik schatte ze ongeveer 23 cm.

Een buitenkansje lieten ze zich ook niet ontglippen, en al snel werd er beslist om nog een forse kokaku van Sakai FF maar naar de kust te nemen. Ze waren beiden in hun nopjes, en ondertussen weet ik al dat ze gezond en wel rondzwemmen.

Als laatste kwam men nog kijken naar deze kohaku die binnenkort ook mijn infrastructuur zal verlaten. Huidkwaliteit meer dan goed, bouw goed voor de lengtegroei, en aan het patroon verspil ik geen woorden aan, dat moet ieder voor zichzelf uitmaken. Mij kan ze zeker bekoren, want anders had ik ze niet aangekocht.

Ik krijg dikwijls te horen dat ik mooie vissen heb rondzwemmen, en dat hoor ik graag ! Het is ook zo al zeg ik het zelf. Feit is dat ik geen lelijke vissen wil aankopen, want dan moet ik er zelf naar blijven kijken, en dat wil ik niet. Er zijn er ondertussen wel veel de deur al uitgegaan...

Denk eraan

Ik ben de volgende 2 weken NIET OPEN.

Wegens Japanreis zal ik aanwezig pas weer aanwezig zijn op zaterdag 29 en zondag 30 april. Misschien dat ik dan op maandag een speciale dag organiseer.

Vergeet je niet in te schrijven voor de opendeurdag 11 juni !!!

Meer afbeeldingen

Een laatste aanblik: afbeelding 1
Een laatste aanblik: afbeelding 2
Een laatste aanblik: afbeelding 3
Een laatste aanblik: afbeelding 4
Een laatste aanblik: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240