De voorjaarsveiling komt eraan

De voorjaarsveiling komt eraan

16 en 17 April zijn de datum voor de veilingen die eraan zitten te komen dit voorjaar. De tendens die ik zie is minder veilingen, minder aanbod, hogere kwaliteit met het bekende vervolg.

16 april is Momotaro aan de beurt, de dag erop de veiling van Sakai-FF. Het zou wel eens een serieus aanbod kunnen worden dit jaar met tosai waar je je ogen van uitkijkt.

De koi staan voorlopig nog niet allemaal online. Bij de veiling van Sakai-FF zijn er al wel enkele koi die op de site staan. Deze kan je hier vinden. De tosai van Momotaro zijn zojuist online gezet en kan je hier vinden.

Ik ga ditmaal mijn systeem voor het aankopen van de tosai wel veranderen. In tegenstelling tot andere jaren ga ik niet zelf de tosai aankopen, niet wetende of ik ze achteraf wel kan verkopen, wat een ontzettende druk en risico met zich meebrengt, maar ik ga me proberen toe te spitsen op een nog hoger segment.

De koi die dan eventueel aangekocht worden zouden dan een seizoen in Japan blijven, zodat ze kunnen verder groeien naar volwaardige nisai van 55-65 cm, vooraleer ik ze laat overkomen naar Arendonk.

Wat is het voordeel ? Indien ik zelf niet moet investeren, en weet hoeveel ik kan bieden, dan hoef ik zelf geen investeringen te doen, en hoef ik niet zoveel winstmarge door te rekenen. Bovendien zijn er nog andere voordelen, die ik kan toepassen. De risicofactor is daardoor stukken lager.

Nu heb ik de aangeboden koi op de sakai auction al wel eens lichtjes gaan bekijken, maar als ik zie dat de tot hiertoe aangeboden koi al tussen de 36 en 46 cm zijn, dan moet ik toch eventjes slikken.

Het kan niet op, en als je dan nog een ziet wat voor kwaliteit dat ze aanbieden, dan krijg ik het toch eventjes benauwd. Het zal geen sinecure zijn om er een paar te pakken te krijgen, dat staat als een paal boven water.

Wie dus een koi wil aanschaffen op één van de veilingen, zou me moeten contacteren, zodat ik de nodige stappen kan ondernemen. Denk eraan ! Ik ga dus alleen bieden op die koi die jullie mij doorgeven, en zelf geen aankopen doen...

Ik moet mensen teleurstellen die denken dat ze voor een habbekrats een koi uit dit aanbod te pakken kunnen krijgen. Ik vrees ditmaal wel voor de prijzen, en de yen werkt ook niet echt mee.

Wil je een kans maken, dan zal ik een berekening doorsturen met alle mogelijke kosten, en een degelijk uitgebreide berekening van de totale kostenfaktor van aanschaf.

Volg de veilingen nauwgezet op en als je wil bieden, stuur me dan een mailtje, ik zal je zo snel mogelijk antwoorden. Mijn reis zal hoofdzakelijk bestaan uit volgende trips:

- Zondag: Opvolgen van de Tategoi Kai bij Narita

- Maandag: Veiling van Momotaro op 16 april

- Dinsdag: Veiling van Sakai op 17 april

- Woensdag: Selectie van mijn Taniguchi selectie van vorig jaar

- Donderdagmorgen: nazicht van mijn Azukari bij Momotaro.

- Vrijdag: alle informatie verwerken en klaarmaken voor terugkeer zaterdagmorgen.

Het is mogelijk dat ik nog een bezoek breng aanTakigawa of een andere kweker, maar vermoedelijk zal dit niet gebeuren. Uiteraard zitten er veel mensen te wachten op de Taniguchi selectie en ook ik ben ontzettend benieuwd. Ik hoop dat er geen verwikkelingen zijn zoals verleden jaar en dat alles in goede gezondheid is.

Er zijn echter nog een klein aantal koi die niet verkocht zijn en die je kan vinden op deze pagina en de volgende pagina. Wie nog een koi uit deze selectie wil aanschaffen moet me op tijd contacteren. Het huidig aanbod blijft nog bestaan, daarna zal ik de koi persoonlijk bekijken en de waarde opnieuw inschatten.

Zoals je weet zullen de koi die aangekocht werden gesext worden, en als het vrouwtjes zijn mogen ze nog blijven tegen een kleine vergoeding. Er is echter een kleine beperking, namelijk tijd. Ik zal vermoedelijk woendag 19 april bij Taniguchi zijn om alles te bespreken. Ik MOET UITERLIJK 20 APRIL weten wie de koi wil laten blijven of niet !!!

Ik stel voor dat je de website dan heel goed in de gaten houdt, want ik moet de bevestiging per mail ontvangen…NIET PER FB….Ontvang ik geen antwoord dan laat ik de koi naar huis komen….

Tussen haakjes: wie een yamabuki, karashigoi of doitsu karashigoi van 80-90 cm in zijn bestand wil hebben, moet zeker eens naar de momotaro koi gaan kijken,want deze worden ook aangeboden. Een niet te missen kans voor diegenen met een goede geldbuidel die een echte jumbo willen aankopen.

Ondertussen zwemmen mijn koi gelukkig rond zoals je op dit filmpje kan zien

Vriendelijk verzoek

De mensen die morgen hun koi willen komen ophalen, kan je me dit eens doorgeven aub. Dan kan ik alle dozen etc klaarzetten !!!

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137