Werken in uitvoering

Werken in uitvoering

Er is prachtig werk geleverd vandaag. Zoals je kan zien op de foto’s zijn er serieuze werken uitgevoerd.

Het kon niet anders dan op een zaterdag, dus water bij de wijn, de vijvers leeg gemaakt en toch de onderhoudswerken uitgevoerd. Het was lastig maar het kon niet anders en het is eindelijk gebeurd.

Ik ben er heel dankbaar voor, want het was hoog tijd om die werken uit te voeren, en op dit gebied ben ik helaas waardeloos. De mensen die op bezoek kwamen moesten het maar met een korreltje zout nemen. Gelukkig was het in het begin niet overdreven druk, maar naar het einde toe moest ik toch nog flink aan de bak en was ik pas tegen 7 uur thuis…

Laten we beginnen met het kleintje van William, een showa uit de reeks van verleden jaar. Ik moest goed kijken in de vijver om ze te pakken te krijgen, want het water was ondertussen groenig geworden en echt zichtbaar waren ze niet.

William had graag Ben erbij gehad om deze showa te bekijken en te bespreken. “William mocht Ben graag horen !”...mooi toch, en zo gezegd zo gedaan. Ben opgevist uit de filterkamer en klaar voor een korte bespreking, waarbij Ben alle punten overloopt van hoe een showa eruit kan zien.

Zoals het betaamd, probeert Ben de nadruk te leggen op de punten die er toe doen. Ziehier zijn onbevangen oordeel….

Dan Nog even de showa erbij gehaald bij aankoop, dat is altijd mooi om te zien. Ze zal dan ongeveer 15 cm geweest zijn. De showa nu is 22 cm zonder ze in de winter met speciale opgroeifaciliteiten te forceren. Wat je ook al ziet is dat er verleden jaar nog totaal geen Motoguru aanwezig was, en dat het nu mooi opkomt, een mooi vergelijk.

William had ook interesse voor een andere tosai, maar van een totaal ander kaliber, en hij wou graag weten waar het grote prijsverschil door kwam. Je kan dan niet beter doen dan de tosai in kwestie even in de bowl te zetten, dan begrijp je het verschil misschien beter.

Nu moet ik zelf toegeven dat ik dit 2 bijzonder mooie tosai kohaku vind, met een enorm mooie uitstraling waar alles op en aan zit wat er op moet zitten en dan nog eens op de goede plaatsen. Het prijsverschil moet eigenlijk meteen duidelijk zijn, ik geloof niet dat dit enige uitleg behoeft !

Een ander koppeltje dat zijn weg gevonden heeft naar in mijn ogen een heel goede vijver, zijn deze 2 koi. Ze gaan naar de vijver van Rob en Tara gaan.

Rob was gecharmeerd van de sanke, Tara keek haar ogen al maanden uit op deze kohaku. De kohaku heeft een verhaal apart, want dat is een kohaku die ik als tosai aankocht en die ik nooit verkocht kreeg, ondanks zijn uitmuntende hi kwaliteit die zeldzaam te evenaren is. Dat is het beni wat je zoekt op een koi, laat dat zeker zijn !

Hier zie je de kohaku nog als tosai. Het nadeel van deze kohaku is dat ze niet wou groeien zoals ik het wilde. Ze is nu nog maar een dikke 50 cm, maar ik dicht ze veel meer eigenschappen toe.

Ze werd ook bij wijze van proef aangeboden aan Rob, omdat ik het gevoel heb dat deze zijn scheut zou kunnen krijgen eens ze in een goede en verstandige vijver zit. Ik denk dat Rob en Tara deze hebben. Of het zo zal zijn zal de toekomst uitwijzen. Ik ga ze blijven opvolgen en hopelijk heb ik gelijk.

Tussendoor nog enkele Taniguchi kohaku gebowld en bekeken. Moet ik hier nog iets aan toevoegen ? Een trio dat bijna aan alles voldoet wat nodig is om mooi en groot te worden. Ik zou ze als trio moeten verkopen, maar daar ga ik geen moeite aan verspelen, laat ze maar zwemmen, dat verveelt nooit ! Goede koi schenken je alleen maar vreugde. Mocht er toch iemand gecharmeerd zijn van dit trio, moet hij me maar contacteren !

Tenslotte is er een bowl met koi weggegaan, die je zelden samen zult gezien hebben. Wat een kleppers !

Bekijk deze bowl aandachtig want je zult een bowl zoals deze niet makkelijk niet meer zien. Je ziet achtereenvolgens de kokugyo van 2015, de doitsu sanke, een 70 cm grote sanke van Sakai die ik aankocht op de veiling van oktober 2015. 2 sanke van Sakai die pas dit jaar zijn toegekomen en onderdeel uitmaakten van de speciale sakai actie eind verleden jaar, en tenslotte een 70 cm kohaku van Matsue.

Veel woorden zijn hier niet voor nodig. Het enige wat je hoopt is dat ze een gezonde en goede toekomst tegemoet gaan, en dat we ze binnen enkele jaren nog eens mogen bewonderen. Deze koi zijn allemaal gebouwd op toekomst en nog eens toekomst. Het is een eer om dit soort koi te verkopen, en ik maak me nu al zorgen dat ik mijn uiterste best moet gaan doen om deze kwaliteit te kunnen blijven aankopen !

Het enige nadeel is dat een groot aantal prachtige koi in mijn bestand het huis verlaten. Volgende week moet ik er ook nog 5 wegbrengen. Nu al dit moois weggaat moet ik me echt gaan bezinnen...Het wordt een moeilijke tijd…maar ik heb nog wel plannen…

Mijn kleinzoon Rio was ook aanwezig en heeft me flink geholpen met het verpakken van de vissen ! Wat een manneke, niet ?

Meer afbeeldingen

Werken in uitvoering: afbeelding 1
Werken in uitvoering: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137