Hier word ik warm van

Hier word ik warm van

Goede grote koi in je vijvers die het goed doen, kunnen je ontzettend veel voldoening geven.

De stress is grotendeels verdwenen, de koi zwemmen ontspannen rond, en bij nazicht blijkt bijna alles in orde te zijn. Natuurlijk zijn er nog kleine transportbeschadigingen hier en daar, maar dat is een kwestie van tijd.

Dan maar de tijd genomen om een paar kleppers te bowlen om te laten zien, want ik zou er nog een paar willen verkopen vooraleer ik vertrek.

De sanke van Sakai die ik verleden jaar aankochtte is behoorlijk in haar nopjes. En dan te bedenken dat ik nog twijfelde om deze aan te kopen. Ze zou met haar 69 cm bijzonder geschikt zijn om mee te dingen op de Euregio koishow. Deze is ondertussen wel verkocht…

De wens van iedereen. Een sakai kohaku van tegen de 80 cm, een lijf om van te dromen, een portie rode verf erop gesmeerd waar je de dikte met een meter moet nameten, een patroon dat er op die grootte totaal niet meer toe doet, wat wil je nog meer. Ik weet wie er blij mee zal zijn, want deze is ondertussen ook verkocht…helaas, want hier zijn voldoende kandidaten voor !

Een sanke met dezelfde body, wel iets jonger en kleiner, maar die minstens zo zwaar zou kunnen worden als bovenstaande kohaku. Nu heb ik deze al enkele malen bekeken omdat ik mijn oordeel niet 100% kan maken.

Alles is echter aanwezig om een fantastisch resultaat neer te schrijven in de toekomst, want het ding is nog maar 2,5 jaar. Hier zou wel eens een serieuze koi uit kunnen groeien, want alle ingrediënten zijn aanwezig. Er is weinig op af te keuren, en als deze zo blijft verbeteren in mijn ogen, moet ik helaas zijn prijs gaan verhogen, want dit soort koi voor de momenteel aangeboden prijs is een lachertje.

Tenslotte een sanke waar ik veel van verwacht. Nu kan je pietluttig zijn en gaan zoeken naar haar gebreken, en je zult er best een paar vinden. Kijk echter naar haar positieve punten en je zult begrijpen waarom het zo moeilijk is om deze kwaliteit te pakken te krijgen.

Haar body is weliswaar nog niet zo breed, maar deze bouw maakt dan weer meer lengtegroei mogelijk. Bekijk de sanke even aandachtig en let vooral op het huidje van deze sanke... afgewerkt met een beni om je vingers van af te likken, terwijl het sumi de koi helemaal zal maken tot wat het is.

Het patroon maak ik me geen zorgen over, want het is niet het standaardpatroon dat meestal gewenst wordt, neen, het is een patroon waar je moet van houden. Het is weliswaar een sandan patroon, maar zijn halve maruten is speciaal te noemen. Bovendien moet je vooral letten op de aanwezige fukurin die de koi zal sieren als ze groot en voloptueus zal worden. Zet deze koi in je vijver en je hebt het einde nog niet gezien !

Tenslotte een bowl met 2 sakai sanke. Beide goede vijvervissen die prijstechnisch in het haalbare circuit rondzweven. Beide nisai en ± 55-60 cm, je kan goed zien van welke kweker deze zijn !

Denk eraan

Deze maand zijn het de koi met begincode 17 die een korting krijgen van 5%, alle andere een korting van 10%. Dit ter ere van het 10 jarig bestaan van Interkoi, en….vergeet de loten niet die je kan winnen voor een gratis reis naar Japan.

Ondertussen zijn er 899 loten uitgedeeld en wordt de uitslag op 11 juni met de jaarlijkse opendeurdag getrokken. Spannend of niet ?

Ik ben morgen aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240